Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek mě hned napoprvé zasáhl. Jak se z mladé krásné zamilované dvojice, stane, že jsou za pár let trosky. Film se úplně nesnaží ukázat na někoho prstem a nechává na divákovi, aby rozhodnul. Netlačí do jasných odpovědí a rozsudků. Plyne si svým tempem. Nesnaží se, za každou cenu šokovat, nebo něčemu podlézat. Má svou hrdost a kráčí si v klidu dál. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

zacatek byl nudnejsi, ale potom to zacalo byt zajimavejsi; hlavne kdyz hlavni ‘hrdina’ zacal brat drogy a snazil se kazdy den o to, aby prezil - i kdyz se ve skutecnosti jen pomalu zabijel. — zdlouhavy konec mi vubec nevadil. — tom holland byl vazne uzasny!! + krasne zoubky a knirek na konci :D || ❝𝐘𝐨𝐮 𝐝𝐨𝐧’𝐭 𝐞𝐯𝐞𝐫 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐬𝐨𝐫𝐫𝐲 𝐟𝐨𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐰𝐚𝐲 𝐲𝐨𝐮 𝐟𝐞𝐞𝐥.❞ 🍒🔫 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[95%] Od Cherry jsem nic extra neočekával, ani se mi do toho moc nechtělo, ale přeci jenom to režírovali bratři skvělých dvou filmů Captain America a posledních dvou Avengers. Zde si zvolili jiný žánr, který bych ani přesně nemohl definovat. Je to prostě DRAMA, které se jen tak nevidí. Má svůj cynický styl prokládaný snad i chvílemi černým humorem. I jsem si v jedné chvíli myslel, že sleduji životopisný snímek … Ale tak jsem se do toho ponořil, že mi stopáž 142 minut utekla neskutečnou rychlostí. Nenudilo mě to ani minutu. Mělo to spoustu zajímavých scén. Tom Holland to zahrál na výbornou. To u mě nasbíral minimálně 50 bodů. Ještě tak když začínal se Spidermanem, tak mě moc nepřesvědčil, poté mě jeho role pavoučího muže v dalších filmech začala bavit. No, nepopírám, že se zde nepokouší občas o nějakou víc přehnanou dramatickou roli, ale tak jako tak nemám výtek. Jen párkrát mi přišlo, že se on a jeho filmová mladá manželka herecky moc překonávají, až to vypadalo neuvěřitelně, ale to byl jen asi pocit. Výtky opravdu k tomuto dílku nemám. Byl jsem mnohdy scény fascinován, to jak propadli drogám, jak vykrádali banky, což mi taky přišlo na moment divé, že už ho dávno nechytli, ale co už … Nastal i okamžik, kdy ve mně emoce dost vířily … Finální, rádoby apatické ukončení nemělo chybu. Hudba – tak nějak ok. Vážně se to musí vidět, a buď to člověku sedne více, nebo méně. Pokud se divák bude trápit do 40 minuty, tak ať to radši vypne. Tom Holland u mě stoupl a já doufám, že krom pokračování Spidermana se někdy vrhne na něco podobného. Velký palec nahoru! ()

slord 

všechny recenze uživatele

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal film spíše o válce a PTSD než o drogách a abstinenčních příznacích, což je dáno tím, že si většinou o filmu zjišťuji co nejméně. Neskutečná kadence Hollandského Toma všemožných rolí pokračuje (prý už si dá po třetím Spideym chvíli pauzu) a rozhodně není náhoda, proč si jej Russoovci vybrali, možná že i pokukovali po nějakých těch cenách. Což ale zřejmě nehrozí, protože se tak dva týdny před VoD premiérou přiřítily celkem vlažné novinářské reakce a já vlastně moc nevím proč. Zrežírované je to mistrovskou rukou, tučná stopáž dává prostor pro pečlivé budování mysli člověka, který nejednou přišel o důvod žít a nasnímané je to navíc parádně; někdo si sice může stěžovat na zpomalovačky, ovšem ty, v korespondenci s prvotřídní hudbou Henryho Jackmana bezchybně fungují a konec ve mně Cherry vyvolal takový ten nejistý až znepokojivý pocit, co jsem to vlastně sledoval. A bylo to sakra silné...80% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama