Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sorrow k tomuto seriálu (3)

Kukačky (2021) 

Seriál na velice zajímavé téma s problémem, který vlastně nemá správné řešení a dotyční se s ním musejí poprat. Velké plus seriálu jsou herecké výkony Remundové, Novotného a obou dětských protagonistů. Bavilo mě to, ale moc nechápu, že tomuto je někdo schopen dát 5 hvězd, až tak super to zase nebylo. Navíc co mě na seriálu opět vadilo, bylo nelogické vykresleních některých postav. SPOILER. Už jsem psal dříve, chování Martina velice podivné, nejprve chce oba chlapce, pak otočí o 180° a na celý svůj předchozí život kašle, nezvedá telefony, kašle na syna i manželku, brousí kolegyni v práci, naplánuje si dlouhodobou cestu do Ameriky, pak opět obrat o 180°, přijede za Terezou a stává se zase skvělým tátou, ruší cestu do Ameriky, ukončuje vztah s kolegyní, zřejmě dává výpověď a začne pracovat u svého tchána a přestěhuje se z Prahy k tchánovi, má tohle snad logiku?______Býček s Karlem mají tři dekády znesvářený vztah kvůli udání z konce osmdesátých let a teprve po 30 letech někoho napadne zajít do archivu zjistit pravdu??? Do té doby se nesnáší a nejsou schopni si to vyříkat? V posledním dílu pak už opravují motorku a budou asi kamarádi na život a na smrt_____Marcela udržuje milenecký vztah se sousedem 6 let a nikdo si toho nevšimne? Na konci jí Tesař obviní, že děti vyměnila ona, všem u televize je jasné, že to ona nebyla, ale seriálové postavy včetně jejích rodičů to zbaští a Marcela to pak celý díl nijak nepopírá, probíhá úplně zbytečná schůzka v kostele, kde se jedni úplně zbytečně omlouvají druhým, navíc Marcela pak asi skončí s Lubošem, tedy největším místním tydýtem, který jí tolik ublížil, kradl peníze atd._____Kamila si nechá od Tesaře vyloženě kálet na hlavu a k odchodu od něho jí nepřiměje ani nevěra odehrávající se přímo před ní, ani to, že si upletl dítě se sousedovic dcerou_____A nakonec to nejlepší, takže Isteník, aby ochránil svého bratra před tím, že by jeho dítě bylo postižené vezme toto dítě a dá ho své nejlepší kamarádce do které je celý život zamilovaný, v celém seriálu pak navíc vystupuje jakoby o ničem nevěděl, např. hned počáteční schůzka v nemocnici, kde je z výměny dětí obviňován nemocniční personál_____A tak by se dalo pokračovat. 13 epizod bylo moc, byla to už taková nastavovaná kaše, děj se strašně táhl. A vlastně jak dopadlo to vyšetřování, učinil ten policista nějaký závěr? To už se divák samozřejmě nedozví… Všichni si odpustí a budou žít jako jedna velká skvělá rodina. ()

Epizoda 8 (2021) (S01E08) 

Seriál se mně líbí a určitě jej dokoukám do konce, protože v televizi v totální současné krizi české tvorby je to nadstandard, hodnocení si nechám až na konec. Nicméně nevím, zda přesně takto všude kolem vypadá svět a život. Když se podívám na jednotlivé postavy, někdy mně zůstává rozum stát, např. Martinovo rodiče se chovají jako totální ignoranti, kteří vlastně synovi říkají, autistu Jakuba pošli pryč a vezmi si to zdravé dítě, nedokáží pochopit, že po 5 letech asi není tak jednoduché se Jakuba vzdát. Martin se rodičům nedokáže postavit a zastat se své ženy, Tereza zase kritizuje Martina za to, že chce poznat i toho druhého kluka, vlastního syna, vlastně od něho odchází a pak nemá na práci nic jiného, jak okolo vlastního dítěte začít kroužit, tím popírá sama sebe. Martin si asi neumí udělat pohodlí, protože doma je i v pozdních hodinách stále jen v džínách a košili, což nechápu. Po odjezdu ženy musí začít ihned brousit kolegyni z práce a na rodinu kašle, přece chtěl ale hrozně moc poznat toho svého syna a najednou ho už nezajímá? No a další postavy, Čadek Čvančarová má doma největšího kurevníka, ten jí podvádí přímo před ní, ale pořád s ním je, protože to dítě, které tak moc chce je schopný jí udělat asi jen tento hňup. Barešová, ač úplně tuctová vesnická holka bez vzdělání prodávající v místním konzumu je žádaná úplně všemi z vesnice, jako kdyby byla nějaká prvotřídní modelka, ti dva její nápadníci, to je materiál sám o sobě, hlavně ten z rozvážkové služby. A Novotný s Veselým spolu celý život nemluví, protože jeden druhého podezřívá, že udal jejich kamarádku a nejsou schopni si to vyříkat? Osobně tipuji, že ji udal Kostka. No už od čtvrté epizody vidím finále v tom, že Tereza skončí s Isteníkem a může celá ta rodinka bydlet dohromady, pouze vyškrtnou Martina, ten může jen z USA, kde si bude užívat s kolegyní z práce, posílat alimenty. Ale může to samozřejmě dopadnout i jinak. ()

Epizoda 9 (2021) (S01E09) 

Moc jsem nepochopil scénář k rodině Terezy a Martina. To manželství bylo přece v první epizodě naprosto v pořádku a jediným problémem bylo snad rozhodování ohledně služební cesty Martina do USA. Pak se zjistí záměna dětí a rodina se z toho během několika týdnů celá rozsype? Martin má rád svého syna Jakuba, který není jeho synem a současně chce poznat i svého pravého syna, ale najednou se začne chovat jako úplný blázen, na rodinu kašle, nezvedá telefony, začne si románek v práci, naplánuje si cestu na rok do USA a ani jeden kluk ani manželka ho už nezajímají. To scénárista trochu nezvládl… Mimochodem, jak dokáže dvouleté dítě samo vlézt do kufru auta a zavřít se tam??? To mě celkem pobavilo. Parádní herecký výkon předvádí Sabina Remundová, té věřím úplně všechno a vynikající je již tradičně i David Novotný. ()

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama