Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Marcos22 k tomuto seriálu (2)

Kukačky (2021) 

Na jedné straně zrada, lži, pochyby, nedůvěra, intriky, podvody a spousta dalších negativních lidských vlastností, na té druhé nic než láska k rodině a případné odpuštění uvnitř ní. Na žádných jiných základech Kukačky nestojí. Režisér Biser A. Arichtev nenechává prostor na vlastní názor a explicitně ukazuje „dobro a zlo“ ze svého pohledu. To je společně se zvlášť nelogickým chováním tří postav (Martin, Marcela a Kamila) největší slabina seriálu, který od prvních dílů sliboval výjimečné dílo ve stylu amerického This Is Us. Tempo ani kvalitu prvních dílů však neudržel, závěr nestupňoval a finálním rozuzlením jednotlivých linek doslova zklamal. Nadprůměrný český seriál, kterému v závěru došel dech. 🙂 (02.04.2021) ()

Epizoda 13 (2021) (S01E13) 

Nebudu hodnotit předvídatelnost finálního rozuzlení, které je hodně individuální, nicméně se vyjádřím k několika linkám, kterými finále tvůrci totálně zazdili a víc než jednu hvězdu si tenhle díl nezaslouží. ❗SPOILER "Martin byl zpočátku vykreslován jako prima táta, který bojuje za rodinu, za "oba" syny, jenže hned v prvním slabším testosteronovém momentu, selhal. Ukázal, že mu je více potěšení než rodina, a správně vydedukoval, že Tereza s ním zůstane jen kvůli Jakubovi s Tomášem. To jako vážně? Takhle povrchní seriál jsem přeci 13 týdnů nesledoval, nebo snad ano? / Marcela byla celý seriál vykreslována jako velmi nezávislá žena, která se v klíčových životních momentech dokázala rozhodnout zcela sama, zvládla se o sebe postarat. V posledním díle, kde mj. svému bratrovi Tomášovi řekne že až takhle blbá není, hned vzápětí popře chování své postavy a podlehne Lubošovi. Tomu Lubošovi, který jejímu bratrovi Tomášovi prásknul, že není její pravý brácha, tomu Lubošovi, který ji ukradl peníze z kasy, tomu Lubošovi, který prásknul Hynkovi, že je těhotná, aby jí ublížil. Tak teď už si začínám vážně uvědomovat jak prostej seroš jsem vlastně sledoval. / Kamila byla celý seriál vykreslována jako postava, která sedm let toleruje jakoukoli nevěru svého manžela jen proto, že ho sama využívá jako nástroj pro otěhotnění. Ve finále mu to natřela takovým způsobem, že mu sdělila, že s ním teda zůstane pod jednou střechou, ale že zkusí otěhotnět s někým jiným, když s ním mu to nejde. WTF? Všechny postavy tak až na Olgu a matku Luboše byly vykresleny naprosto povrchně, negativně, a jste ve finále rádi, že takovou sebranku nemusíte už dál sledovat, což u seriálu není ten správný feeling."❗ 👎 (02.04.2021) ()

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama