Reklama

Reklama

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

  • USA Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (více)
Trailer

V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Keďže to porovnávam s niektorými vydarenými kreslenými dielmi, je ľahké to ohodnotiť priemerne, pretože vidím ten premrhaný potenciál. Scooby nemusel byť iba debilný pes v strašne krikľavom svete, ale ozajstný lovca záhad, prípad mohol byť oveľa lepší. Cieľovku to asi uspokojí, ale pre ostatných je jedno pozretie viac než dosť. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mnohem jednodušší a hloupější než jednička, taktéž ubylo humoru, sází se především na ztřeštěnost a absurdnost, digitální efekty nestrhnou, herecké výkony taktéž žádná sláva. Poutavost i přes krátkou stopáž není nikterak velká, i když se neustále něco děje, strašně jsem se nudil a modlil se, ať už to konečně skončí. Neskutečný kvalitativní sešup. 3/10. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu snímku musím ubrat hvězdičku. Film jde sice cestou, kterou mu vyšlapala jednička, a v duchu tradice většiny pokračování se snaží být větší, větší a ještě větší, ale z něčeho jsem měl špatný pocit. Zdálo se mi totiž, že druhý Scooby-Doo vznikl hlavně z nutnosti a ne proto, že by tvůrce bavil. A tahle nálada se více než párkrát přenesla i na mě. Je to přitom škoda, protože v některých scénách dokázaly Nespoutané příšery vyvolat atmosféru jako z původních Krotitelů duchů a měly rozhodně na víc. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stejně průměrný film jako jednička. Tady to vypadá, že tvůrci nevěděli, jestli chtějí diváky bavit nebo nudit. Proč jinak by se všechny postavy snažily být jiné, než jsou? Vždyť při tom zábavnost klesne na nulu stejně spolehlivě jako při Velmině romantické podzápletce. To už ani Scooby se Shaggym nezachrání. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Je třeba si přiznat, že tohle není žádný zázrak kinematografie a dalo by se říct, že to je vyloženě špatný film, ale pro mě ne a já to mám prostě rád pro mě osobně je tohle klasika, na kterou se vždy rád kouknu. Shaggy a Scooby jsou zde klasicky za idioty, ale samozřejmě v tom dobrém a já to prostě miluju a je to to, co dělá pro mě ten film tak skvělý. Je mi jasné, že to určitě není pro všechny, ale když ten film člověk nebere nijak vážně, tak si ho může skvěle užít a stojím si za tím, že James Gunn to napsal skvěle. 8/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v kanadských státech Manitoba a Britská Kolumbie. (Varan)
  • Ve scéně, kdy Daphne (Sarah Michelle Gellar) bojuje s Megavoltičem, který jí dá ránu, ona odletí a spálí si konečky vlasů. Když jde však poté s Fredem do starého dolu, kde se rodí příšery, má vlasy v pořádku. (MIG29)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy drží Shagy (Matthew Lillard) se Scoobym provazy, jejich konce mění délku. V jednom ze záběru má zároveň provaz Shagy omotaný kolem ruky a hned v dalším nikoliv. (MIG29)

Reklama

Reklama