Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl vládce pekel, chtěl bych, aby mi Freddy udržoval oheň pod tím největším kotlem... samozřejmě bych mu dovolil, aby si občas odskočil do světa snů ulovit si nějakýho 'elmstreeťáka'... V tomto díle jsou naprosto unikátní zabijákovy výstupy. Vodovodní Kruegerhoutek, alá 'loutkový Freddy' si brutálně pohraje s Phillipem, ze kterého si jednoduše vyrobí Hurvínka, o chvíli dříve si jeho obří hlava skoro pochutná na Kristen. Freddy se nezapře ani coby moderátor a umí nechat nahlédnout člověka přímo do vysílání (doslova). A když je potřeba, zahraje si na nadrženou vyvinutou zdravotní sestřičku... Při těchto momentech jsem se bavil výborně. Působivé je i zjištění, jak se vlastně Kotelník z Elm Street zrodil (nejenom Amanda ze Saw si prožila krušné chvíle). Všechno kolem se vyznačuje pomalejším, občas přibržděnějším tempem, finále se ale zase parádně rozjede a třeba Místnost zrcadel je stylová. Dříve než skončili závěrečné titulky, měl jsem nasazen starý klobouk, na prstech pravé ruky přilepeny čtyři špejle a sbíral jsem odvahu, abych se naklonil nad svíčku a sežehnul si obličej.... Freddy je prostě borec, kterej by i z Wolverinea nadělal krvavé puzzle... Nebýt jeho, nevím, jestli bychom dnes znali bratry Wachovské nebo Fishburnea... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je z tebe televizní hvězda! Po prazvláštním druhém dílu vnímám trojku tak trochu jako návrat ke kořenům. Vynikající prostředí psychiatrický léčebny. Freddy opět v totální formě navíc neuvěřitelně nahláškovanej. Jenom mám tak trochu pocit, že u Noční můry se nejvíc ze všech vyvražďovacích sérií ten námět vypotřeboval hned v prvním díle. Přitom je suverénně nejlepší, ale možná, že právě proto když první díl ohromil svoji originalitou, tak se ty ostatní snaží ho ve velké míře jenom zopakovat a předkládat to samý furt dokola jenom v malých obměnách, ale ok nebudu přehnaně kritickej. Můžu určitě z klidným svědomím konstatovat, že se jedná pro mě osobně o třetí nejvydařenější část který ovšem k dokonalosti prostě něco schází a sice když už se ten nápad kopíruje, tak je z toho potřeba aspoň udělat pořádnej úlet a to se prostě ještě tomuto dílu úplně nepovedlo.65% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tretia časť americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" je mojou najobľúbenejšou. Freddy Krueger dostáva veľký priestor sa realizovať. Prostredie psychiatrickej liečebne s partiou teenagerských chovancov zafungovalo výborne. Do príbehu sa tiež vracia, už ako dospelá žena, Nancy Thompsonová z prvej časti a dokonca i jej otec Donald, vyslúžilý šerif. Freddy Krueger tu rozohráva ďalšiu svoju desivú snovú hru. A tento krát sa mu to darí bravúrne. Tento titul nesie podnázov "Dream Warriors". Považujem ho za najlepší diel celej série. ***** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Where is the fucking bourbon? Jedna hvězda za Kruegera, který je opět skvělý a tentokrát, kdyby všechny ty teenagery zabil, tak by ještě udělal věc pro obecné blaho. Něco tak trapnýho snad ani nemůže existovat! Banda debilních harantů (neuvěřitelně sračkoidně zahranejch) získává pomocí terapie ve snech sílu a mohou vzdorovat Kruegerovi. Bože!!!!!!! Jeden brejlatej debil tam dokonce i kouzlil!!! Omg. A finální dialog dcery z prvního dílu s jejím právě zemřelým otcem, ten film poslal přímo do pekel. Nechápu, když byli tvůrci co se Freddyho způsobů zabíjení tak skvěle nápadití, tak proč tam pak cpou takovýhle trapárny? Nevím, neřeším. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mé senzory zaznamenali, že by se mělo jednat o nejlepší díl celé série a tak jsem se na trojku těšil a to opravdu hodně. Ač byl Chuck Russell v té době ještě zelenáč, vzal svou šanci takříkajíc „za pačesy“ a rozhodl se po nepříliš povedené dvojce opět navrátit slávu této sérii. A to se mu povedlo mírou vrchovatou. Trojka je skutečně hlavně co se atmosféry týče téměř dokonalá, ale já i přes všechnu tu chválu na ní našel několik negativních věcí, které jsem prostě nemohl nechat bez povšimnutí. I tak však souhlasím s tím, že jde o nadprůměrnou záležitost. Především se mi líbilo to, že se zde dost přitvrdilo, nechyběl pověstný Freddyho černý humor (který byl mnohdy opravdu trefný) a hlavně se vrátila Heather Langenkamp. Pokud totiž nepočítám Patricii Arquette, která si vedla vážně dobře, tak zbytek postav byl doslova přehlídkou retardovaných jedinců. To však nemyslím nějak špatně, protože jsem se díky nim několikrát opravdu zasmál (zvláště pak těm jejich nadlidským schopnostem ve snech) a hlavně oni tady byli hlavně do počtu, aby měl Freddy i samotný divák o zábavu při jejich mordování postaráno. Některé mord scény a celá ta omáčka okolo nich totiž byla nejenom lehce brutální, ale i docela zábavná (invalidní vozík, injekční stříkačky, televize, loutka). Atmosféra pomalu houstla a byla skvěle namíchána směsicí napětí, zábavy i bizarností – přesně takto to mám rád. Bohužel ke konci filmu došlo k tomu zásadnímu zlomu, který nejvíce ovlivnil mé finální hodnocení a pohled na tento díl jako celek. Nikdy jsem nebyl příznivcem happyendů a ani by mi tolik nevadila smrt oblíbené postavy, ale ten „kostlivec“ – to už bylo moc. Po solidní jízdě v domě a boji o Joeya, přišla taková odporná podpásovka a to se psal rok 1987, kdy Carpenter ve své Věci dokázal již o několik let dříve hotové divy (jasně rozpočet měl mnohem větší, ale i tak…). Nepřišlo mi to ani vtipné a už vůbec ne dobře technicky zvládnuté. V neposlední řadě potěšila alespoň malá účast Laurence Fishburnea, kterého mám coby herce docela rád. Trojka je tak v mých očích sice nadprůměrnou podívanou, ale měla určitě navíc. Jedničku nepřekonala. 80% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) zabije Jennifer (Penelope Sudrow), měl Freddy říct: „Tady to máš, tvoje velké vystoupení v televizi!“ Robert Englund tuto větu zopakoval při prvních dvou pokusech, ale při třetím ji změnil na: „Vítej v hlavním vysílacím čase, děvko!“ Režisér Chuck Russell se nemohl rozhodnout kterou větu použít, a tak je zkombinoval. (HellFire)
  • Freddyho (Robert Englund) rukavice, která se během natáčení ztratila (pravděpodobně byla odcizena fanoušky, kterým se podařilo proniknout na plac) se posléze objevila na zdi kůlny ve filmu Smrtelné zlo 2 (1987). (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama