Reklama

Reklama

Helstrom

(seriál)
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 22 min (Minutáž: 45–56 min)

Epizody(10)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (19)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Démon sem, démon tam, všude kam se podívám. Ono to totiž bylo o démonech. Ale že by mi tam došlo, kdo je třeba ten Hrobník a co je vlastně zač nebo jak funguje ta skupina Krev a čeho chtějí dosáhnout a odkud se vzal ten jednookej a pak šikmookej Strážce? A taky samotní bratr sestra jsou záhadnější než kruhy v obilí. No a zatímco ze začátku to vypadá na zajímavej počin, ke konci se to vleče a když se to do něj dovleče, žádnej wow efekt se nekoná. Taky těch církevních pitomostí by tam mohlo být méně - stejně to tam nemá velký vliv/význam. Sice jsem tam jednou zahlédl nápis Roxxon, ale jinak je to úplně jiná hra, než MCU normálně hraje. Nejdřív jsem myslel, že Elizabeth Marvel tam obsadili jen kvůli jejímu marvelímu příjmení, ale nakonec mi došlo, že její výkon byl výjimečný až nejlepší (když vytáhne svůj hluboký hlas, v kombinaci s jejím zjevem jde o parádní postavu). Teda Tom Austen taky docela sympaťák a Sydney Lemmon se mi ze začátku nelíbila a na konci pravý opak. Její chladná krása, bitchí chování a ještě jednou ta krása. Postava novicky jeptišky (Ariana Guerra) byla úplně nejzbytečnější... a že se zničehonic do ní Daimon zabouchne, to mi vůbec nešlo do hlavy. No, má to víc záporů než kladů, takže jenom dvě hvězdičky kladu. PS: pochválit ale musím nadstandartní zpracování toho rozpůleného démona s roztrženou držkou. Na to se jen tak nezapomíná. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Pre mňa posledný v poradí, Marvel seriál mimo MCU a mimo Netflix Marvel. A posledný aj čo sa týka podľa hodnotenia. Začiatok bol celkom fajn. Ukázalo sa to ako ďalší nový pohľad na mytológiu neba a pekla podobne ako sme mali v Constatinovi alebo v Luciferovi. No ale potom to išlo úplne do hoven. Nudný scenár, slabý herci, dej sa moc naťahuje a o ničom, šedý-bledý vizuál ktorý ma uspával. Od polky seriálu sa mi to pozeralo fakt ťažko. Keby ten seriál má len polovicu z počtu epizód, malo by to lepšie tempo a verím že by to malo aj tie 3*. Takto to bolo strašne nudné. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Helstrom nám nadobro uzavírá první vlnu MCU seriálů a to rovnou ve formě ponurého R-kového thrilleru. Škoda, že hororová exorcism atmosféra vydrží pouze první dva díly a seriál postupně přejde do polohy vcelku obyčejného supernatural dramatu, ze kterého se až do konce série už nezvládá vymanit. Helstrom navíc trpí problémem, který sužoval i původní netflixácké marvelovské seriály a to jest scénář, který vystačí leda tak na 4-dílnou minisérii a ne na 10 epizod. I přes kvalitní cinematography a herecké výkony se to zejména v druhé polovině řady dost táhne a konec mi připomněl předposlední série Supernatural, tedy neambiciózní a plný klišé. Supernatural měl však jiné kvality a po 15. sériích si to snad i mohl dovolit, kdežto Helstrom sklouznout do vod scenáristického průměru takhle brzo vskutku nemusel. Ale vzhledem k tomu, že byl seriál odepsán ještě dřív, než šel na obrazovky, je to vlastně i docela jedno. Tahle sympatická dvojka by si zasloužila lepší zacházení. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pociatocne dva-tri diely vas zrejme navnadia. Ja, hoci som mal po prvej epizode zmiesane pocity, ta nasledujuca, asi najlepsia v celej serii, ich rozptylila. Kazdym dalsim dielom som si vsak uz uvedomoval, ze cakajuc na nejaky zlom, sledujem len dalsi z radu serialov podobneho "nadprirodzeno - mystery" zanru, ktore som mnohokrat "utal" uz skor. A sice toho lacnejsieho - typu.. Lucifer, alebo podobnych, kde medzi sebou bojuju dva svety a pritahuju skor mladsie publikum. Chybala mi tam atmosfera, chytlavo podsuvany pribeh a hlavne neotravne a nenaivne dialogy. Trebars typu Penny Dreadfull, ci The Outsider. Mnohym vsak urcite sadne. Herci sympataci, exoticke postavicky a celkom napadito vykreslene strany "pribehu" a silna surodenecka a rodinna premisa. Mne vsak chybala atmosfera, napatie, ktore by ma drzali a dialogy, ci zvraty, ktore by ma naopak neunavovali. 45% Slaby priemer. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat? Ústřední dvojice skládající se z ironické bulimičky a filozofujícího hošana s oidipovským komplexem mne nenadchla. Vlastně všichni mi byli děsně nesympatičtí, až na závěrečnou postavu (nebudu prozrazovat). Dějivá linka je nevýrazná, vše zmatené a neucelené. Dialogy povětšinou nudné a filozofující. Masky veselé. Nicméně akce docela dobrá, atmosféra místy hutná až temná, hudba dobrá a pár slzšných lekaček se taky našlo. Nejvetší chybu je deset dílů. Kdyby udělali maximálně tak šest, byla by to pecka roku. Takto jen mírně lepší průměr, ale opravdu jen mírně. Za mne 55%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama