Reklama

Reklama

Můžem i s mužem

  • angličtina We Can with a Man
Trailer

Čtyři kamarádky v nejlepších letech se sejdou na oslavě Martiných narozenin v tajemném bytě, kde se setkávají s úplně cizími lidmi. Na oslavě odhalují své nejhlubší touhy: Dita si prostě přeje, aby všichni byli šťastní, Marta je na lovu za mužem, Marie se snaží získat zpět toho svého a Stella tvrdí, že „je v pohodě“. S postupujícím večerem si však všechny uvědomují, že touží hlavně po lásce a porozumění. A nadešel čas s tím něco udělat! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (43)

verbal 

všechny recenze uživatele

Skrabatělé poštěváky sobě. Absurdně groteskní divadelní férie, čpící zatuchlou rybí kafilérií a dechem špatného trávení, o mindrácích z nemrdání špatně holených popřechodových samic za zenitem. Ty dle současných trendů zapomněly po zahnití kundy stárnout s grácií a proměňují se tak vesměs ve dva základní typy. Odporné, rezignovaně žluklé prasnice, které, místo aby hnuly povislou prdelí, se raději odevzdávají do pohodlného náručí gastroporna a pečlivě si pěstují nepřirozeně hnusné a řádně oštětinované laloky a převisy, a odporné, nesoudné plastické trhaviny které, místo aby hnuly povislou prdelí, se raději odevzdávají do pohodlného náručí botoxu a invazivní chirurgie a pečlivě si pěstují nepřirozeně hnusné balóny vepředu i vzadu, bestiálně neladící s povislými krky a kýtovou celulitidou, chemicky svraštělou kůži a liposukcemi zkrabatělá břicha. A všechny pak svorně skučí, že se na ně ten jejich bývalý seladónek zvysoka vysral, když už se na to nemohl bez dávení dívat, dal přednost nějakému flexibilnímu, sportovně založenému matroši, byť i stejné předraqové kategorie, a kromě deviantů, škaredých zoufalců nebo upoceně odevzdaných pivních mozolů už o ně nikdo nechce opřít ani hajzlovou štětku. Tudíž se slzami stékajícími po masitých či klobásovým jedem deformovaných obličejích si truchlivě mnou vykuchané netopýry nad fotkami neméně toxiny napajcovaného dědy Bredpitky, lkají nad chlapským zmrdstvím, a spolu s nimi zjevně i řádná kohorta obdobně postižených líných qočen a pudlíkovských zženštilců. No, je vidět, že to má základ ve slepičím divadle, a pokud by se jeden povznesl nad ztřeštěné mimicko – groteskní prvky či rádoby umělecké pseudoabsurdity, mohl to být vcelku solidně průměrný a zatuchle roztomilý debut pohledem přes prsty stále skoro šmrncovní 3D Vandy. To by to ale nesmělo obsahovat množství větší než malé opravdu žinantních trapáren, zejména v podobě veškerých kreací evidentně vyšinuté, odpudivě prkenné a zoufale formaldehyd chlastající báby Káhiry či té naprosto děsivé „vpohoděpizdy“. Ty se opravdu bez projímavého studu nedaly, tudíž musím se svým soudem, byť i jako jindy zarytý feminista, emancipant a bobromil, jít pod hranici dobrého vkusu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

To sice můžete, ale příště se na to raději vyserte, holky. Divadlo do filmu zkrátka nepatří, což už se několikrát potvrdilo. Hybnerová si po vzoru hereckých kolegů zkusila sednout na režisérskou židli a dopadlo to podle očekávání tragicky. Ženské hnutí alespoň dostalo další přívěšek. Jedna za Kairu, Pachamama nikdy nezklame. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Stádo postmenstruačních kudlanek taškařicuje v ženské verzi nejblbějších hospodských fórů a snaží se simulovat jakési múzické umění. Aneb když chceš hlásat o vzdorujících ženách a svým filmem je pasuješ na chodící LOW IQ kanál, jehož víko balancuje na těžko uvěřitelné hraně totálního snobství a "alternativně" odvázaného buranství. Srandovní jak vajgl v pisoáru, stupidní úplně stejně. Nevím, na jakém stupni mentálního vývoje se autorka zasekla, ale jsem strašně rád, že nepatřím do její sociální bubliny. P.S. Narazit na TOHLE nebožák divák náhodně, snadno by nabyl dojmu, že sleduje jakýsi sektářský horor a že si ty mešuge nány začnou co nevidět užírat končetiny a vyvrhovat pohlavní orgány. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jedná z hereček a zároveň režisérka říká, že se všichni čtyři protagonistky  chtěli podělit o své zážitky, zkušenosti, lásky. Mě to ničím nezaujalo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Miluju divadlo. Jenže mnohdy převést divadelní hru na filmové plátno znamená průser. Hru jsem neviděl, ale film se absolutně nepovedl, zatím největší letošní propadák. Jedna hvězdička za tango, originální text I will survive s textem Vandy Hybnerové a Michala Kerna - po Arvédovi ho vidím velmi nerad v něčem takovém, z toho mě až bolí u srdce filmového a divadelního fanouška. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

převádět divadelní hru na plátno je vždycky ošidné. Převádět divadelní hru na plátno s tím že vám z toho vyleze zase divadelní hra je celkem na dvě věci. Nějak vůbec nechápu co tím chtěla Vanda Hybnerová říct (hru neznám), ale výsledek je bizarní guláš, který působí jako kdyby Monty Pythony režíroval David Lynch podle scénáře Marty Ferencové. Budu to muset nenápadně doporučit manželce a třeba mi to pak vysvětlí (jestli se mnou bude mluvit). Jo a není to horší než Cool Girl. Je to sice bizarní guláš, který Vandě Hybnerové absolutně nedrží pohromadě, ale pořád tu jsou alespoň základní řemeslné kvality a taky herci a herečky co něco hrají (nebo se o to snaží) a to se o Cool Girl úplně říct nedá...20% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Nezvládol som to ako film, ako by som to zvládol v divadle?? Nie každá divadelná hra je vhodná na filmové plátno. Super ODPAD! ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle nějak vypadá filmové dno horší český film v kinech snad ani neuvidíte proti tomuhle je i kritizovaná Cool Girl oskarová a každý kdo jí dal odpad by se měl podívat na tohle jak pravý odpad vypadá.  Všichni se zde chovají jak mentálně postižení (možná i jsou) scénář a děj to ani nemá a skončí to nijak. S názvem to má společného jen to, že tam zazní název seznamky co se jmenuje jak název filmu zhruba minutu. Zhruba celý popis filmu Tak, že ženská 55+ slaví narozeniny organizují jí to další 3 ženské jedna je ezoterička (mystično a takové ty sračky okolo) jedna se tam pořád směje jak pi.. a třetí tam má pořád jen blbé poznámky pozvou tam nějaké dva chlapy jeden se bojí ženských a v celém filmu má tak 3 slova a druhý nepromluví pro změnu vůbec pak jednu babku a zbytek náhodnou skupinu lidí (chlápek co se tam dostane jen tak, prsatice a její milenec, nějaké 3 blbé blondýny a dál už si nikoho nevybavuji oni ty postavy jsou stejně k ničemu tak je to jedno). Oslavenkyně tam přijde oni jí zazpívají písničku  ona začne vykládat jak si našla na seznamce chlapa pak ta co má připomínky ji nasere tak ta ezoterička udělá nějaký  rituál s její vaginou ta oslavenkyně se nasere a jde brečet na záchod ostatní si jdou zapálit cigarety dojde tam ta ezoterička a zavře jich tam tak se oni tam dusí zůstane tam jen ta babka,  ta co měla pořád ty blbé kecy ,ta co se pořád směje  , ti dva chlápci a ta oslavenkyně ta co má ty kecy se zavře do nějakého tubusu a nemůže ven tak ta co se pořád směje jde za ní mezitím si dá masku Brada Pitta  , kterého tam všichni žerou vyleze a začne tam tančit. Během toho se všeci udělají (někteří asi i sexuálně podle těch záběrů) ta co se pořád směje zazpívá písničku  pak se rozjedou a máme konec . Do toho tam máme záběry jak chlap jakoby tančí s obrazem, psa na záchodovém prkénku,  chlapa jak se líčí rtěnkou,  nějaká ženská asi z prdele vytáhne hudební nástroj a hraje na něj nebo ženskou jak na záchodě jí dort smysl to žádný nemá. 0 procent P.s. v kině to jeden chlap zhruba v půlce vzdal a hrál si radši na mobilu a při odchodu padaly komentáře jako nejlepší byl ten pes a nejlepší byl ten song v titulcích což je česká překopávka Glorii Gaynor I Will Survive ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco úplně jiného. Letmý pohled na propagační materiály evokuje další z řady českých romantických komedií pro ženy a evokuje to i místní hodnocení. Nejsem si úplně jistý, do jaké míry jde o záměr tvůrců a do jaké míry je to tak špatné, až je to svým způsobem dobré, ale nemůžu říct, že se mi to nelíbilo. Divadelní adaptace přenesené na filmové plátno ne vždy fungují a zrovna zde se tvůrcům tu iluzi filmu nedaří vybudovat vůbec, nějakým zvrhlým způsobem se jim ale cíleně či nedopatřením podařilo vybudovat tak divnou atmosféru, že jde místy o regulérně dobrý psychologický horor. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mně se to vlastně i líbilo… Jenom mám dlouhodobej osobní problém s Vandou Hybnerovou. Vadí mi, že se stylizuje do nezávislé, alternativní umělkyně, a pak si střihne další roli v nějakým dalším stupidním seriálu na Nově nebo na Primě. Vadí mi, že má tendenci k povýšené aroganci, i v autorským filmu ale prokáže nízkej intelekt, když zahlásí, že pokud přicházel jeden (mail) za druhým, tak přišly dva. Jenomže výsledek téhle jednoduché slovní hádanky jsou tři. Vadí mi, že je flink. Když se pustí do mimické etudy s flaškou rumu ve splachovadle, tak pro ni realisticky sáhne, ale pak ji vyndá, jako by ji od té flašky nedělila žádná překážka. Vadí mi na ní, že ji ani po těch letech nevadí, dělat z Rašilovova odchodu téma tu na divadelní hru, tu na divadelní hru ztvárněnou do podoby “filmu”. Prostě ji nemám rád. Nemám rád ani její eklhaft estetiku- mazlení se s vajglama, kapsy bůhvíproč narvaný dortem… Ten produkt jako takovej ale úplně nezatracuju, mělo to cosi do sebe. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Film zpracovaný podle divadelní hry, cílí spíš na ženské publikum, než na muže. Dagmar Zázvůrková je to nejpůvabnější, co ve filmu bylo a je to takový malý veselý diblík, tak jsem celý film zvládl do konce jen díky ní. Podle recenzí jsem očekával nejhorší. Podívat se na to dá, i když humor daných dam šel mimo mě. Přiznám se, sedět s nimi v jedné místnosti, by mě stálo asi několik prášků, proti bolení hlavy, či bych vyjed ony zavařené okurky, poděkoval bych a raději odešel pryč. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

I když jsem si v prvních minutách myslel, že s Vandou Hybnerovou (mimochodem bych ji chtěl vyseknout poklonu jako dospělí člověk samčího pohlaví) neobýváme stejnou planetu, ba možná ani galaxii, nakonec jsem mohl i s muže a vlastně mi to bylo docela příjemné. Sebeironický female ventil emocí, který se zcela vymyká současnému trendu tuzemských komedií. Směsice rozpačitosti, nepochopení, bezprostřednosti, hořkosti, komičnosti, romantiky, trapnosti, snovosti, znuděnosti…..a možná přijde i Brad Pitt. Jako nakonec proč NE, jenom jsem celou dobu nebyl zcela smířen s tím, že nejde o divadelní hru, ale o celovečerní film. ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Nic proti paní Munzarové, ale není ani Bunuel ani Fellini, tudy cesta opravdu nevede. Nevím, jestli si osamělé ženy uvědomují, jakou jim taková dílka dělají medvědí službu. Prakticky všichni osamělí muži, co byli mezi 250 000 diváky, kteří prý viděli tuto hru a i ti, kteří budou mezi tak 10.000, co uvidí tento film, se zcela zákonitě rozhodli, že než aby vyfasovali nějakou z těchto hrdinek, to raději zůstanou navždy sami. Ještěže jsem zadaný a partnerka je těmto hysterkám zcela nepodobná. Ach jo, zcela ve stopách A pak přišla láska.... Dámy,  vy které partnera na tento film zavlečete, už přemýšlejte, jak mu to vynahradit. Milosrdné 2 hvězdičky dávám za svůj několikerý smích, i když mám pocit,  že byl jinde, než autorky zamýšlely. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Najslabší český film roku 2023 odohrávajúci sa v jednom byte na oslave bez zmyslu 1* len za občasné hlášky ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Po večeru, kdy jsme v ostravském divadle viděly výborné představení Producenti a klábosení u vína až do rána, jsme si po probuzení s kamarádkou daly snídani, kafe a tenhle film. Viděla z toho asi patnáct minut a nedokoukala. Vyprávěla mi o tom a že by ji zajímalo, jestli to bude mít nějaký děj. Tak jsme se koukly. Zhruba po půl hodině, kdy jsem na to hleděla s otevřenou pusou a každou chvíli jsem pokládala otázky: co to je, kdo to je, proč to dělá, proč slaví narozeniny v bytě u cizí staré paní s cizími lidmi, jsem se ptát přestala. Jen jsme si říkaly, že tohle přece není film, tohle je jako divadlo. No, a pak jsem si tady přečetla, že to je divadelní hra Vandy Hybnerové, která si z toho udělala i film. Mám ji ráda, líbí se mi jako ženská i jako herečka, ale tohle byl fakt úlet. Nemyslím, že by se mi to líbilo v divadlo, ale tady se mi to nelíbilo přímo hrozně. Místy jsme se sice řezaly jako koně, ale to bylo napůl z nevíry, že tohle fakt někdo myslí vážně a hlavně: že na to někdo dal peníze. Kdybych se na to nedívala po flámu a s kamarádkou, asi bych to do konce nevydržela. Ta jedna hvězda je za opravdu dobrou Vandu Hybnerovou a za totálně "jeblou" ezo Kateřinu Hrachovcovou, která to snad ani nehrála. Bože, kde jsou ty časy, kdy jsem si u Života na zámku říkala, jaká je to šikovná mladá holka, ze které určitě něco bude. No... vlastně NĚCO z ní je. :-D ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro české filmy mám všeobecně pořád slabost, přestože se mi dost často, nebo spíše většinou stává, že se spálím, že výsledek stojí úplně za pendrek a ve finále lituji každé zbytečně promarněné minuty, pokud se ještě k tomu všemu nepřidá léčení těžké psychické újmy. Můžem i s mužem do této kategorie bohužel přesně zapadá. Od samého začátku je to neskutečná nuda, celý film je strašně, ale strašně nezáživný, žádný humor jsem nezaznamenal, trapnost střídala trapnost, postavy jsou extrémně otravné, herecky je to rovněž katastrofa, nefunguje zde zkrátka nic. Jsem zvyklý na ledasco, obzvláště u českých rádoby komedií, ale tohle je vážně síla. Brr, strašný zážitek. 0/10. ()

jeffyjunk 

všechny recenze uživatele

Přenést divadelní hru do filmu – to chce koule. Oceňuju zpověď žen a odvahu probírat ožehavá témata. Navíc mám rád ženský, co se nebojí udělat si legraci samy ze sebe – a že tady hraje sebeironie hlavní roli. Nezapadá do žádné kolonky z české kinematografie a to se mi líbí ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Prakticky nekoukatelné. Partička více či méně vyžilých žen se pitvoří o závod, která bude víc za kravku. Nemá to vůbec žádný děj a směřuje to odnikud nikam. Ztracený čas. Nemohu doporučit ani jednou ke kouknutí, lepší sledovat jak roste tráva nebo jak schne barva. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Někdy to tak je. I úspěšné divadelní představení nemusí znamenat dobrý film a tady těch rozpaků je prostě příliš. Zvláštní narozeninová oslava, kde hlavní hrdinky odkrývají své touhy a neúspěchy, bohužel způsobem, který prostě nefunguje. ()

Reklama

Reklama