Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele hrumsrt k tomuto seriálu (4)

Kukačky (2021) 

Přišlo to odnikud.... A takový závan, že by ČT taky mohla vymyslet něco jiného než kriminálky. Tolik lidský seriál, kde se obyčejným lidem změní kvůli okolnostem život. Hodnoty, na kterých stojí celé rodiny jsou rázem převráceny a my jen sledujeme různé úmysly dílčích postav, a jak jejich pohledy mohou tolik určovat jejich světy. Dobře zvolené obsazení, kdy každá postava je svým stylem chováním a reakcemi naprosto odlišná a typická. I když u mě v první sérii vedla především chlapská dvojice, tak právě v novější druhé sérii, jakoby už ani jim nešlo nic přát.. Nejprve se tak dlouho řeší, kdo a proč to udělal, až že když to dává dokonalý smysl, tak to udělal někdo jiný... Je to seriál o rodině, lásce a tolikrát se mu podaří diváka dojmout. Ale co platilo v první sérii, že méně epizod by přidalo na síle, tak celá druhá série je jen takový epilog, který by se dal shrnout do dvou epizod. Mrzí mě, jak moc nakonec zvítězily finance a divácký ohlas..1. série - 75%. 2. série - 60%. ()

Série 1 (2021) (S01) 

Česká seriálová televizní tvorba má pořád naději! Aby byl na nějaký seriál takový ohlas, tak to už tady dlouho nebylo. Tudíž nešlo abych si seriál zpětně nepustil, i když tedy až po půl roce, kdy mi ho vnucovala ČT. Není jednoduché vystavit fungující "svět" okolo hlavní linky ať už je jakákoli, tady konkrétně prohození dětí. Tady jde rozhodně o solidní pokus, ale úplně zdařilé to taky není. Postav je hodně a divák je hned od začátku od všeho hozen, kdy jediné čeho se jde chytnout, je právě ona záměna. Ono s tímhle fantastickým obsazením máte většinu práce už oddřenou! Jakože dvojice Adamczyk a Novotný je vážně úžasná. Ale i zbytek hereckého ansámblu mě velmi mile překvapil a na závěr je určitě nejoblíbenější Marcela (Barešová), ale ta její děvkózní linku s dvěma (třema) chlapy mě nějak nezajímala. Když se nám stane něco velkého (špatného), tak je až přirozené hledat za tím něco víc, tahat do toho minulost, přestože to s tím vlastně nutně nesouvisí. - tímhle bych vystihl dost možná hlavní téma seriálu. Nicméně u mě přesto vévodí láska, rodina a dost možná taky citové vylévačky, kterých tady máme hned několik, kdy holt nejde nesoucítit. Celé to rozuzlení jsem vůbec nečekal a byl jsem taky mile rád, že tomu tak bylo, že mě dokázali takhle překvapit. Ač si myslím, že to šlo výrazně osekat (odhadem 8 epizod), tak panuje spokojenost. Jen tak dál! 75% ()

Epizoda 1 (2021) (S01E01) 

Takovou epizodu čekáte, jen když si čtete, o čem seriál je... Ale ty herecké výkony! Mm, prostě fantazie, hlavně dvojice Novotný a Adamczyk. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Co se z ničeho povedlo před dvěma lety, už nikdy nemělo spatřit pokračování... A druhá série působí jako něco, co by tvůrcovská energie dala do dvou epizod za první sérii, jako takový epilog.. Neuvěřitelně natahované a to i bez snahy vytvořit několik zbytečných dějových linek, ne, oni si radši pořad rozpitvávaly těch pár, co jim zůstalo. Není tu vlastně moc, u čeho by divák v napětí čekal, jak to dopadne. Nedaří se tvůrcům nějak vybudovávat divácká očekávání.. A co je nejhorší, tak úplně se zapomíná na to, co dělalo Kukačky, čím jsou... Ty hřejivé momenty mezi postavami. Linka s matkou Terezy je hrubě nevyužitá. Martinovo snažení, že syn musí být s tátou je tak nešikovně neuchopené, že zkrátka vychází z toho jako nevděčný intrikářský hajzl. A ti dva.. Holcovi? Někdy jsem měl pocit, že kromě sporů s bratrem ty jsou jen jako křoví.. Vůbec se to nepovedlo a dívat se na celou sérii v kuse, tak dám ještě o level slabší hodnocení.. Nebýt poslední epizody, která mě sice naštvala za vyústění s matkou, ale alespoň poprvé si poprvé ty postavy uvědomily, že není možné být tak sobecký, tak není zhola nic k zapamatování... Naprosto zbytečná věc, která pošpinila pověst první série... 60% ()

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama