Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer 3

VOD (1)

Hrané CGI prerozprávanie obľúbeného príbehu o drevenej bábke, ktorá sa vydáva na napínavé dobrodružstvo, aby sa stala skutočným chlapcom. Ďalšími postavami sú rezbár Geppetto, ktorý Pinocchia vytvoril a správa sa k nemu ako k svojmu skutočnému synovi: Jiminy Cricket, ktorý slúži ako Pinocchiov sprievodca a zároveň ako jeho "svedomie"; Modrá víla; "Poctivý" John; čajka Sofia a kočiš. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (98)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nová hraná verze sice napravuje některé nedotažené prvky původní pohádky (např. o něco víc poznáme postavu Geppetta / pozadí této postavy), ale bohužel je těchto náprav a vylepšení mnohem méně, než by tento příběh potřeboval. Původní pohádka je svým způsobem poměrně holá, tady dojde k určitému rozvití, ale i tak se nová verze v inovaci drží hodně při zemi a vesměs kopíruje to, co už známe. Příběhu by popravdě prospělo překopat ho mnohem více. Ptám se například, proč bylo nutné kopírovat postavy Lišáka a Kocoura přesně tak, jak jsou, tedy v jejich zvířecí formě. V kreslené pohádce to tolik nevadilo, ale v hrané verzi a ve světě lidí je to o to víc jako pěst na oko. Žádné jiné zlidštěné zvířecí postavy totiž v příběhu nejsou (buď jsou tam lidi, nebo zvířecí mazlíčci, nebo pak Pinocchio a cvrček, ale tyto dva se dají brát jako specifické výjimky). Už tak je zvláštní i to, že v téhle verzi dojde Pinocchio až do školy a celou dobu se mu nikdo z lidí nijak zvlášť nediví… Přijde mi, že když už se dělala hraná verze této pohádky, mohlo se přikročit k mnohem větším změnám, aby příběh působil komplexněji a třeba i o něco realističtěji. Taky nechápu význam duchů, co se objeví na Ostrově potěšení – nejenom že stejně jako původní pohádka tento film neřeší, co se dělo s kluky proměněnými na osly, ale navíc tam přidává tyto bytosti bez jakéhokoli zjevného důvodu (dále se s nimi nepracuje). Ve výsledku mě proto film nepřesvědčil o tom, že by šlo o kvalitní předělávku s nějakou vizí. Pár hezkých scén a nápadů (např. krásné detaily mechanických hodin, kam jsou zakomponovány různé Disneyho postavičky), jako obvykle dobrý výkon Toma Hankse, a na závěr pěkně uzavřený konec, který přichází s myšlenkou, že je vlastně jedno, jestli se Pinocchio promění v chlapce nebo ne, protože city jsou důležitější než vnější forma – tohle je pár věcí, které se mi na filmu líbily a které v některých ohledech převyšují původní verzi. Celkově se ovšem Disney s touto předělávkou nevytáhl, obsahově ani formou (CGI animace působí trochu lacině). ~(3,3)~ ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hraná verze klasické Disneyovky vypadá chvílemi krásně a animaci dřevěného chlapce či upovídaného cvrčka nelze nic moc vytknout, ale to bude ke kladům vše. Celkově ujetý děj se kvůli tendenčním změnám stává ještě bizarnějším, jde víceméně o samostatné zdlouhavé, předigitalizované estrády, které postrádají vnitřní jiskru či drama, až dokonce popírají svůj morálně-výchovný rozměr. Jako není to úplně zlé, jen zbytečné, mdlé, bez duše. Momentální ČSFD score 48 % sedí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Šlo by Pinocchia natočit jinak, než dětsky? Podle mě ne. Robert Zemeckis dělal, co mohl, ale pokud se na tenhle film dospělý divák nenaladí, má o dvě hodiny pekla zaděláno. Přitom největší devíza tohoto filmu je v hudbě a obrazotvornosti. Jen je otázka, jestli ji tu někdo bude chtít pod nátlakem té dětinskosti ocenit. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova verze slavné pohádky má na první pohled všechny ingredience nutné pro vznik výborného rodinného filmu. Skvělého režiséra, jeho dvorního skladatele Alana Silvestriho a Toma Hankse v roli řezbáře Geppetta. Snímek ale při svých 100 minutách neskutečně nudí, zbytečně natahuje děj nepovedenými písničkami, digitální vizuál vůbec není hezký (až na titulní loutku) a asi nejvíc smutná jsem byla ze ztvárnění postavy Modré víly ztvárněné afroamerickou herečkou Cynthií Erivo, jejíž vizáž musela menší děti k smrti vyděsit. Tohle se opravdu moc nepovedlo. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Disney pohodovka s nádherným vizuálom,pre tých čo od toho čakajú psychologický thriller,nech si ho najprv vyrieša v hlave... Aj ked to potom už budú očakávat disney pohodovku a nie psychlogický thriller z čoho vyplýva strata osobnosti a schyzofrénia,takže tým čo sa tento film ne(bude) páčiť ho odporúčam nepozerat aj ked možno budú očakávat napr. telenovelu?! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Cynthia Erivo, která v tomto filmu ztvárnila postavu Modré víly, nazpívala ústřední píseň „When You Wish Upon a Star“. Mimo to ve filmu zazněly i písně z původního Disneyho animovaného filmu, stejně jako písně zcela nové, které napsali Alan Silvestri a Glen Ballard. (Joe16210)
  • Toto je druhá hraná adaptácia Disneyho animovaného filmu, kde Luke Evans stvárni zápornú postavu. Predtým hral vo filme Kráska a zviera (2017) postavu menom Gaston. (Dr.Manhattan)

Související novinky

Del Toro chystá další animák

Del Toro chystá další animák

30.01.2023

Pinocchio Guillerma del Tora porazil v přímém souboji dvou adaptací stejné klasiky verzi od studia Disney na plné čáře, oceňovaný režisér tak znovu potvrdil, že je v poslední letech nejen ve skvělé… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama