Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

V jednom nejmenovaném městě.. Paradoxně možná nejlepší ve svých méně vtipných momentech (nálada kolem bondsongu v hotelu, vrcholná scéna v bazénu, nájezdy do scén...), které až místy vzdávají hold parodovanému vzoru, ve vtipných pasážích naprosto nadčasové. Zlatý fond a trochu zapomenutý film s velkou vnitřní sílou a jistotou. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

V předvečer návštěvy pražského Cinema City kvůli projekci nové Bondovky s názvem Spectre jsem uvažoval, čím se na tento mnou dlouho očekávaný film naladit. Jelikož jsem už viděl nejen všechny předešlé oficiální Bondovky, ale i tu jednu neoficiální s Connerym a na film s Petrem Sellersem jsem zapomněl, přišla řada na tuto českou parodii z dílny Václava Vorlíčka. Očekávání jsem měl docela vysoká a Vorlíček je ze začátku také plnil. První třetina filmu je prošpikovaná hláškami a trefným parodováním. Jenže agentovi W4C postupně dojde šťáva a vecpání účetního Foustky (a jeho psa) do hlavní role tomu také moc nepomůže. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Slánka s plánem na vojenské využití Venuše je nepochybně zajímavý artefakt pro většinu tajných služeb celého světa. O slánku ale musí tito agenti svést tvrdý boj s panem Foustkou, obyčejným českým účetním, a jeho malým pejskem. Báječnou komedii, která nenápadně paroduje spoustu anglických a amerických špionážních filmů, včetně "nedotknutelného" Jamese Bonda, natočil známý "pohádkář" Václav Vorlíček. Povedla se mu skvěle a je to i zásluha vynikajících herců. Josef Sovák jako pan Foustka vypadá přesně jako obyčejný účetní, který sice chvilkama vůbec neví, proč tuhle špionážní hru hraje, ale když už, tak ji hraje pořádně. Květa Fialová a Jan Kačer jsou takoví "typičtí bondovští" agenti. Ona tajemná krasavice, on elegantní a neproniknutelný cizinec. A ostatní herci je skvěle doplňují. Když se k tomu přidá spousta inteligentních, ale nesmírně vtipných gagů, je o zábavu postaráno. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak nám se řekne letadlem, a von si přijde kanálem !! Nebo.. Nebo je to dálkový topení ??" ;) Tak nakonec ta Vorlíčkova poněkud chladná spy parodie s bizarním názvem bezchybně funguje zejména jako nesporný důkaz skutečnosti, že Jiří Sovák by skvěle zahrál prakticky opravdu cokoliv, dokonce i pitomce, kterého mu nakonec i s několika připomínkami a přimhouřeným očkem spolknu, stejně jako všežravec Jan Libíček tu červenou kouli..;) Škoda přeškoda, že se autor scénáře, Oldřich Daněk z prken, co znamenají svět, až příliš zaměřil na tu černočernou absurditu a příběh se tak přes veškerou snahu stále se ještě hledajícího, leč nesmírně hravého a invenčního, Václava Vorlíčka táhne jako yperit, který však nakonec bohudík většinu těch gagů, byť i s nimi tvůrci překvapivě šetřili, spolehlivě nepřizabije.. Zato ten hudební motiv Svatopluka Havelky spolehlivě otrávil mě.. Konec agenta W4C však v závěru vyústí ve velmi slušnou pointu, což mě naplňuje přesvědčením, že je vlastně naprosto zasloužené to čtyřhvězdí, které kupodivu i koresponduje se zdejším celkovým hodnocením.. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nádherně zábavná parodie na špionážní filmy o tom, že když přijede ten nejlepší agent ze všech agentů Cyril Juan s krycím názvem W4C (výborný Jan Kačer) do Prahy, aby dodělal úkol po předchozím agentu a předal mikrofilm s plánem vojenského využití Venuše agentce Alici (svěží Květa Fialová). Je to úkol pro toho nejlepšího z nejlepších, nebo je to jen past, aby ho mohl odstranit agent Resident (výborný Jan Libíček)? Ať tak, či onak, W4C se ze všeho dostane, ale jen do chvíle kdy se mu do cesty postaví pan Foustka (fenomenální Jiří Sovák), účetní české špionážní agentury, který je vyslán vše jen sledovat a je doprovázený velmi chytrým voříškem. Jako jediný nic netuší, ale za příslib místa vrchního účetního, se mu podaří zmocnit se mikrofilmu a odstranit W4C. Samozřejmě vše čirou schodou náhod, neboť světem špiónů prochází jako Alenka říší divů. Nádherně bláznivá, vtipně propracovaná komedie o konci nejlepšího agenta, když narazí na českého účetního. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (23)

  • Dle původního záměru se měla na úvodu snímku odehrát honička na lyžích. Protože ale v době natáčení nebyl žádný sníh, stala se z honičky přestřelka na louce. (Terva)
  • Prvý film legendárneho českého filmového pyrotechnika Jiřího Bergera, ktorý vôbec netušil že scény z filmu sa pri natáčaní opakujú. Pri výbuchu stĺpu, ktorý bol následne stiahnutý lankom, sa mal záber opakovať a on už nemal výbušniny. Našťastie od Ruzyne išla hradba hmly a režisér povedal, že záber natočia na druhý deň. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama