Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Celý je to hodně přitažený za vlasy. Film v podstatě stojí na tom, že Peterbilt 351 (nebo 281, ve filmu se údajně používaly 2 auta) bez problémů vyvine rychlost nějakých 90 mil/hod a touto rychlostí trvale jét, což je samozřejmě nesmysl. A navíc i kdyby touhle rychlostí jel, tak se mu hodně rychle uškvaří pneumatiky. Jinak je to docela zajímavej film, kterej nepostrádá napětí, ale užiju si ho jedině v případě, že nebudu používat mozek. Pro mě je to celkově spíš průměr a tak vysoký hodnocení ostatních mě docela překvapuje. Navíc je na filmu hodně znát nízkej rozpočet. Kdyby to nebylo od Spielberga, tak po tom nejspíš nikdo ani neflusne. Nicméně já nějak pozdějšim filmům od Spielberga nemůžu přijít na chuť, takže pro mě je to jeden z jeho nejlepších výtvorů. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Možná, že Duel pro něco takového není zrovna nejvýstižnější název (spíš Bitva o holý život nebo tak něco). Ale musím uznat, že je Duel až ohavně napínavý a dokonce i poměrně tajemný. Ačkoliv jsem celou dobu soucítila s řidičem červeného Plymoutha, stejně jsem fandila kamioňákovi (vždycky se budu hluboce klanět jeho řidičským schopnostem) a přála mu aby rozšrotoval tu červenou herku a jeho značku si přidal k těm ostatním. Já hraju na maso. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky natočený road thriller. Zatímco já dělám párky v rohlíku a nalívám fernety, mistr Spielberg si ve stejném věku střihnul televizní celovečerák. A ani se nedivím, že jej dostal později do kin. Na Duelu je dobře vidět, kde Spielberg natrénoval na Čelisti. Nezatížen vizuálními efekty a jinými necnostmi "velkých" filmů předvádí čistokrevnou filmařinu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To, že Spielberg umí je všeobecně známá věc. Přiznám se, že ale do k mým TOP režisérům nikdy nepatřil. Když jsem úplnou náhodou narazil na tenhle film, kterej je tady v červenejch číslech, tak jsem si řekl, že by možná nebylo od věci kouknout na to čím Spielberg v začátcích své kariéry oslnil. Po dokoukání se nemůžu ubránit dojmu, že je tenhle kousek (možná i díky tomu, že to točil Spielberg) kurevsky nadhodnocenej. Ať se na mě nikdo nezlobí ale Spielberg (ne)Spielberg mě to prostě nebavilo. O nějakým napětí u mě nemůže být ani řeč. Dennis Weaver taky zrovna nezíská cenu sympaťák roku a ty jeho vnitřní proslovy byly naprosto trapný. Jsou tady sice i akčnější pasáže ale celkově na mě film působí nereálně. Navíc je film zbytečně zdlouhavej. Možná by pro mě byla stravitelnější 74 minutová TV verze. Tentokrát musím jít proti proudu. Slabší 2 hvězdy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - Spielbergovy filmy jsou super, protože to všichni říkají. Takže tenhle film taky měl být super, s dusivou atmosférou a napětím a vůbec....takže kde se stala chyba kvůli které jsem to nepostřehnul??? A která cisterna z počátku sedmdesátých let drží na silnici jako přilepená i ve stopadesátce??? Asi mám nějakou poruchu vnímání, že mě ta napjatá atmosféra dálnice táhnoucí se vyprahlou pouští minula, ale výsledkem je, že jsem se hodinu a půl nudil... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kdy Mann (Dennis Weaver) telefonuje z budky, je možné ve skle vidět odraz Stevena Spielberga. Režisér téměř po třiceti letech přiznal, že něšlo o záměrné cameo, ale o chybu. Když byl film uveden do kin, byl změněn i formát a údajně se poté Spielberg objevil v záběru až osmnáckrát. [Zdroj : Cinema] (Terva)
  • Maximální rychlost kamionu Peterbilt 281 je 152 km/h, rychlost osobáku Plymouth 1970 je 196 km/h. Což je největší úskalí věrohodnosti snímku. Schopnost manévrovat s návěsem, plus s plným návěsem, dává jasnou výhodu pro Plymouth. (sator)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama