Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacyovou, se kterou se vydá na zběsilou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (500)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Půl bodu srážím za ten konec, tohle přece není žádný seriál, aby bylo přípustné to během důležitého zlomového bodu ve scénáři takhle sprostě utnout, film navíc není jasně označený, třeba jako „Part 1“ takže jsem nevěděl do čeho jdu a cítil jsem se tak nějak ošizený, nebo možná i hůř, asi jako kdyby mě během úžasného večera plného toho nejlepšího sexu (za posledních pár let) partnerka v půlce vyhodila nahého na verandu a s úsměvným "Přijď zase za rok...“ za sebou zabouchla dveře. A nebyl jsem v tom sám, rodiče v kině se nad tímhle zakončením vztekali jak malé děti a ty jejich malé děti zase byly nepokrytě zklamané – bylo toho celé kino, které bylo ale naštěstí ve středu poloprázdně, ovšem i tak jsem to musel poslouchat, což jen prohlubovalo můj vlastní hněv… Ale víc jak půl bodu strhnout nechci, protože tohle byl veskrze úžasný zážitek. Má to něco pro zoomery, boomery, rodiče i děti, zkrátka pořád se něco děje, film je plný povedených hlášek, ale i procítěných emocí, poselství o významu rodiny (které je díky několika úhlům pohledu zase tak nějak pro všechny), a na poli animace Spider-Man doslova přetéká tvůrčí kreativitou. Dále je to plné popkulturních odkazů, odkazů na další Spiderman filmy, ale hlavně je to první film, který dokázal prakticky a bezchybně použít ten nejznámější Spiderman meme template! Kromě toho utnutí v nejlepším nemám prakticky nic, co bych vytknul, skvěle jsem se bavil, celou dobu jsem seděl přikovaný k plátnu a ani jsem nepostřehl, že to celé trvalo skoro dvě a půl hodiny, naopak, kdyby mi někdo teď řekl, že se můžu kouknout na další tříhodinové pokračování, tak tam klidně jsem třeba až do půlnoci. Tohle byl (stejně jako Paralelní světy) zážitek, další ukázka toho, co dokáže animace, nebo třeba toho, jak se má pracovat s barvami, aby dokonale podkreslovaly atmosféru scén. Nebýt toho konce – ale dost už 9,5/10! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem už dlouho nenapsal recenzi, řekl jsem si, že je načase se vrátit zpět ke psaní svých velice ‘’vtipných’’ a ’’objektivních’’ názorů na filmy. A jelikož návraty jsou vždy velkolepé, rozhodl jsem se to udělat epicky. O příběhu nebudu moc psát, jelikož, tady platí: čím méně víte, tím lépe. Stačí napsat, že jsem byl z příběhu zase naprosto usazen v sedle. Ať už ze skvěle napsaných i zahraných postav, dobře rozvrženým tempem, kdy se od začátku jede pomaleji, aby se pak šláplo na plyn až do úplného konce. Akční scény i segmenty, kde se zrovna povídá, mají co nabídnout, takže jsem se nenudil ani minutu.  Samotné akční scény jsou definicí filmového umění a šikovnosti. Na plátně se dějí neskutečné věci, které mi vyrazily dech. Boží kamera a plno nápadů v kombinaci s nádhernou animací vytvoří tzv. poctivý audio-vizuální orgasmus. Vrcholem pak jsou světy, jenž každý z nich má svůj specifický vizuál. Každá animace je jedinečná a dohromady tvoří jeden z nejlépe vypadajících animáků za hodně dlouhou dobu.  Velkým plusem jsou pak samotné postavy. Miles a Gwen jsou opět dobře napsaní a každý má svůj příběhový ark, který nabídne spousty zajímavých a nečekaných věcí. Nesmí chybět plno nových variantů, takže rovnou řeknu, že Spider-Punk by měl dostat vlastní film, hned! Všichni jsou samozřejmě skvělí a i jejich dabéři odvádí skvělou práci (rozhodně doporučuji titulky). Zmíním i postavu Miguela (Spider-man 2099), jehož dabuje vynikající Oscar Isaac. Jelikož je příběh opravdu komplikovanější a nejedná se o vyloženě film pro děti, zmiňovat záporáka tady nebudu. Jen napíšu, že ‘’Spot’’ je opravdu Bad-ass a překvapí Vás jeho vývoj. Co by to bylo za parálerní světy bez všech těch cameí a pomrknutí pro všechny fanoušky. Film opravdu nabídne stovky takových věcí a taky několik hodně příjemných překvapení. Tvůrci se vyjádřili, že zde je kolem 340 postav. Chytnout tudíž všechno napoprvé rozhodně nejde a proto doporučuji druhou projekci, která mi film posunula ještě o level výše. Počítám, že video, které všechny tyhle věci popisuje, už existuje někde na netu a má asi 40 minut. Druhý animovaný film s Milesem Moralesem, je totiž triumfálním důkazem toho, že komiksové filmy mají stále co nabídnout. Stačí když u toho máte šikovné tvůrce se skvělými nápady.  ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělá, skvělá, skvělá animace, něco takového tu bylo naposledy opravdu před pěti lety, ale co je důležitější: Skvělý příběh! Aby nápady hýřící animák strčil do kapsy přinejmenším osm hraných filmů (těch, ve kterých se Spider-Man objevil), to se opravdu musí vidět. Své místo tu má každý vtip i každý procítěný dialog, každá postava, každá akční scéna.... Původně jsem se lekl se, že film potrvá dvě hodiny dvacet, ale když skončil, bylo mi to málo. Na třetí díl se proto nesmírně těším (aby ne, po tom finále) a vzhledem k tomu, jak je tenhle nahuštěný, se do jeho premiéry mám rozhodně čím zabavit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem ještě neviděl takovou práci, jakou předvádí všichni režiséři a producenti Miller s Lordem v tomto filmu. Neskutečná, hudbou namixovaná, specificky animovaná, šleha, která samozřejmě na diváky přenáší tolik stymulů, že je až může zahltit a kvůli (na animáky opravdu hodně nestandardní) stopáž 130ti minut čistého času  taktéž může přestat bavit. Leč Spidey si naprosto zaslouženě odnesl nadšené ohlasy a dolary z kin a já doufám, že i přes ty všechny produkční problémy se toužebně očekáváné trojky dočkáme dříve než za pět let jako tentokrát. Za ten cliffhanger tvůrcům rozhodně neděkuji, za ten drive snímku a Gwen Stacy v podání jako vždy dokonalé Hailee Steinfeld ano. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Esteticky i tentokrát fenomenální. Úvodní část a pak mnoho dalších berou dech. Dynamika snímku připomíná pád do víru pod splavem, zatímco vám někdo tubusem rve do krku hamburgery jeden za druhým - což se sice dá klasifikovat jako adrenalinový zážitek, ale minimálně ve chvíli, kdy se člověk začne reálně topit, to přeci jen přestává být zábavné. ___ Děj není děravý a hezky plyne, ale hodnotově mám podobný problém, jako u Eternals a podobných: je pro mě náročné cítit sympatie k hlavnímu hrdinovi a scénáristům, pokud sugerují, že je lidsky správné riskovat život celé jedné reality pro hypotetickou záchranu jednoho člověka. Stejně tak by mi nevadilo, kdybychom už velice rychle opustili koncept mnohovesmíru a zase zkusili něco jiného. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Film měl být původně vydán již 8. dubna 2022, nakonec kvůli pandemii covid-19 byl film přesunut o více než rok. (petr.koca)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Když Miles probíhá kolem klasického Doctora Octopuse, řekne Doctor svou známou hlášku z filmu Spider-Man: Bez domova (2021): „Hello, Peter.“ (SpiderBoy)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama