Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Remedy 

všechny recenze uživatele

I když zde hraje Dustin Hoffman ryze zápornou roli, tak má jeho postava neskutečný šmrnc a jeho (ne)upřímnost je vlastně i docela sympatická. Robin Williams si tak nějak jede svůj standard. Určitě nejde o jeden z top Spielbergových filmů, ale co se mi líbilo, byla upřímnost a lehkost, s jakou je celý příběh koncipován. Kdyby tolik nenásilnosti a vkusu vkládal Spielberg do všech svých filmů… No, kdo ví.)) Jako tvůrce má Spielberg mou obrovskou úctu (minimálně za tři výjimečné filmy) a nutno poznamenat, že i této nenáročné oddechovce svůj podpis vtiskl (i když samozřejmě ne tak výrazně). Hook je taková pohádka na úrovni, která místo oblbování a prznění estetického cítění u dětí může nabídnout i nějaké to poučení, které (alespoň z mého pohledu) není blbé ani naivní. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka na odpoledne dobrý, ale jako film od Stevena Spielbega hodně špatný. A nepomohlo mu ani, že si do svýho filmu vybral spoustu hvězd jako Robina Williamse, Julii Roberts nebo Dustina Hoffmana, ten byl ostaně asi nejlepší, Kapitán Hook mu dokonale seděl, ale jinak děs a bída, hlavně Williams se tam moc nehodil, Petera Pana bych si teda představoval trochu jinak a taky nevim proč musel Spielberg celej příběh o Petru Panovi vzít z druhýho konce, možná že chtěl ozvláštnit, už až moc ohranej příběh, ale já si myslim, že to bylo spíš k horšímu. Samozřejmě že to tak špatný neni, ale od režiséra formátu Spielbega bych čekal mnohem víc než obyčejnou pohádkou, ale zase na druhou stranu musim uznat, že to nenudí a dá se u toho slušně zabavit ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě miluju. Dětské dobrodružství, se správně přidanou sentimentalitou, vtipem a vynikajícími výkony namíchané v jedinečný film. Nejvíce obdivuji scénu, ve které Peter přiletává postupně za Wendy a ona stárne. "Už s Tebou nemůžu letět, Petře. Jsem už stará. Už dávno mi není dvacet....." ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měl tendenci tento film omlouvat, on totiž opravdu není určen pro zdravě smýšlející dospělé obecenstvo, ani zestárnutí Petra Pana nemůže změnit nic na tom, že Hook je film především o dětech pro děti. Pro děti, které nebudou řešit nekomplexnost fantasy světa, nejasnost jeho pravidel a celkovou scenáristickou improvizaci, namísto promyšlenosti... Bohužel později jsem dospěl k názoru, že takhle přerostlá klišé, emocionální otravnost a téměř až dějová nesmyslnost se nedají plně omluvit ničím. Pro dětičky průměrně zábavný pohádkový mišmaš, pro dospělé je Hook koukatelný pouze s vypnutým mozkem, popř. jako kulisa k jiné činnosti.... 5/10 ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Jedna z najobľúbenejších rozprávok môjho detstva. Aj dnes si Hooka pozriem veľmi rád. Mnoho ľudí tento film kritizuje, vraj je to najslabší Spielbergov film. Ja tvrdím, že je to výborná rozprávka. Pridajte výborné herecké výkony a vizuálnu stránku a dostanete film, ktorý si vychutnáte, ale nesmiete ho brať úplne vážne. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama