Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Klíčov s Bóďou a rodina Zámečků. Chvála lokalizaci. No hlavně jde o adaptaci komiksu, na kterou dost lidé čekali. Je otázka jestli dostali, co chtěli. Já jakožto heretik nemohu hodnotit s komiksem. A i bez něj to není žádná sláva. I přes velmi hladké a skvělé zpracování obrazu a efektů a v technické stránce to vyjde stejně. Problém je, že jelikož je seriál opět stylizován a cílen spíše pro mladší diváky, tak se jednoduše stane, že aby byl děj šťavnatější, tak se postavy jednoduše začnou chovat jako čuráci. A nejednou vás to nesere a bije do očí. Tento seriál se ale může jako jeden z mála pyšnit, že to má nějak mysticky alespoň vysvětleno. Najdou se super momenty a na postavy se skvěle zvyká. Obecně nejde o nijak extra špatný seriál. Spíše není cílen přímo na mě. Splnil však super funkci v tom, že mě asi donutí si přečíst komiks, abych věděl a dokázal si užít původní formát. Druhá série tedy půjde mimo mě. Ne v zášti, ale kvůli tomu, abych si v dobrém vzpomínal relativně a šel na původní obsah. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

1. série: Začátek a objevování klíčů je super. Tady je vidět invence a hodnocení se blíží vrcholu. Postavy nejsou černobílé a psychologie každého je dobře rozkreslena. V druhé polovině se bohužel trochu vytrácí atmosféra neznáma a když jsou v posledních dílech doslovně vysvětlována všechna tajemství, z nichž většinu už divák odhalil o pár dílů dříve sám, je to trochu zbytečné. A konec už zavání kopírováním konce jakékoliv řady Stranger Things. I přesto je to nadprůměr a solidní 4hvězdičková zábava. 80% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi velmi líbil a moji oblíbenou komiksovou předlohu jsem poznával od začátku do konce – Zámkovi (tedy až na Rendella) jako by se zhmotnili přímo ze stránek a jsou takoví, jací mají být. Především tedy Bóďa, kterého nemůžete nemilovat, když řádí v chodbách a pokojích Klíčova a nadšeně objevuje jedno tajemství za druhým. Skvělá je i tajemná atmosféra, tak trochu připomínající Stranger Things, za niž Zámek a klíč vděčí i výpravě, režii a super soundtracku (ať už vyjde!), a líbilo se mi postupné odhalování rodinné minulosti. Proč tedy jen čtyři hvězdičky? Kvůli uspěchanosti posledních epizod, které najednou a zbytečně začaly řešit věci, o nichž do té doby takřka nebyla zmínka. A to jen pro "velké finále". Především Korunu stínů nebylo třeba vytahovat se vším všudy a mohla zůstat schována až do druhé řady. Ne snad, že by bitva se stíny nebyla povedená, ale v seriálu jsem do té doby viděl spoustu mnohem působivějších scén a ani se v nich nemuselo bojovat - třeba Bóďovo poletování nebo Ninu se skříní a popelem. Méně je někdy více (a lépe). ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prve cca styri diely boli pomerne neokukane a vnimal som ich aj ako rodinny film s fantasy prvkami. Potom som zial uz uplne vypadol z nastrocnej "cielovky" a slabe herectvo a scenar ma zacali iritovat kazdou dalsou epizodou viac a viac. Serial rozhodne odporucam mladsiemu alebo nenarocnemu publiku. Zaverecna epizoda prekombinuje pribeh co-to-da a je jasne, ze sa pocita s dalsou seriou. Tu vsak rozhodne vynecham, bola by to strata casu. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním dílu jsem si říkal, že tohle je super nápad, tohle si užiju. Mít klíče a skoro neomezené možnosti. Bohužel po tolika skoro až debilních a hloupých rozhodnutí protagonistů, dává hlavně v dalších sériích více a více pod kotel akčnosti a dramatu, na úkor fantasy. Což mě docela dost štvalo a chvílema jsem hledal chuť si pustit další díl. Pevně věřím, že 3. série, která je již dějově dost vyčpělá, je konečná a další série nebudou. Největší problém je odklon od hlavního žánru. Za mě spíše po shlédnutí přetrvává mírná hořkost a snad i malé nedoporučení. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno