Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do pevných útrob oběti.Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak ... nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Videl som už mnoho filmov o nebezpečných, vraždiacích pavúkoch. Väčšinou sa jednalo o nízkorozpočtové, béčkové horrory. Hlúpe scénare, mizerné filmové triky a veľmi slabí herci. Kvalita hlboko pod priemerom. Podobne je na tom aj snímok zo španielskej produkcie "Arachnid". Skupina dobrodruhov núdzovo pristane na izolovanom, exotickom ostrove uprostred mora. Ich lietadlo nie je schopné ďalšieho letu a satelitná vysielačka nefunguje. Všetko sa ešte viac skomplikuje, keď ich jedného po druhom začne likvidovať obrovský, zmutovaný, mimozemský pavúk. * ()

Nektarinka 

všechny recenze uživatele

Dnes už starší horor o pavoucích jak název vypovídá. Mám moc ráda filmy o opuštěných ostrovech, ale ze srdce nesnáším pavouky ( jsem arachnofobička jak vyšitá:-D ). Pro tyhle skutečnosti to byl pro mě zajímavý výběr filmu, ale chtěla jsem se bát tak jsem tomu dala šanci. „Hlavní pavouk“ na sebe nechává dlouho čekat, jeho model je velmi zajímavý:-D, ale přes velmi špatné recenze filmu nejsem úplně zklamaná. Na celém filmu mi v hlavě utkvěla jedna scéna kterou nemohu zapomenout už velmi dlouhou dobu a to že jedna z hlavních postav, žena ve středním věku která má na ostrově troufám si říci největší šanci na přežití je uvězněna v malé místnosti a bohužel trpí klaustrofobií. Velmi špatně se jí dýchá a jde na ni panický záchvat a musí volit mezi svým strachem z uzavřených prostrorů kde je ale v bezpečí, nebo utéct ven kde na ni číhá obří pavouk. Dávám 3/5. ()

Reklama

Ravi odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomto "dílku" se mi líbil jen začátek, když ztroskotali. Pak se začaly dít teda věci ... zajímalo by mě kde sehnaly tak velký loutky pavouků, protože se pohybovali závratnou rychlostí několik centimetrů za sekundu a stějně svou oběť vždy dohnali. Nezapomenutelná scéna je, jak pavouci ničí dům uprostřed hustého pralesa. Bez dalšího pozastavování se nad tím 10% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak i po letech musím říci, že se mi Arachnid svým způsobem líbil. Slušná kamera, prales a hudba (Francesc Gener) jako v Predátorovi, zmutovaní roztoči jako v Klíšťatech a podzemní prostory plné pavučin a obřího pavouka (co měl žihadlo jak z Hvězdné pěchoty) jistě inspirovaly Jacksona k jeho Odule... Obstojné trikové efekty, kde musím vyzdvihnout pěknou práci s pavouky, stonožkami, ale i třeba vyhřezlé oko, či snovou mutaci obličeje měnícího se v pavouka. Dnes by se jistě vše odbylo levnými pixely... Škoda, že B.Yuzna nepřidal kromě produkce více ruku k dílu, jistě by se divák dočkal vícero bizarností. Ve srovnání se současnými béčkovými filmy, co vypadají jako levné PC hry, je tohle obstojná zábava. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Arachnid je inspirovaný knihou PAVUČINA od Johna Wyndhama, v níž byl také ostrov plný pavouků a především těch obrovských. I zde jsou tisíce pavouků, různých i nových druhů a v závěru i extrémně obrovští jako tomu bylo v PAVOUČÍM TERORU. Podle mě je Arachnid natočený hodně kvalitně oproti podobným filmům. Má to logiku, že na odlehlém ostrově zmutuje rasa pavouků jako tomu bylo v ARACHNOFOBII, kde zmutovali pavouci v Amazonii. Snad jen béčkově bije do obočí ten obří pavouk. Na druhou stranu byl krásný a propracovaný. Nic otřesného polystyrénového jako tomu bylo v ARACHNII. I těch jiných, menších, pavouků je zde spousta. A nejodpornější byly ty nechutné potvory, co vypadaly jako obrovští chrobáci, kteří vylejzají z lidských těl. Tohle mi zase připomnělo VETŘELCE. [2440. hodnocení, 86. komentář, 18%, 95. nejhorší film] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Když pavouk hrdiny zažene do hangáru, říkají, že zadní dvířka jsou zamčená a že se jimi nikam nedostanou. Později je však otevřou rukou bez jakéhokoliv zásahu. (Pepy)

Reklama

Reklama