Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Recenze (321)

TEKAS 

všechny recenze uživatele

Nebavilo. Tento rodinný film mě neoslovil, nevtáhl, nudil, byl zbytečně natáhlý. Dabing některých herců by stál za žalobu. Pár světlých chvylek se našlo, ale jinak vcelku ztráta času. Pro mě Petr Pan navždycky zůstane Jeremy Sumpter. ()

HarqAlAda 

všechny recenze uživatele

AKo dieťa by som dal 6 hviezdičiek. S odstupom času je to pekný rodinný dobrodružný film. Plný romantiky, jasného zámeru a hodný pozretia. Hoffmanov Hook je typ zlosyna ktorého si možno obľúbite. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Odpočinkovej film pro celou rodinu, nijak zvlášť neoslní, ale ani neurazí. Navíc slušné obsazení, ke kterému nelze nic vytknout. Pěkné 3. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Vynikající film pro celou rodinu... Williams i Hoffmann jsou naprosto skvělí! Viděl jsem asi 5x a nikdy mě to neomrzelo. A pokud náhodou narazíte na vynikající dabing s Viktorem Preissem, budete též mile potěšeni. ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z největších vánočních klasik, v níž navíc v řemeslnicky i vypravěčsky mistrovské režii Stevena Spielberga excelují moji z největších oblíbenců Robin Williams a Dustin Hoffman. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

V podivném období před maturitou jsem to nepochopil, ale pak jsem jednou uviděl POHÁDKU! Pěknou, barevnou, napínavou a vůbec...! Ano, nedoceněný snímek... i mnou kdysi byl... ()

ma883 

všechny recenze uživatele

Tento film bývá často podhodnocován a nazýván propadákem. Pro mě je to nádherné dobrodružství, které mě vrací zpět do dětství. Pamatuji si, jak mě okouzlovala barevná země Nezemě, i když já ji v době svého dětství znala jako zem Snů. A tou pro mě také dodnes je. Barevné mořské panny, krátkovlasá Julia Roberts, Robin Williams v zelených punčochách a s vrabčím hnízdem na hlavě, to vše na mě stále působí. A nejvíc zbožňuji okamžik, kdy Petr Pan promění jídlo. Pamatujete si na tu duhovou kaši a modré koláče. Strašně moc jsem to jídlo chtěla ochutnat. Příběh o Petru Panovi u nás nebyl žádnou klasikou jako v anglosaských zemích, a proto ve mně nemohl vyvolat špatné pocity. Nádherná hudba - místy dojemná a místy hravá - umocňuje celkový zážitek pohádkové oddychovky. Navíc jsem v dětství pochytila pár neškodných a originálních nadávek typu trubičko prdlavá. Film ve mně z dětství zanechal takové dojmy, že i dnes si ho znovu a znovu ráda vychutnám. Já zkrátka nechci vyrůst! Chci zůstat malá a bavit se! ()

Viko 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem Hooka neviděl, vlastně jen jako děcko, ale pamatuju si, že na mě zapůsobil. Asi jsem se trefil věkem :-) ()

ondey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné obsazení jak před kamerou, tak za. Hltáte každou větu, každé postavy (tedy v originále). A hlavně, pojetí filmu mi hodně připomnělo knížku. :P ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Miluji pohádky a tohle je tak krásná fantazie, že jsem nemohl zůstat neokouzlen. Hoffman jako Hook je dokonalý. ()

Markiz555 

všechny recenze uživatele

Opäť zasa raz vrátenie sa do detských čias...vždy si rád pozriem tento film i keď je to len taký slabší priemer trocha škoda keďže ide o Spielberga. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman je v roli kapitána Jamese Hooka naprosto skvělý, i přes velmi slabý děj táhne film kupředu a je zaručeně tím nejlepším, co film může nabídnout. Na rozdíl od něj, Robin Williams je zde strašně nesympatický a Julia Roberts spíše k smíchu, takže Zlatá malina naprosto oprávněně. I přes docela povedené vizuální zpracování a snažícího se Dustina vyjde Hook stejně jako propadák. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Přeplácanost a nabubřelost jde ruku v ruce se Stevenem Spielbergem. Ovšem tady se to dá omluvit výpravou prostředí. Země Nezemě je fantastický svět, kde všechno má své místo a nic nemá svůj smysl. Originální bylo nechat Pertra Pana vyrůst a nechat vzpomínat na zašlé časy fantastických her, v kterých nic nebylo nemožné. Ostrý kontrast mezi fantazií a drsnou realitou dneška odráží postavu Petra Pana/Beninga, která o svou fantazii přišla a musí ji hledat. Její nalezení je jediným východiskem z bezvýchodné situace. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Snímek rozhodně pro menší publikum. Je to doslova pohádka, ale přitroublá a hloupá. Příběh šílený, efekty hrozné a zápletka ještě horší. Ani herci, jako Williams, Robertsová či Hoffman snímek nezachrání. Spielbergovi museli slíbit hodně velký honorář. když tohle natočil. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Typická americká přistřižená za vlasy fantasy komedie a opět také kýčovitá, ale přeci jen jako neškodná rodinná zábavka pro americké děti to špatné není a když k tomu připočteme legendární hudbu Johna Williamse tak to vyjde vcelku dobře, ale ty 4* snad dáme jen ze slitování. 65% A "Dusty" jako Hook je fakt dobrej a to samé Bob Hoskins jako Smee:)... Ubíráme za zneuctění knihy Petra Pana........ Časem to u nás trochu ztratilo takže 3*. ()

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama