Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení a těch osm dílů, které jsem viděl (těžko říct, zda budou někdy další díly), mě bavilo svojí formou, která mi ale trochu připomínala tvorbu Petra Zelenky. Taktéž reálné postavy v reálném životě a částečná vyhrocená fikce. Každopádně největší tahoun celého tohoto počinu byl Štěpán Kozub, kterého jsem až do sledování tohoto seriálu moc nemusel. Ovšem zde si mě opravdu získal a myslím, že dost zastínil i Langoše. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné, první díl je lepší než druhý. Třetí mě ještě čeká. Vtipy a narážky opravdu pobaví, Langoš je prostě komediální herec čím dál více. Reální partneři jsou i partneři v sitcomu (Gondíková, Merkner) - Merkner je těžce v piči, ze své alternativně založené manželky, jen ten záběr beze slov říká vše :-D. Pro vulgarismus se nejde daleko, ale je toho dost i na mě a to jsem Ostravak. EDIT: Třetí díl dovršil první vlnu korony, ale na podzim začala druhá a tím pokračuje i seriál. Bavili mě i další díly, zatím poslední je na "šachtě" s Vašutem :-): "Sto roků v šachtě žil, mlčel jsem..." ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, s jakou lehkostí se několik českých (víceméně dokonce pražských) nadšenců přifařilo do ryze vítkovické záležitosti, která obnáší humor typický především pro zcela ojedinělou ostravskou mentalitu a ještě se tomu dokáže zasmát banda napříč celou republikou. :) Jedná se o velký úspěch, jelikož vám prozradím tajemství: ono se to tváří jako trefně napsaná komedie, ale to je omyl. My chachaři ostravští si tohle všechno žijeme a myslíme naprosto vážně! A že se na tom dobře bavíte, to už je vaše věc. :))) Pěkné. Divadlo Mír- pecka. Pátá hvězdička za záběr na oranžový vítkovický obkročák, který se od mého útlého dětství motal kolem.... natřiskane lokalky čislo čtrnact, a my na to čuměli přes zadychane okno při prujezdu ocelárnou a slevarnou, bo heblo velke jak cyp, naložene až hruza se kolem nas přehnalo a každe děcko se na tom chtělo projet, aj každy, kery jel na šichtu nebo ze šichty, no proste každy, no ni? Že nevíte, co je to vítkovický oranžový obkročák? No tak to musíte do Vítkovic. :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kolečko je možná obrpíča, ale bez skoro na mizině bych prosmál o několik hodně minut svýho života míň a to by mě kurva mrzelo. Langoš absolutní TOP. Vašek Neužil versus Štěpán Kozub, naprosto vynikající. Druhá série ještě přebijí tu první v humoru. "Já když nevím co mám udělat, tak stáhnu kalhoty a jdu prcat ."  Díl Zával mě rovněž odrovnal. Nikdy bych neřekl, že Lanošovi nedělá problém veřejně si ze sebe dělat prdel, ale zvládá to i s Adélkou, která je btw. těžce sexy mimořádně kvalitně. Opravdu spojení Ostrava - Praha vymyrdlo nejlepší humor za posledních x let. Já snad pojedu za Langošem do Pyšel a pak rovnou za Vavou a ve finále se nechám dorazit od Štěpána Kozuba a celé té "mírovské" party. Tohle je nejnakažlivající mutace humoru od dob Menšika, i covid a jeho slavná delta můžou jen tiše závidět. ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ať už je Kolečko jakkoliv obří pražská píča, dobrá většinou akorát tak pro bulvární ukájení lahváčových mas, Skórka jeho anální paraziteček a Šimiček má obvykle sysel pro tumor mentálně postiženého pohřebního řečníka, druhá vlna je zjevně připravila o chuť (na vymýšlení trapných ubohostí za každou cenu), poslední dva díly jsou téměř dokonalé, přičemž scéna v landecké šoli je snad to nejlepší, co jsem kdy v evropských shitcomech viděl, a chrchlal jsem u ní brikety. Mrázik s Miklušem málem přefárali i Kozuba a nejzkušenější český neherec, Romča Pospíchal, si bezesporu střihnul životní roli z celé své toporně přehrávané kariéry štěků a zduřelých prostat. Tedy do chvíle, než začal hrát Vašuta, to byl hned zpátky v poloze „nějakseporánunemůžuvychcat“, interpretované s obvyklou grácií ochrnutého Hamleta. Předtím ale naprosto fantastický part, zastínění sebe samého a doživotní čestné místo v análech! Libovolně vybraných. Čili, pokud to hodláte takto patlat i nadále, jsem ochoten povracet prázdné flašky a vydržovat si Vás všechny až do roku 2030, kdy už snad bude naočkovaný nebo mrtvý i ten poslední zdivočelý epidemiofob a Vy budete konečně moci vylézt z maringotek. Ještě jsem chtěl něco dodat, ale teď si nemůžu vzp… Aha, už vím: „Jebat Langmajera!!!“ P.S. Vzkazík pro ty tytrubkovské mrdky: Řečeno požárně matematickou terminologií, strýmy začínají být dost vyhořelé, pomalu limitně konvergují k prdeli a poslení videjko z fitka (Domidudy), to už zdaleka nebyly ty roztomilé a svérázné trapkohumory, nýbrž ubohá debilita, při které jsem se až styděl! Tak rychle ven z kruhu, než si poserete vše, co jste zatím tak kreativně narubali, a stane se z Vás jen další trapná Partička. Scénář je cesta a třeba tadyhle Kolečko se Šimíčkem začínají být přeqapivě docela ve formě! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • V epizóde padne mimo iné aj zmienka o filme Misson: Impossible, v ktorom si Marek Vašut, predstaviteľ jednej z hlavných postáv, naozaj zahral. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama