Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

Loooki 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka je dobrá. na túto úlohu, sa veľmi hodila, keď zoberieme v úvahu, že v akčných snímkach hráva. Dej, je dobrý. Agentka, ktorá sa snaží zničiť vnútro agentúry, ktorá jej poskytal zázemie a vyškolila ju na to, čím je teraz. (pripomína mi to ALIAS - zničenie SD-6, ale nie je to ALIAS). Ani som nepostrehol, žeby dialógy boli kŕčovité, ale odstupom času prichádzam, na to, že áno. Vôbec mi to však, nevadí, pretože AKCIA tam hrá prim. Neskoršie série nám ukážu, že sa bojovať proti agentúre, ktorá dala človeku život, nie je vôbec jednoduché a hlavne, keď po moci prahne každý... Hodnotené po absolútnom finále seriálu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kto čakal seriál v štýle Bessonovej Nikity a kritizoval, že sa výsledok nesie v úplne inom duchu, bol trochu naivný. Nová Nikita pritom pôvodnému filmu nemá prečo robiť hanbu, nakoľko sa ním inšpiruje minimálne a rovnakou mierou čerpá z predošlého seriálu. Výhoda je však v tom, že celú zápletku posúva od začiatku do odlišnej roviny. Dôvodov prečo sa jej zo všetkých strán dostalo prevažne pozitívnej odozvy je viac - výborný casting, dostatok akčných scén, napätia a zvratov. Dialógovo to miestami trochu drhne a niektoré dejové kľučky zaváňajú zjednodušovaním ale napriek tomu ide o na žánrové pomery inteligentnú záležitosť, ktorá diváka výrazne nepodceňuje. Aj keď ide vlastne len o adrenalínovú zábavu, kvalitnejší akčno-špionážny seriál tu nebol asi už od Aliasu a preto som ochotný trochu prižmúriť oči. Prvú televíznu verziu totiž predčí po všetkých stránkach. A keď mi po úplnom finale došlo, ako veľmi mi bude táto zostava chýbať, objektivita musela ustúpiť subjektívnym pocitom. ()

Reklama

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Myslím, že stačí říct, že jsem první sérii shlédla během víkendu, protože jsem prostě nebyla schopná odpoutat se od toho. Druhá byla zkouknutá taky během pár dní. Uspokojivý děj, občas nějaké překvapení, neustále akce a napětí, velice sympatičtí, schopní a hezcí herci, prostě nic na co by jste si museli stěžovat. Ba naopak. První díl toho možná tak moc neřekne, ale neumím si představit jak po shlédnutí dalších dílů, se od toho může někdo odpoutat. Jediné co mi trochu chybí, je občas nějaký ten vtip. V druhé sérii je to o něco lepší. Maggie Q i Lyndsy Fonseca jsou obě velice hezké. Xander Berkeley je skvělí hlavní záporák, kterého si, i přesto že je ten záporák, nelze zvláštním způsobem velice oblíbit. Dialogy jsou občas jednodušší, chybí mi tam takovéto sblížení s postavami, nepříjde mi, že by nám dali prostor poznat je tak jak bychom mohli a chtěli. Jiskření mezi Nikitou a Michaelem se ale dalo v první sérii skoro až cítit, vždy jsem se na jejich scény hrozně těšila (hlavně když ještě nebyly spolu). Původní verzi jsem neviděla, ale takhle mi je více než dostačující. Jediné po čem toužím jsou další díly. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice zdařilí špionážní seriál, který celou Nikita záležitost vzal z jiného konce a udělal jen dobře. Obě ústřední děvy jsou sympatické a pohledné. I když jsem se občas bavil tím, jak Maggie Q chodí prvoplánovitě obnažená ve svém loftu (ne, že by mi to nějak vadilo). Shane West hraje drsného a rozpolceného týpka velice dobře, takže proč ne. Jen první série byla docela dost ukončena, takže by mi ani nechyběla další. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Děj dost nudný, předvídatelný. Kulisy mi připadnou děsně laciné. Sekce samotná vypadá jako nějaká papundeklová vesmírná loď. Maggie Q mi jako Nikita moc nesedí, tu drsnou agentku-vražedkyni jí nevěřím. Nejsympatičtěji působí když si na nic nehraje a má normální oblečení. Naopak když má vypadat sexy, ať už v plavkách nebo elegantních šatech, tak působí dost škrobeně. Většina soubojů byla úsměvná, některé akční scény až směšné. Dialogy nevěrohodné. Lehké plus je za poměrně známé obličeje ve vedlejších rolích. Větší plus je za novou mladou rekrutku Alex. Spolu s "čističem" vypadá asi na nejzajímavější postavu. Pilot k dalšímu sledování nenalákal. Celkově si tohle jeden z mých nejoblíbenějších filmů nezasloužil. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Maggie Q je první herečkou asijsko-amerického původu, která hraje v americkém televizním dramatickém seriálu hlavní roli. (Fevas)
  • Kasting pre Maggie Q (Nikita) prebiehal vcelku rýchlo. Chceli totiž krásnu ženu, ktorá dokáže bojovať a aby diváci uverili, že dokáže držať ozajstnú zbraň. Pre túto rolu teda bola perfektná. (challik)
  • V 11. epizóde 3. série sa Nikita predstaví ako agentka FBI Margaret Bishop. Toto meno nie je náhodne. Margaret je skutočné meno herečky Maggie Q a priezvisko Bishop je priezvisko postavy Shana Westa. (challik)

Reklama

Reklama