Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s názorem že jde o naprosto zbytečný film, ale když už jsem si jej pustil a koukal na něj, nepřišel mi ničím tak hrozný a tragický. Herecké obsazení je na vyšší úrovni a například Vince Vaughn mi do role seděl solidně. Určitě je originál lepší, ale kdo jej neviděl a mrkne na tohle tak se určitě nudit nebude. 55% ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Trend v Hollywoodu stoupá do takových výšin, kdy producenti pošilhávají po všech úspěšných, dříve natočených filmech. Pokud je v film pouze v černobíle, dává velke plus, kdy se producenti ospravedlňují tím že při novém natočení, tak zpřístupní film větším masám což je "békovina". A tak i při důkladné snahy kopírování dílčích záběry, se znovu obrození legendy, a snažší tržby díky proslulému stejnojmenému názvu. Doufám že se tak poučili další "následovnící" při přetáčení klasických děl světové kinematografie. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Ako film značne neporovnateľné z nezabudnuteľným Hitchcockovým originálom. Ja som sa nenudil, herci podali štandartné výkony, až na kvalitného Williama H. Macyho. Vince Vaughn v roli Normana Batesa v tých časoch ešte nebol komikom, no myslím si, že to zahral celkom dobre, Viggo Mortensen mi bol v tomto filme nesympatický, ale nemôžem povedať, že hral zle a najslabšie výkony podľa mňa podali ženy Anne Heche a Julianne Moore. A film by som zhodnotil ako priemerný, aj keď dosť napínavý (nemožno mu poprieť akú-takú atmosféru). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

PSYCHO je jedným z najznámejších diel klasika psychologických detektívok a thrillerov Alfreda Hitchcocka, označovaného za "majstra filmovej hrôzy". Vznikol podľa rovnomennej románovej predlohy, vychádzajúce zo skutočnej udalosti - príbehu človeka, ktorý si u seba ponechal matkinu mŕtvolu. Herecké obsadenie je rovnako obskurné ako film sám. Snaživá Anne Heche má sex-appeal ako slonia riť a ani neoplýva nedotknuteľnou chladnou krásou, ktorá umocňuje šok z vraždy pod sprchou. Heche je odpudivý zmätený vrabčiak, typologicky priamo predurčený k obetovaniu. Svalnatý rezeň Vince Vaughn zase nie je na prvý pohľad krehko vyzerajúci neurotik, budiaci ľútosť. Veľmi slabučký remake pôvodného diela Alfreda Hitchcocka. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Gusovu tvorbu mám velmi rád. Původní Psycho považuji za skvost, ale nikoli nedotknutelný. Líbily se mi i jeho nepříliš originální a kvalitní pokračování. Trailer, který jsem na film viděl kdysi v kině, mi přišel mimořádně působivý. Tím vším chci naznačit, že startovní pozice tohoto filmu u mě nebyla špatná a apriorně jsem jej určitě neodsuzoval. Nicméně toto ? Nebudu se zde rozepisovat o zbytečnosti a nefunkčnosti a za všechny vzpomenu jen scénu, kdy psychiatr Forster přijde oznámit výsledky výslechu Normana Batese. Takovou přehlídku amatérského či spíše totálně apatického herectví jsem v této lize pěkně dlouho neviděl (Mortensen, Moore). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Během smrti Marion ve sprše v původní verzi, bylo často Hitchcockovi vytýkáno, že když Marion (Janet Leigh) upadla na zem, měla velké zorničky. Během smrti se zorničky stáhnou. Režisér si dal v remaku na to pozor, a když se scéna opakuje a Marion v podání Anne Heche padá na zem, má zorničky staženy. (newpage)
  • Režisér filmu Gus Van Sant se ve filmu objevil na stejném místě, jako se v původní verzi objevil Alfred Hitchcock, a to hned na začátku filmu před kanceláří, kde pracuje Marion. Gus van Sant tu dokonce mluví s mužem, který vypadá jako Hitchcock. (fisus)
  • Film byl natáčen v Gorman, Los Angeles, Phoenixu a Universal Studios. Natáčelo se od 6. července do 26. srpna 1998. (henrycruel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama