Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V závěru filmu už scénář zřejmě nevěděl kudy kam, a tak se zničehonic stalo něco, co se mohlo stát úplně kdykoliv, a bylo to tak uspěchané a prostě divné, že mi to Telefonní budku trochu pokazilo. Nicméně ta předešlá hodina se povedla a rozhodně bych nechtěl, aby mé špatné svědomí mělo hlas pochechtávajícího se Kiefera Sutherlanda. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher už dokázal párkrát proměnit napjatá očekávání diváků v apokalyptické zklamání, tentokrát ale naopak překvapil, a to tak, že velmi. Povedlo se mu natočit výborný thriller, soustředěný do minimálního prostoru a stojící na jednom výborném herci (Farrell) a jednom skvěle odmluveném partu (Sutherland). Navíc bylo více než rozumné, že se tvůrci nesnažili film zbytečně uměle protahovat a ukončili ho už po nějakých 80 minutách, protože po delší době by už určitě příběh ztratil gradaci a patřičné napětí a mohl by se zvrtnout do další Schumacherovy promarněné šance. Leč naštěstí se tak nestalo a diváci tak mají šanci prožít nevšední filmový zážitek a jednou provždy si rozmyslet, zda zvednout případný zvonící telefon v budce někde na ulici... ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající důkaz, že se za deset natáčecích dní na jednom "rohu" dá natočit thriller, který vás na 80 minut doslova přibije do sedadla. Musíte ovšem disponovat skvělým scénářem, režisérskou invencí Joela Schumachera a pro hlavní roli mít herce s charismem a talentem Colina Farella (úžasný výkon !)..... Vřele doporučuju všem, kteří by chtěli přehodnotit svůj žebříček filmů roku 2003. U mě se s přehledem zařadil na "bednu" :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Schumacher opäť uzrel režisérske výslnie a to zaslúžene. Jeden z najkvalitnejších thrillerov na minimálnom priestore a s minimálnymi kulisami za minimum peňazí, to je, páni, umenie. So skvelým Farrellom a veľmi sa mi páčil a prekvapil Forest Whitaker, ktorého som si už predtým všimol v pár snímkoch. Navyše vďaka minutáži je všetko skvelo rýchle a neočakávané, ale vôbec nie prekombinované. Je len škoda, že u filmov podobných typov s podobným koncom sa asi pokračovania nedočkáme. Ale asi je to aj dobre. 100%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. First Call ,2. Trapped ,3. Nypd ,4. The Rifle ,5. Confession ,6. Times Square ,7. Stu's Secret ,8. Publicist Talk ,9. Last Booth In NYC ,10. It's Me You Want ,11. Center Of Attention ,12. Telephone Users ,13. Is He Coming Out? ,14. Phone Vs. Gun ,15. Just Say The Word ,16. It Could Be Anyone, ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Michael Bay zvažoval režírování filmu. Když se setkal se scenáristou a producenty, první věc, na kterou se zeptal, byla: „Tak jak ho dostanem z tý budky?“ Režie se nakonec ujal Joel Schumacher. (Teebo)
  • Na stene neďaleko telefónnej búdky možno vidieť nasprejované dielo pouličného umelca Sheparda Faireyho, celosvetovo známe ako "Obey Giant". (GTS_PUNK)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama