Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

wosho 

všechny recenze uživatele

Sklamání a beznaděj dýchá z pokusů filmařů převést do filmové podoby nepřeveditelný animovaný seriál. Ve snímku není ani zbla z toho, čím oplývala animovaná předloha. Humor a hravost sice zůstaly, ale jsou spíše k vyvolání slz a ke vzteku divákovi. Příběh je výtažkem obsahů starších děl Vorlíčka a Macourka a pohromadě moc nedrží. Zvolení dětští představitelé jsou otřesní a ani staří bardi naší kinematografie se moc také nepředvedli-není se ani čemu divut, když vlastně nemají ani co hrát. Celkově se jedná o film, jemuž ** dávám z lítosti k úctě jeho tvůrců, jenž dali naší kinematografii mnoho dobrého a nesmrtelného. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Byla jsem ochotná pobrat výsledný tvar Saxány a Lexikonu kouzel, ale tohle v podobných produkčních sračkách nebylo, takže nevidím důvod cokoli tolerovat. Hraná verze oblíbeného Bornova seriálu nefunguje v žádném ohledu. Je tu miliarda herců, miliarda nápadů, které do sebe nezapadají a celek vypadá hůř, než kdyby šlo o raný porevoluční záchvat. Méně by bylo více. Stačilo skutečně málo a mohla to být pohodová rodinná podívaná. Škoda. ()

Reklama

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Jako teenagerovi se mi tento výtvor líbil. Po osmi letech však mohu zodpovědně prohlásit, že se Vorlíček s Macourkem na stará kolena dočista pomátli. Z filmu, který měl obrovský potenciál stát se klasikou, se vyklubal paskvil s nesympatickými dětmi a totálně se znemožňující starou hereckou gardou. Scénář je totálně šílený, režie neexistuje a "filmu" jako celku chybí nadhled. Humor je totiž určen pro nejmenší publikum, pro nás, kteří jsme vyrostli na večerníčkovské klasice, tu nic není. Velký problém navíc spatřuji v čínské koprodukci, která do do projektu vstoupila uprostřed realizace a na výsledku je to dost znát. A co ta zprzněná úvodní a závěrečná písnička?! Luboš Fišer se obrací v hrobě. Strašně dementní film, který dělá ostudu geniální předloze. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Vyhlašuji pátrání. Od natáčení tohoto filmu se pohřešuje chlapec s brýlemi, naposledy oblečený v červeném svetru a modrých kalhotech a dívka v modrých džínových šatech oba ve věku žáků 3.B. Spolu s nimi se ztratil pes Jonatán, paní Kadrnošková a třída i se soudružkou učitelkou. Místo nich zde kdosi zanechal ubohé napodobeniny bez kapky vtipu a nápadu, kteréžto se snaží zakrýt stylem naházejme toho tam co nejvíc bratři v triku. Fuj, vraťte nám starou dobrou Šebestovou a starýho dobrýho Macha. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V dobách totalitného režimu bol Václav Vorlíček výnimočný režisér, ktoré diela boli plné fantázie, humoru a dobrodružstva. Stačí spomenúť snímky ako napríklad "Dívka na koštěti", "Jak utopit Dr.Mráčka", "Tri oriešky pre Popolušku" alebo úžasne televízne seriály "Arabela", "Létajíci Čestmír" a "Křeček v noční košili". To sú výborné filmové diela, ktoré si vždy rád pripomeniem. Po roku 1989 začala Vorlíčkova tvorba viditeľne upadať. No do úplnej krízy sa dostal až v novom miléniu. Filmová adaptácia animovanej, rozprávkovej série "Mach, Šebestová a kúzelné sluchátko" je jasnou ukážkou jeho neschopnosti natočiť kvalitný, komerčne úspešný kinofilm. Václav Vorlíček bol výborný režisér, ale už dávno mal odísť na zaslúžený odpočinok, do dôchodku. Tú jednu hviezdičku dávam asi len z ľútosti nad tým ako fušersky ukončuje svoju dlhoročnú kariéru. * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Filmovalo se na Mělníku, v Praze - Radotíně a v Číně u Velké čínské zdi. (M.B)
  • Zvukovou stránku filmu tvoří variace známé písničky „My jsme žáci z 3.B“ a dokonce jsou k ní přidané i další čínské sloky. (ERTik)
  • Záujem o spoluprácu prejavil aj čínsky producent, a preto sa vo filme objavila scéna s malým čínskym chlapcom. Štáb vtedy pobudol v Číne desať dní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama