Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +slušná napínavá atmosféra, obsazení (až na Kim Besinger), hudba -mno hlavně ta K.B., jak ta přehrává a je nesympatická, efekty tady nehledejte/// Jason Statham je překvapivě zárukou dobrého filmu a pokud bych měl zvolit novodobého akčního hrdinu, tak to nebude The Rock ale právě on. I když paradoxně zde hráje záporáka. V tomto směru jako klaďas překvapil Chris Evans, který se jako obyčejný kluk musí překonat, a jde mu to skvěle. W.H Macy je dost fain, akorát jsem nějak nepobral tu Jessicu Biel, koho ona tam hrála? Však já na to příjdu. Jinak je to dost zábavná jízda, především tomu dopomáhá hudební stránka, která pěkně tvoří dusnou atmosféru filmu. /// Celkem 82%/// ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen trošku nadprůměrný vcelku napínavý krimi thriller s Kim Basinger, Chrisem Evansem a telefonem Nokia v hlavní roli. Náhodnému mladíkovi zavolá z rozmaděrovaného pevného telefonu na mobil neznámá žena, že byla unesena neznámými muži a potřebuje pomoci. Záhy jsou uneseni i její syn a manžel. K jejímu štěstí se z nevýrazného mladíka stává akční hrdina a navíc - dokáže neztratit mobilní signál... Trailer: http://www.csfd.cz/film/82443-cellular/videa/ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Tak kdo jsi? Jak jsi se do toho zapletl?“ – „Zvedl jsem telefon.“ Aneb ideální jednohubka pro snílky, kteří si přejí alespoň na okamžik ochutnat, jaké je to být hrdinou!! Cellular je propleten doslova učebnicovými stereotypy, ploché figurky tu najdete na každém rohu, ale právě onen hodně viditelný nadhled přidává potřebné plusové bodíky. Takže.. Na nic se tu nečeká, hned v úvodních minutách se začne osnovat jeden zatím neobjasněný únos. Hysterická učitelka biologie (to jest důležitý fakt) Kim Basinger opět v roli pasivní oběti, která se vzchopí ke vzpouře. Unesena, neví kým ani proč, opraví (!) rozbitý telefon a vytočí náhodné číslo. Na druhé straně se ozve lehkovážný floutek, který je dle své přítelkyně především nezodpovědný. Ale pro zoufalou matku a manželku je prakticky jedinou nadějí. Zbytek asi znáte. Mladíkovi nepomůže ani policie, natož sitcomové karikatury (tedy drobné, vesměs trapné a výše zmiňované postavy kolem), které mu jeho snažení zrovna neusnadňují. Postupně začne do příběhu prostupovat slušná dávka klišé a logických chyb(ek), nicméně to svižně ubíhá, se signálem je to prozatím taky v pohodě a ke kýženému finále (poctivý polda William H. Macy pod pleťovými maskami naštěstí přemýšlí) se s pár škobrtnutím přece jenom dopracujeme. A ani to nebolí.. I když v rukou jiného režiséra, než rutinního Davida R. Elvise (Nezvratný osud 2), by se stala tahle námětově zajímavá látka mnohem údernější. Takhle s povzdechem za slabších 60%!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mobilní alternativa poctivého scenáristického řemeslníka Larryho Cohena (Maniac Cop, Ambulance) k jeho vynikající Telefonní budce. Průměrný letní thriller s dynamickou premisou, ze které se rozhodně dalo vydolovat mnohem víc, který se naštěstí nebere moc vážně, čímž mnohé zachraňuje. Nechápu proč celkem jednoznačně interpretovatelný název filmu nepřeložili do češtiny (stejně jako třeba u Saw nebo Collateral). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižně ubíhající jednohubka, která se nezdržuje žádnými odbočkami a příliš ani logikou, neúnavně šlape na plyn od první do poslední minuty a ve své jednoduché přímočarosti nepostrádá solidní dávku napětí. Snaživá Kim ukáže jak důležité je učit se už na základce fyzice i biologii, Statham svého Drsoně hraje stejně jako hraje své Jasoně a Macy si s přehledem a bez námahy střihne kopii Duvallova Pendegrasta. Jeden večer to v pohodě utáhne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Snímek měl původně tzv. turnaround status, což znamená, že studio vlastnící práva se ho vzdává, a tak si film může zakoupit jiné studio. Takto se dostal Mobil ze Sony do New Line Cinema. V této pozici se však neocitnou jen filmy, které nejsou úspěšné, pochodili takto i Černý jestřáb sestřelen či Traffic: Nadvláda gangů. (imro)

Reklama

Reklama