Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 2

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Navot Papushado není Najšuller, Stahelski, Evans ani Leitch a jde to znát.Na Gunpowder Milkshake jsem se po prvních trailerech těšil dost a nečekal jsem, že to bude ve výsledku tak rutinní a sterilní.Dějově je to velmi jednoduché a kdo má potřebu řešit příběh v akčních filmech, tak si může hvězdu klidně ubrat, já nad tím zlomil hůl už 10 let zpátky, takže se zaměřuji spíše na jiné věci, ale ani ty mě nedokázaly úplně uspokojit.Vizuál je solidní, hudba je fajn, maličká Chloe Coleman po My Spy je opět parádní a potěší i slušné Rko, ale velkým zklamáním je pro mne Karen Gillan, která jednak neumí moc hrát a roli nájemné assassinky jsem jí teda vůbec nevěřil, v akčních scénách je dřevěná, pomalá a kvůli tomu veškerá akce u mne postrádá razanci, drajv, šťávu i náboj, přitom akčních scén je poměrně dost a natočeny jsou přehledně, ale necítil jsem tam fyzično ani zápal a to je docela problém, alespoň ten Slowmo fight v kuchyňi si zaslouží i opětovné zhlédnutí.Kdo rád akční filmy, tak zhlédnutím vyloženě neprohloupí, zábavné i akční je to dost, akorát je to docela naivní a né příliš satisfakční jak jiné akční pecky i z ranku Female hrdinek ( Atomic Blonde).• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, byla to ženská variace na Johna Wicka nebo parodie na zabijáky v ženském podání? Tak jako tak, bylo to hodně zvláštní, ale spíš nepříjemným způsobem. Akce nebyla sice špatná, ale nebylo jí zas tak moc a hlavní hrdinka by v případě herectví měla raději zůstat u Nebuly nebo jak se jmenovala, protože její výkon je jak ženská verze Chucka Norrise. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Gunpowder Milkshake by chtěl být girl power stylovou žánrovkou,ale tak nějak v tomhle směru kulhá na obě nohy.Akce je hodně,ale až na jednu scénu je nevýrazná a tuctová,příběhová linka je na tom hodně podobně a třešničkou na šejku jsou herecké výkony.Máme tu sice partu výrazných hereček,které už si akčním filmem prošly,nicméně ty zkušené (Gugino,Headey,Yeoh,Bassett) nemají tolik prostoru a ta která by to měla táhnout je bohužel trochu dřevo.Mám Karen Gillan celkem rád,ale to co stačilo na Jumanji,kde byla jedním členem party,bohužel nestačí na akční kousek,který by měla sama táhnout...40% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Takovej ten splachovací snímek, co ho po shlédnutí spláchnete a dál ho již vyhledávat nebudete natož, abyste si na něj po týdnu vzpomněli. Nyní k hereckým výkonům. Myslel jsem, že je Sam se svým posláním spokojená, tak nevím, proč se u toho tváří tak kysele. Nebo to mělo být asi drsný. Každopádně se na tu její držku nedá koukat. Dále mi vadí, že se dělá, jako by zabíjení lidí byla ohromná zábavička, přímo k popukání. Nedivím se, že tam jsou lidi z toho pak zblbnutý a vypadá to u nich, třeba na středních školách, jak vypadá. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tvůrci někdy svému filmu věří až tak moc, že ještě před premiérou oznámí plány na druhý film. To je též případ snímku Gunpowder Milkshake AKA Výbušnej koktejl. Izraelský režisér a scenárista Navot Papaushado se mohl opřít ve své akční novince o poměrné nabité obsazení: Karen Gillan, Lena Headey, Gina Carano, Michelle Yeoh, Angela Bassett či Paul Giamatti. Společně se scenáristou Ehudem Lavskim poté vytvořil akční film, který dost možná bude spoustu lidí přirovnávat ke snímkům Edgara Wrighta a samotná akce bude nejspíš označovaná jako pokus o dalšího Johna Wicka. Stojí ovšem Výbušnej koktejl za to?   Vlastně dost dlouho se čeká na pořádný rozjezd. Papushado není pro akční žánr takovým zjevením jako s Johnem Wickem Chad Stahelski a David Leitch či s Hardcore Henry Ilja Najšuller. Ve finiši vlastně Výbušnej koktejl působí dost rutinně a nová akční klasika rozhodně nevznikla. Přesto to těch světlých momentů má vlastně dost.   Výbušnej koktejl má především štěstí ve velmi solidním obsazení jednotlivých rolí. Gillan, Headey, Giamatti či trio zabijáckých knihovnic Gurino/Bassett/Yeoh jsou všichni velmi dobří a těžko si představit, že by ten film šel obsadit líp. Především duo Gillan/Headey je skutečně výtečné a především jejich vzájemná chemie v rolích odloučené matky a dcery.   Scénář je spíše směsici různých typů klišé, přesto to ovšem alespoň po celou dobu slušně šlape. Ta akce má pár velmi světlých momentů a to i přesto, že se do paměti člověku skutečně nevryje. Je jen škoda, že různé pokusy o kamerové hrátky ve finále stejně nezabijí pachuť tak trošku rutinně natočené podívané, kdy by o poznání zajímavější (a s akcí osvědčenější) tvůrce z látky vymlátil o poznání víc.   Když probíhá akce, šlape to neskutečně dobře. Trošku obtížnější je to s momenty, kdy se na akci tak úplně nehraje a to především s tak trochu polomrtvými dialogy. Ve finále tomu přeci jen chybí dost nápadů a tvůrci vynalézavosti, přesto je to v mnoha momentech kreativně brutální a především to má i pár skutečně velmi vtipných momentů.   Ten film časem začne tak trochu zrát a být lepší, především v samotném finále. Jen zamrzí, že právě k finále trvala dlouhá cesta, kdy byl film pořád tak trochu ve slepé uličce. Při pochodu se navíc očividně snaží někdo skutečně přijít s pravidly světa, který chce někdo využít na několik filmů, těžko ovšem říct, zda vlastně Výbušnej koktejl představil tak dostatečně zajímavý svět, aby se pokračovalo nadále.   Druhá polovina tahá Výbušnej koktejl tak trochu nahoru, v první polovině je to o poznání slabší. Jenomže pořád to má velmi dobré obsazení, pár světlých akčních momentů, sem tam přeci jen nějaký zajímavý nápad (i když jich je pořád po čertech málo) a především to skutečně funguje jako slušný akční výplach, kdy se jen vyplatí od toho nečekat žádné zázraky. Furt si nejsem úplně jistý tím, že je tu zaděláno na solidní akční franšízu, snad to ovšem i příště bude fungovat alespoň jako slušná jednohubka..... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama