Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Film, na kterém se dá definovat filmařina Olivera Stonea jako taková. Vždyť co jiného svádí ke sžíravější kritice kapitalistického systému než Wall Street samotná. Ten prostinký příběh o bezvýznamném joudovi z přeplněného kanclíku, který přišel k prachům a následně k osobnímu prozření, slouží Stoneovi jako odrazová plocha k vyššímu cíli, kterým je Gordon Gekko. Démon, který symbolizuje zvrácenost finančního systému světa a vše, co k tomu neodmyslitelně patří. Ta arogance a bezohlednost se zhmotnila v Michaelu Douglasovi takovým způsobem, že není divu, když si za tenhle part odnesl nejcennější hereckou cenu. Dalo by se dlouhé hodiny diskutovat nad tím, jak moc tendenční tohle dílo je, ale bez debaty navěky zůstane to, že je to jeden z nejlepších Stoneových filmů. 4 a ½. PS: Daryl Hannah tady vypadá jak ledabyle nalíčený transvestita z rodu S. J. Parker atp. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

I pro nás 'ekonomy' je Wall Street podán hodně složitě, burza vypadá jako tržiště a jen matně připomíná tu dnešní. Díky tomu je těžké se ve filmu, který se - díkybohu - zajímá pouze o ekonomiku a vedlejší témata (konflikt otec x syn, kariéra x život...) nechává pouze načrtnuta. Největším kladem je tu samozřejmě Michael Douglas ve své vrcholné formě, bez něj by tohle byl jen další tuctový snímek. [TOP 19/7 80%] ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film, který ukáže, že dělat brokera není zas tak primitivní a že to může dělat každý, kdo má známost nebo počáteční kapitálek. Nešlo tady ale jen o obchodování, ale o Stona, který nám opět ukázal, že když něco natočí, ať je to o čemkoli, stojí to za to. Děj vás vtáhne, aniž by jste měli zájem o tento okruh lidí zabívající se burzou a tím i vlastně osudem většiny zaměstnanců, jejich platů a v konečném důsledku i jejich spokojeností. Ukáže nám, jak drsná společnost může na vrcholu být, a že občas se někdo najde kdo se tomu postaví čelem, protože pocítí, že to správné není a peníze nejsou zas tak na prvním místě, ale vlastní pocit, že jsem udělal něco dobrého nejen pro sebe. Opravdu jsem se na to díval, a ráááád. (( :: ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je asi natočenej dobře, ale sledovat nějaký burzovní makléře, jak si po telefonu přehazujou virtuální peníze, mě prostě vůbec nebere. Navíc postava, který by měl divák jakoby fandit, je takovej nesympatickej slizoun a vlezdoprdelista. V dnešní době bychom ho mohli asi označit za ukázkovej případ zmrda. Jinak ze začátku to vypadá ještě docela nadějně, že by to snad mohlo bejt zajímavý, ale ono to je pořád jenom nějaký tlachání ve stylu akcie tohle, akcie tamto, index růstu blablabla, milion sem, 10 milionů tam, prodat akcie, nakoupit akcie... Pro mě absolutně nezáživný téma. Ke konci jsem to už sledoval jenom tak jednim okem, protože mě dění ve filmu už vůbec nezajímalo. No aspoň jsem se dozvěděl, z čeho jsou samply v písničce 3 steps ahead - Drop it. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený film s relativně nesrozumitelnými dialogy. Buď se hlavní aktéři mezi sebou baví burzovní hatmatilkou, nebo neustále používají pořekadla a přísloví. Herecký výkon Michaela douglase je výborný, ale nikoliv však oscarový (dle mého názoru). Charlie Sheen se zde snaží imitovat Toma Cruise. Jeho výkon je dost hrozný. PS: Nic proti Cruisovi - toho já rád. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Oliver Stone dal na výběr Charliemu Sheenovi, kdo by měl hrát jeho otce. Charlie si (z herců Martina Sheena a Jacka Lemmona vybral právě svého otce Martina. Stone dal později Lemmonovi roli ve filmu JFK (1991). (viperblade)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno