Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (592)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Možno to bude trošku odvážne tvrdenie, ale Svet zajtrajška je jeden z najlepších filmov aké som videl. Retro, ktoré je retro a nie len napodobenina doby. Skvelé naivné efekty, hlášky, romantika, úžasný príbeh a akcia. Pre filmových fanúšikov zaručená dokonalá zábava, podobne ako podľa mňa famózny King Kong. Tieto dva retrá sú skvostnou ukážkou lásky filmu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dějově řiďoučké a zejména pointa vyšuměla do ztracena, nicméně z výtvarného hlediska pozoruhodný film, který odkazuje na slavné filmy minulosti a navozuje atmosféru filmové a literární klasiky dobrodružných příběhů. Je v tom kousek Verna, kousek Trosky i tvůrců americké sci-fi 30. let. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stylizovanou vizuální stránku doplňuje excelentní zvuk a skvělý orchestrální soundtrack. Za technickou stránkou však výrazně pokulhává příběh. Sice je zcela jasné, že je záměrně šestákově naivní, ale tohle je možná až příliš. Je sympatické, že si to v zásadě udělal jeden člověk na koleně, ale není to omluva pro všechny neduhy. Zklamáním je i Jude Law, tento typ role ve stylu hrdiného dobrodruha mu nesedne. Oproti tomu v poslední době nenápadná Paltrowová si roli novinářky náležitě užívá. Snímek nepostrádá i styl špičkovacího humoru mezi ústřední dvojicí a ten naštěstí funguje; čímž mnohé zachraňuje. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film me docela zklamal, jediny kuli cemu stoji za to se na nej podivat je vizualni stranka. A to mluvim jen o takovem tom retru, ruzny nasviceny a zabery byli fakt perfektni, ale jinak ostatni triky jako jsou roboti a nebo auta se mi moc nezdali, prisli mi jako z animovanyho filmu. Herci sou docela v pohode, ale jak uz tu bylo zmineno Angelina mela dostat vetsi prostor. Jude Law se na pilota celkem hodil, ale nehodil se na typka co ma zachranit svet, neni to ten hrdinskej typ, navic ani nemel zadny poradny hlasky. Pribeh je vcelku jednoduchej, ale nijak zvlast nudnej neni, cemuz taky napomaha vcelku slusna hudba. Skoda, ze ze zacatku kdy to vypadalo dobre, vzdusny bitvy a roboti ve meste, se film dostane do druhe casti a zacne se podobat Indiana Jonesovi. Pak uz je to slabota, protoze postavy furt jen nekam jdou a kecaj a klisoidni zaver kdy se vse zvladne na posledni chvily. No nakonec dam 4*, ale je to jen tak tak. No tak po druhem skouknuti, kdy uz jsem od filmu tolik necekal, jsem se daleko vic bavil, sice vetsina vytek plati, ale tentokrat sem se ani na chvily nenudil, takze s klidem muzu dat 5*. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce se můžou všechny ostatní filmy zahrabat, tohle je nádherné, jak všechny ty digitální triky vypadají jak z 50 let starého technicolorového filmu. Ale i scénář se povedl, milá a vtipná parodie na staré dobrodružné filmy. Příběh se ve všech těch tricích neutopil (jako např. ve van Helsingovi), ale je stále důležitou složkou filmu. Na to, že jde o debut, klobouk dolů. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Režisér sa pri návrhoch robotov, kostýmov a celkového dizajnu inšpiroval umelcami z 30. rokov, ako boli napríklad Hugh Ferris alebo Raymond Loewy. (Greenpeacak)
  • Ve filmu si zahrál otec Jude Lawa, Peter Law - jednoho z unesených vědců, s kterými se hlavní hrdinové vydali za dr. Totenkopfem. (HarveyDent)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama