Reklama

Reklama

Večírek

Trailer

Obsahy(1)

Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá. (Falcon)

(více)

Recenze (227)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film dvoch odlišných polovíc, ktorý ale mal byť filmom troch rozdielnych tretín. I keď ono to tretie dejstvo, čo sa zdalo, že bude výbušné finále, aspoň prebehlo počas záverečných titulkov. Občas je nejaký vtip vtipný, občas je priemerný, sem tam aj trápny. Najlepší sú Langmajer a Dyková, zvyšok hrá skôr na pol plynu, vrátane Rodena. Nedotiahnuté viaceré dejové línie sú ale najväčším kameňom úrazu inak sprvu sympatického počinu. Napr. coming out išiel úplne mimo, v tomto smere určite viac uspeli tvorcovia Známych neznámych, i keď iba opisovali. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po opravdu bolestivém zhlédnutí této retardované skatologie musí nutně každý erudovaný filmový teoretik praštit hlavou do zdi a zapřemítat nad tak zvanou aporémou tří tupých hovad: „Které tupé hovado tohle napsalo a zrežírovalo, které tupé hovado na tohle dalo prachy a které tupé hovado na to vlezlo do kina?“.  A tak rádoby bavič qocientně nejubožejšího proletariátu, Michal Trapánek, dotáhl své neumětelské ambice až k celovečeráku dle jeho vlastní divadelní hry, která, jak upřímně doufám, zaslouženě zapadla do nejhlubšího análu světoprkenného zapomnění, a já musím s úpěním konstatovat, že tentokrát nestihl být ani obvykle trapný. Měl-li bych v souvislosti s touto zoufalou, dějově i dialogově veskrze retardovanou amatérskou mrdkou a patrně protekčním výsměchem všem talentovaným filmařům použít nějaké analogické profesní přirovnání, volil bych řidiče hovnocucu se dvěma třídami zvláštní školy, jenž egoisticky nadhodnotil své možnosti, načež sepsal učebnici kvantové fyziky, a sice ve formě rádoby žertovných rozhovorů idiota s Planckovou konstantou. Logickým důsledkem je pak dementpyré náhodně losovaných, žinantních a obskurně nenavazujících prkenných diskuzí, které však dozajista připadaly Michalovi filmařsky naprosto dokonalé a ke všemu tomu neštěstí i totálně k PO-PU-KÁ-NÍ. Diskuzí, jež prezentovaly angažovanou partičku výborných, dobrých a poměrně slušných herců, i fekálního prostituta Langmajera, jako bandu ochotnických oligofrenních utečenců z Ústavu pro léčbu akutní afázie v Blábolivé nad Kokotnou. P.S.: Kadle, Kadle, už i Ty strádáš nedostatkem vezdejšího nebo luksusních předmětů, že odevzdaně kráčíš s lopatou přes rameno směrem k pohřebišti soudných charakterních herců? To už si příště rovnou střihni hauptku v nějaké nové třeskutě tumorné taškařici divadla Mír, ať to urychlíš! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vtipné dialogy z úst smutných lidí. Nejednou jsem se jim zasmál, casting povedený. Jen jsem přemýšlel o Suchošově větě  cca : " mě už je to teď jedno, já si splnil sen, natočil jsem si film, který běží v kinech" , zajímavý přístup, ale moc si cením, že Suchoš to řekl na plno, protože takový pocit mám z mnoha českých režisérů a herců "my si točíme filmy a diváci vy nám můžete políbit prdel, stejně filmům nerozumíte". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není si co nalhávat, tohle je absolutní bejkovina a předpokládám, že i Michal Suchánek moc dobře věděl, že točí totální bejkovinu. Ale když je tu ten prostor, tak proč si bejkovinu nenatočit, no ne? ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Sprostý a hrubý humor, který bohužel není vtipný a nedává ani žádný smysl. To je hlavní deviza strnulé konverzačky, u níž není problémem jen divadelní původ, nýbrž i všechno ostatní. Více zde. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Suchánek šel do předem prohrané bitvy. Jako tvůrce vždy sázel na buranský a pubertální humor. Přímo se vyžíval v trapných momentech. Šlo o formáty, kde občasný výstřel mimo nevadil. V celovečerním filmu je však každé hluché místo dost znát a to byl rád, že se vůbec přehoupnul přes hodinu a čtvrt. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Suchošova Karosa do stanice strouha. Postavy jsou nereálně upřímné a plné podivných reakcí (třeba jaká uplyne doba, než identifikují parte) a to nejspíš jen za účelem toho, aby byl humor ve svém cynismu třeskutější. Nebyl. Chtělo to víc situací všedních dnů viz. slíva Tatiana.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Suchánkův Večírek není úplná prohra. Je vlastně docela zajímavé sledovat fóry, které jsou bytostně jeho a přitom je pronášejí jiní herci, jiné postavy. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi povrchní, ale dobře zahrané, úvodní a koncová píseň přesně zrcadlí to, co si všichni myslíme o současném českém humoru reprezentovaném především právě panem Michalem Suchánkem!! ;-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Suchánka nemám a nikdy jsem ho neměl rád. Vždycky mi přišel jako protekční fracek. V jeho dětských rolích jsem jej ještě zkousával, přeci jen tehdy těch filmů moc nebylo. Ale po revoluci jsem ho úplně odstřihl ze svého zájmu. Pak pšišlo debilní Tele-Tele částečně vykrádající Tlučhořovic rodinku, MistrGS vykrádají pro změnu Krause a Patrička. Nezměnilo se nic. Suchánkův humor je fekální, bez noblesy, provoplánový. Části národa se to líbí (část národa také zbožňuje a volí prezydenta Myloše), mně ale ne. Přesto nejsem zcela zaujatý a dal jsem jeho prvopočinu z hlediska scénáristického i režijního šanci. Přeci jen tam hraje Roden, Taclík Langoš a doufal jsem, že ti by do sračky nešli. Tak šli. Roden dokonce doslova, kdy na Wc během vykonávání velké potřeby se všemi zvuky co tato činnost provází vede nenucený hovor Čekovským. Vidím to tak, že 56 letý Suchánek měl potřebu natočit cosi na téma stárnutí. Možná už se kácí i v jeho lese jak se říká, možná mu odešel nějaký kámoš ze školy..kdo ví. A tak napsal humornou komedii o tom se jak slejzá část třídy aby zavzpomínali na staré dobré časy. Aby to byla komedie je tam hromada humoru, většinou konverzačního u kterého se ale nebudete smát. Ba co víc za chvilku si budete říkat, herdek jak je to ještě dlouhé? Neměl bych jít raději s odpadkovým košem? Místy ani nebudete chápat co Suchánek myslel. Tohle se prostě naprosto nepovedlo a já enchápu Rodena, proč do toho lezl. Fakt ne. Asi dvakrát jsem se usmál duu Langoš versus Dyková, tak tomu odpad nedám. Jestli ale něco na toto téma, tak to už raději Sněženky a machři po 25 letech...  Tohle je ale jen za jednu nasávací hlavici z Bishopa! * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Možná je to blbý, ale tady jsem to už tak nějak i na základě zdejšího hodnocení čekala, od Suchánka jsem zázraky vůbec nečekala, a nakonec jsem se doma u Netflixu zasmála nad hláškama party bývalých spolužáků (kdo má fakt rád třídní srazy?) i víc jak u současné kinoprodukce. Na večer po náročném dni mi Večírek sedl, Boudová a Vilhelmová neměly chybu a Langmajer mě přesvědčuje už po několikáté, že umí být vtipný i jako komediální herec. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipná a nudná trapnost, která se rychle vykouří z hlavy, což je asi její jediné plus. Ještě lepší by ale bylo se tomu rovnou obloukem vyhnout. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Suchoš si potřeboval dokázat, že umí napsat a zrežírovat film. Umí, ale ne optimálně. Z jeho režie kritika nebude padat v úžas. Pojetí nemá daleko do velmi úsporného televizního filmu, který zapadne. Před kameru vyslal solidní herecké obsazení, nezřídka jsou mezi nimi jeho blízcí kamarádi, třeba Langoš Langmajer. Bývalí spolužáci v počtu šesti jedinců se jednoho dne sejdou v domě manželů, které tvoří Jiří Langmajer a Tatiana Dyková, při příležitosti školního srazu, na který dorazí křesťansky smýšlející Karel Roden, frivolní Nela Boudová, vytrvale hláškující Marek Taclík a zpěvem se živící Marián Čekovský. Jejich veselé hlášky, škorpení, nostalgické vzpomínání i odvážné narážky na totalitní nacistický režim přeruší smutná zpráva - nečekaně doručené parte s úmrtím spolužáka Bohdana, přezdívaného Prasopes, v jejich vzpomínkách posazeného do mimořádně živelné bytosti. Všichni svorně souhlasí, že mu za týden pojedou na pohřeb. Vypraví se autobus se šoférem Miroslavem Vladykou za volantem, Dyková se opije, Roden se urazí a z autobusu vystoupí, hlášky postupně ustanou a podivná směsice komediální konverzačky a road-funus-movie, trvající jen cca 80 minut, se dočká svého konce. Michal Suchánek to vůbec nemyslel zle. Zpočátku se totiž lehká absurdita dle zvoleného a nastaveného konceptu divadelního minimalismu (film svůj divadelní původ rozhodně nezapře) vyvíjí slibně, ovšem následná část s autobusem je z kreativního hlediska zabrzděná až uhozená. Nezřídka jsem měl pocit, že to všechny najednou přestalo bavit, a kamarádi pokračují v hraní jen proto, že to slíbili svému kamarádovi. A scénář zapomněli vzít s sebou. A příliš se režijně nečinil ani Suchánek. Úplně instruované bez nápadu, vtipnosti stále méně a až moc urputně tlačená k divácké bránici. Kladné známky jsou tedy hlavně za povedený komediální rozjezd, originální hlášky, co pobaví, hlavně Taclík se činí, herecké obsazení má také svoji kvalitu a hudební doprovod Jiřího Buriana má hravé tóny  Matěj Dadák coby podomní prodavač vysavačů je postava nadbytečná, klidně by se film bez ní obešel a zpráva o úmrtí spolužáka se mohla doručit třeba klasickou poštou, nikoliv jeho přičiněním. A to jeho hraní je utrpení, nevtipný, nijaký. Nejlepší z filmu jsou Taclík, Dyková i Langmajer, tihle dva drželi statečně prapor vtipnosti a mentální způsobilosti a i jejich přičiněním tenhle Večírek neskomíral na nedostatek tvůrčích schopností a režijní nezkušenosti. 6/10 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Suchánkova nezúčastněná režie je ještě to lepší, co Večírek nabídl. Trapně konstruovaný scénář, který vrší absurdní situace, jen proto, aby z nich vytěžil jakous fekální pointu, to horší. Pitvořící se mnohdy kvalitní herci, to nejsmutnější. Kdejaký díl improvizované Partičky je bohužel lepší. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ostuda scenáristická (to především) i ta herecká. Suchánek by asi za kameru lézt už neměl. Jediný důvod, proč jsem nedal odpad, je že přeci jen existují ještě horší věci. Líbil se mi docela Vladyka, neurčitý pocit jsem měl z Rodena. Bavil akorát Langmajer a úmyslně přestřelená tupost jeho filmové ženy. Proč ale proboha ty čuráci jeli na pohřeb autobusem, když jich bylo šest a nikdo další se k nim přidat neměl? A to přelepený logo na autobusu ze strany, to neměli ani na to, aby to normálně přelepili? Asi jako product placement sehnali akorát ICOM. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Suchánkov najlepší režisérsky výkon ostal v Partičke, kde hral nespokojného režiséra. Na ostro mu to nejde a vôbec nie je vtipný. Za každú cenu pchať všade Hitlera a nechať Čekovského hajlovať, veď to bolo vyslovene trápne. A Čekovský to je vlastne nejaký herec? Ostatní herci ok, ale Dyková strašne zostarla, tak, že aj Boudová vyzerá pri nej dobre. Predpokladám, že Dyk sa čoskoro zmení na skutočného dicka a pôjde za ďalšou sukňou. ()

Reklama

Reklama