Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Smok 

všechny recenze uživatele

Verím na anjelov presne tak isto, ako verím, že Nicolas Cage je herec vhodný do romantického filmu, ale zrejme sa tento film ku mne dostal v nejaký najcitlivejší deň mojej periódy a bol som ochotný jeho sentimentálnu gýčovosť prehryznúť - ba dokonca si ho aj užiť a rozcítiť sa. Mráz behal po chrbte, slza "ukápla" z kútika oka, a moje zatvrdnuté metalové srdiečko aspoň na chvíľku vzplanulo všeobímajúcou láskou a nehou. No čo vám budem hovoriť - aj muži majú svoje dni :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

... tu by už asi Toma Hanksa nikto nikomu nezožral. Každopádne námet je skvelý a v správnych rukách by z toho mohla byť riadna melancholická bomba. A Silberling vyzeral byť tým správnym tvorcom. Chyba. Film sa nesie v príliš pozvoľnom tempe, čo by v princípe nevadilo, vadí ale to, že nad celým filmom plávajú akési emócie, ktoré ale vôbec nie sú preložené do obrazov. Silberling servíruje príliš veľa civilných scén zo skutočného života miesto toho, aby sa do filmu snažil preniesť akúsi nadpozemskú melancholickú mágiu (viď. Burton, Jeunet, Del Toro, či Kelly). A to je hlavný problém. Casting (Cage!) i námet sú úžasné, ale réžia je prekvapujúco totálne nezvládnutá a po ukončení filmu (napriek veľkému potenciálu) mi v pamäti neuviazla ani jedna scéna. ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerný romantický príbeh nabalený na Nebo nad Berlínom. Nepridáva však nič nové a je len jeho slabšia kópia. Nicolas Cage mi ako romantický hrdina moc nepripadá. Jedna z najlepších scén z pôvodného snímku, keď anjeli chodia pomedzi ľudí a počúvajú ich myšlienky je osekaná na minimum. I tak však stojí za zamyslenie, či to, čo nás celý deň trápi a zamestnáva našu myseľ naozaj stojí za všetok ten čas. Jediná vec, ktorá mi nesedí ani na tomto filme ani na "Nebi" je to, prečo by sa anjeli chceli stať ľuďmi. Ale to je už o inom. Mimochodom, čo ste mali v živote najradšej? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Melanchólia automaticky nezabezpečuje pôsobivosť, námet kultovej klasiky umeleckosť a Meg Ryan nezaručuje hneď silnú romantiku. Nie som nijaký obdivovateľ pôvodného filmu, s ktorým má tento kvázi remake pomerne málo spoločné, ale keď jemu som dal tri, tak tu sa nedá hodnotiť rovnako. Meg by mala v svojom obľúbenom žánri držať svojej stratégie a s mužmi sa radšej popichovať. A naučiť sa poriadne bicyklovať. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Z béčkového námětu, se podařilo vyprodukovat mnohem více, než se na začátku zdálo. Navenek se film tváří jen jako obyčejně romantické drama, ale uvnitř je to mnohem více než povrchní a slabý film. Ve mně zajisté stopy zanechal. Do dvou hlavních rolí jsou obsazeny vskutku hězdy. Ikdyž by se našlo spousta dalších vhodnějších párů pro tyto role, tak Meg Ryan a Nicolas Cage mají v sobě cosi nepopsatelného, krásného. Musím se přiznat, že jsem byl opravdu okouzlen hereckým podáním. Příběh je často podávám divákovi na zlatém podnosu až jsem se roztékal blažeností. Sled obrazů bez jediného mluveného slova nepotřebuje nic dodávat. Jasné a pochopitelné vyjádření myšlenky tím nejfilmovějším způsobem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)
  • Andělé v záběrech nemrkají nebo mrknou jenom hodně sporadicky. Nicolas Cage (Seth) trénoval nemrkání a vydržel upřený pohled držet až několik minut. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno