Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

lekr 

všechny recenze uživatele

Jeden jediný Troškův dobrý film který srší skvělými vtipy které nikdy nestárnou....u tohohle filmu jsem se opravdu hodně moc bavil.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Podle mě z trilogie nejlepší díl. Plný skvělých hlášek, humoru. Ano, humoru Troškovskému, jenž některým lidem nevyhovuje. Ale mě se prostě trefil do not a vždycky se u tohoho filmu rád zasměji. Kam se hrabou dnešní komedie, které se snaží moralizovat a balancují spíše na hraně tragikomedie či dramatu. "A už nechci slyšet ani slovo!!!" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dvojka Slunce Seno... je uz o cosi slabsia oproti obstojnej jednotke. Buransky humor tu sice stale je, aj Skopkova, ale ubudlo komedialnych prvkov a oproti jednicke to ma dlhsiu stopaz, co sa mi nevidelo. Takze nic viac nez dychavicna normalizacna letna komedia. 25 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování letní komedie, těžko tomu co vytknout u toho se nesmí přemýšlet , ale jen se bavit. Většina replik už dávno zlidověla. Stejně se musím zastavit u pár nesrovnalostí v ději a to, že třeba Šimon je na vojně? Jak to, když první díl na sebe navazuje časově nebot Blažena je v tom, ale břicho nemá stále žádný a vše se odehrává ve stejném létě. Šimon byl přece student a dělal seminární práci a najednou je na vojně to přece není možné!!! ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze série, pokud jde řčíct něco takového. Je to totální hovadina a zoufalost, ale pár lepších okamžiků se tam najde. Jestli něco nesnáším, tak je to Keliška a infantilní vtipy s babičkou. Ale z těch tří dílů je to nejkoukatelnější. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování lidové taškařice v typu českého buranství z podšumavské vesnice Hoštice. Jde sice o satiru společnosti se svým soupeřením a pokořováním vlastních sousedů, ale s humorem dosti přízemním a zemitým. Ať chceme, nebo nechceme, je zde vylíčena česká povaha a charakter: malý, uřvaný, soupeřící pomlouvačný, škodolibý, přetvařující se, vypočítavý a buranský je český člověk. Herecké výkony jsou zde vyrovnanější a perlou je rázovitý svatební konec. Hlavní postavou je Škopková (dobrá Helena Růžičková), rázná impulsivní žena, snažící se zabránit znesvěcení své rodiny a pokořit celou rodinu domnělého znesvětitele. Ale mládí si jde svou cestou. Z dalších rolí: trpělivý Škopek (Stanislav Tříska), plnící vrtochy své manželky, těhotná Blažena (Veronika Kánská), vdávající se za svého vyvoleného, malý Jirka (Martin Šotola), nenávidějící králíky, rozverná babička (Valerie Kaplanová), vydaná na pospas rozmarné náladě své dcery, vesnická drbna Kelišová (Marie Švecová), informující o kdejaké nepravosti a nepřístojnosti, manželé Konopníkovi (Marie Pilátová a Václav Troška), rodiče domnělého hanebníka Venci (Broněk Černý), vyvolený Blaženy, sekretářka JZD Evička (Jaroslava Kretschmerová), v pudu sebeklamu a sebeobrany roznášející drby, servírka Miluna (Petra Pyšová), žárlivě zamilovaná do Venci, živočichář Béďa (Jiří Lábus), se škraloupem z minulosti, doktor Kája Kroupa (Josef Stárek), plánovaný novomanžel, inženýrka Tejfarová (Kateřina Lojdová), ozvěna z minulosti, tlustý Josef (Jiří Růžička), plánovaný nápadník, farář Otík (Luděk Kopřiva), svědomí vesnice, farářova hospodyně Cecilka (Vlastimila Vlková), zpívající učitelka Hubičková (Jiřina Jirásková), předseda JZD Rádl (Miroslav Zounar), a moderátorka československé televize (Marie Tomsová). Vzpomínka mládí a dětství se svým typickým životním stylem tehdejší doby. Sladká, zalitá sluncem a řádně buranská. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Část, kterou jsem viděl včera, mě přesvědčila, abych změnil svoje původně docela vysoké hodnocení. To mému dnešnímu pohledu na film už neodpovídá. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Urcite nejlepsi dil cele trilogie. Myslim, ze se zde najde spousta vtipnych pasazi a hlasek, ktere znaji vsichni, vcetne mistnich hvezd, co tomuto filmu davaji odpad ci jednu hvezdicku. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je veľmi vtipný a pekne sa to odráža od praštenej energie, ktorú som považoval za skutočne očarujúcu. Vyvrcholením je bláznivý koniec kde sa už mlatia všetci. 9/10 ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

"- Mami? A co je to coura?...Jáu! - Hajzle jeden!" Druhé filmové dostaveníčko do Hoštic je právě ten typ filmu, který se mi snad nikdy neomrzí. Po událostech prvního dílu se situace ve svérázné jihočeské vesnici zklidnila, ale ne na dlouho. Blažena a Venca se mají brát, ale celou situaci zkomplikuje návštěva Béďovy staré známé a jedna malá lež, která způsobí otevřenou válku mezi rodinami Konopníků a Škopků. S tím přichází řada neskutečných situací, kdy se obě rodiny předhánějí ve všem možném a dělají si navzájem naschvály...a mně praská pokaždé bránice. Jo to byly ještě časy, kdy si byl Troška plně vědom rozdílu mezi vtipným a trapným. ()

Googlak 

všechny recenze uživatele

Mi řekni prosím tě, co na tom chlastu máš. - Já ti to řeknu a ty začneš chlastat taky.:-) Niet nad starú klasiku - BRAVO!! ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek, pokračovaní “tradiční“ České komedie, Slunce, seno, jahody. Další osudy lidí z malé, zapadlé vesničky. Děj mi přijde tentokrát úplně o ničem, ale opět je tu pár skvělých scének a více podařenějších vtípků. Narazíme tady na pár tradičních hlášek a to všechno opět v příjemné lokaci vesničky. Ale jinak to zase není nic extra a kult jako pro některé, to rozhodně pro mě není. Ale svoje kouzlo to má. Je to podle mě poslední, v celku vydařená komedie Zdeňka Trošky. Jinak o hercích ani nemluvím. Ti sou stejní jako v prvním díle. Nenadchnou, ale ani neurazí. To je asi všechno. Takže si myslím, že ten jeden večer v roce kdy to reprízují, byste mohli obětovat a pustit si to. 3 hvězdy. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Na tohle se vždycky rád podívám. Taková tipická česká rodinka :-D. Zaujalo mě to a jentak mě to nepustí, páč na tomhle sem vyrůstal tak mi to nějak přirostlo k srdci :-) ()

Reklama

Reklama