Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se zrychlily všechny zpomalovačky a vyházela se asi miliarda zbytečných formálních pičičundiček, měl by ten film pod devadesát minut a byl by tak možná o něco snesitelnější. Možná. Fakt by mě zajímalo, co si Russoové mysleli, že dělají. Po letech v zajetí Marvel Cinematic Universe asi chtěli dokázat, co všechno umí, a tak si vybrali námět, kterej je chvíli středoškolskou romancí, chvíli rozchodovým dramatem, chvíli válečnou satirou, chvíli válečným akčňákem, chvíli feťáckým dramatem nebo gangstekou s bankovními vloupačkami. A narvali do něj všechno, co je zrovna napadlo. V mnoha momentech to tou úplně přestřelenou formální vymazleností působí vyloženě nechtěně směšně. Bohužel jsem to nežral ani Tomu Hollandovi, kterýho mám jinak poměrně rád. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDE CHCETE, ABYCH ZAČAL?…“ /// Dospělej Tom Holland (i když furt brečí…) ve zvláštním filmu. Není divnej jako divnej…. Jen prostě nevím, jestli mě to baví, nebo nebaví. Má to takový ospalý tempo… ale v příběhu se najde dost zajímavejch okamžiků… Cherry vypráví… o lásce, o životě… a třeba vojenská kapitola je fajn. Fajn je i Ciara Bravo. Problém je PTSD a proto celá druhá půlka nemá s optimistickejma vyhlídkami na spokojenej život pranic společnýho. Sledování do sraček namočenejch osob je dost vopruz, ale nemyslím, že v tom je hlavní problém tohohle filmu. Spíš se to tak nějak „nerýmuje“ a dohromady nepasuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 20187 napsal Nico Walker, neznám. 2.) Doma smažíme. A může za to válka. 3.) Thx za titule ,,Karel Himmer“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněný naprostým odporem k fetkám. Ať už se k tomu dokodrcali tim nebo oním způsobem. Pro mě je závislák človíčkem, kterej má strach skočit z mostu na kokosku, a tak volí tuhle pomalejší variantu sebevraždy. Každopádně jeden jako druhej=slaboch. Film je zaprvé neskutečně dlouhej, takže když si zdřímnete, prakticky se nic nestane. A navíc to je takový to vyprávění. Nudný, pomalý, na hovno. Trpěl sem. 30%. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). 2. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Vždycky jsem považoval Toma Hollanda za takové dítě štěstěny. Že nebyl až tak dobrým hercem, ale bylo ho všude plno. Ovšem v Cherry mi dokázal, že je fakt dobrým hercem. Jakože fakt dobrým. Fakt jsem si to jeho hraní užíval a hlavně díky němu je ten film moc dobrý. Dost mě oslovil způsob vyprávění, jakým Russovci film prezentují. Dělí se na jednotlivé části a mění se také styl jednotlivých scén. Osobně jsem obrovským fanouškem první poloviny filmu = romantická + části z války. Tyto části byly nádherné. U druhé poloviny už to bylo dlouhé. Nalijme si čistého vína - ten film mohl být klidně o těch cca. 30 minut kratší a nikdo by se nezlobil. Bylo to svým způsobem fakt nepříjemné sledovat, co dokáže s člověkem udělat VÁLKA. Člověk až někdy nevěřil vlastním očím. Podle mě to bylo napsané fakt dobře a Russovci si tady v žádném případě nepotřebovali cokoliv dokazovat. Dalším skvělým aspektem byla hudba Henryho Jackmana, která tady sedla skvěle. Ještě teď mi její přenádherné tóny zní v hlavě. Tohle bylo fakt velké a příjemné překvapení a trefa do červeného od Apple. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama