Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Michael Jordan v tomto dokumentárním seriálu otevřeně vypráví o svém životě a kariéře. Obsahuje dosud nepublikované záběry z jeho poslední sezóny v NBA. (Netflix)

Recenze uživatele MAKUON k tomuto seriálu (2)

Poslední představení (2020) 

Řádím se mezi fanoušky basketbalu a fandy Michaela, takže tento dokumentární / životopisný seriál, je už z principu 10/10. Ale pokusím se být objektivní a popsat vám, proč je seriál tak skvělý i pro někoho, kdo v životě neviděl ani jeden basketbalový zápas. Dokument skáče mezi dvěmi časovými obdobími, přičemž jedno začíná při draftování pana Jordana a druhé je poslední rok (1997/98), kdy tým zažil nejvíc kontroverzní období všech dob. Vidíme zde vzestup nejlepšího týmu, na který nechodila ani 1/3 stadionu a nejlepšího sportovce všech dob. A sledovat tuto cestu z pohledu samotného Michaela, je vážně unikátní zážitek. Nebojí se opřít, do jeho přátel, spoluhráčů, nebo organizace. Ze seriálu cítíte napětí, které se přenáší i do osobních vztahů. Do toho vmíchané, nikdy nezveřejněné záběry a rozhovory s jeho bývalými kolegy, ukazují i Michaela Jordana, který jako jediný dokázal létat i ve špatném světle. Je svěží vidět dokument, ve kterém se režie, nebojí ukázat i tu špatnou stránku, nejlepšího sportovce všech dob. Každý z dílů vám nabídne jiné období, jeho pestré kariéry. Představí vám "highlights" týmu, nebo Jordana, které se během let staly klasikou. Hodně osobní mistrovské dílo, které je z velké části jen o Jordanovi, ale to ničemu neškodí, alespoň tedy mně to nevadilo. Soundtrack je také velice povedený a napomáhá mnoho scénám excelovat. I po třetím zhlédnutí si seriál nemohu vynachválit a nemohu najít jedinou věc, co by mi zde přímo vadila. Společnost Netflix se, bude muset hodně snažit, jestli něco takového bude chtít překonat. ()

Episode VII (2020) (E07) 

Nejsilnější a zároveň nejvíce odporná epizoda. Zde až člověk pořádně vidí, jakými věcmi si musí procházet sportovní velikáni. Tisk, pomluvy, konspirační teorie o smrti otce, drobnohled, nátlak atd. Tohle je jen špička ledovce sraček, kterými si musel náš velikán projít. Emotivní scéna, kde spontánně zodpovídá otázku, jestli je on sám vůbec dobrý člověk, je hlavní highlight této epizody.  "If you don´t wanna play that way, don´t play that way" ()

Související novinky

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

30.09.2022

Píše se rok 1998, tým Chicago Bulls se podruhé v historii snaží získat třetí zlatou medaili v řadě, když se rázem jeden z důležitých členů týmu a zároveň excentrický divoch Dennis Rodman rozhodne, že… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama