Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

triatlet 

všechny recenze uživatele

K hrané podobě jsem přistupoval s nedůvěrou a trvalo mi, než jsem se na ni podíval. Dvojice Vorlíček - Macourek ovšem neprodukovala filmy, které by měly být mezi dvoustovkou nejhorších... Nápadů je sice na dva díly, ale přitom druhá polovina filmu už mírně nudí. Postupně příběh připomíná hon na nebohé sluchátko - škoda, že si samo nemohlo přát dotažení nosných nápadů. Ale za hlášky, které rozesmějí, stojí hraný film vidět. Nápad s dvojrolí Ivy Janžurové (královna Žofie II./ paní Průchová) nabízí třeba dialog Průchových: "Ty jsi z dvojčat?" - "Ne, z Vodňan." Oživením je i propojení s animovanou verzí, kdy se do "reálného světa" dostávají Pažout s Horáčkem. Role pro Nárožného vtipná - "Chci být novým Učitelem národů." Potěší postavy babičky - Stella Zázvorková a ředitelovy matky - Zita Kabátová. Ovšem některé postavy (učitelka v podání Ivy Janžurové) jsou zbytečné. A titulní píseň je nepovedeně upravená do technopodoby. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě byl dost nepříjemný šok... i když se to vlastně dalo čekat. Převedení kresleného seriálu do hrané podoby bývá skoro vždycky osudný krok do propasti. Zde ta propast byla navíc hodně hluboká... Příšerný scénář, příšerné herecké výkony a celkově kameňákovský přístup totálně zničil jeden z klasických pohádkových seriálů, v němž praštěné gagy vyznívají roztomile, narozdíl od tohoto pokusu, kde jsou vyloženě trapné. Když už se tvůrci chtěli dostat do kin, měli vytvořit celovečerní animáč a ne tuhle slátaninu, z níž číší spíše nepříjemný šustivý odér snadno vydělaných peněz. ()

Reklama

Braddy 

všechny recenze uživatele

Úplně do koše bych tento film neházel. Dětem se možná může líbit víc než nám, dospělákům. Myslím si, že kdyby se býval natočil bez účasti čínské části, vyšlo by to mnohem lépe. Ale pokud si vezmete ty části, ve kterých účinkují Iva Janžurová, Petr Nárožný nebo Jana Švandová (a kupodivu i V. Jandák), tak jsou docela vtipné a místy jsem se docela zasmál. Bohužel pasáže s dětskými představiteli (a těch je ve filmu většina) jsou k nekoukání. O účasti čínských postav nemluvě. Takže když se to sečte, je to bohužel podprůměr. A ta "missionimpossiblovsky" předělaná úvodní píseň je teda taky dost brutální! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chudák Lanďák, nebo Jandák? No ten snad ani nee... °-[ . . . Čudlárna má zas ráda vyděláno a komu není shůry dáno, volat není kam... . . . Ano, je to ujetý blbunký filmek pro hloupé dětičky - a na to se napijem. Haló??? - - - P.S. P.s.ycho je, že i tuhle veskrze komerční koprodukční sračku >podpořil< takzvaný "Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie"! Darebácká sebranka... - - - - - (Poprvé jen tak bokem nahlédnuto /jo a to mám už leta to trafikové dvd/ a nedohleděno 23.12.2011 na >hluché jebničce< , hodnocení 5550., komentář zde v tísňovém volání jako stopadesátýdevátý - 23.12.2011) ()

Blacker94 odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné zprznění mé oblíbené animované klasiky. Film se snaží vymyslet nějakou skvělou moderní zápletku a přiblížit starou klasiku dnešním dětem, ale vyjdou z toho jen nekoukatelné blbosti. Nejvíc mě asi štval ten malý záporňák co se zmocnil sluchátka (už nevím jak se jmenuje), který musel být zlý za každých okolností, ale zahrát to moc neuměl. Na filmu se podle mě asi podílel nějaký číňan, protože kde by se tam vzal ten malý šikmooký tlusťoch, který hned po příchodu Macha a Šebestové do Číny uměl bezchybně česky, a jeho kamarád, čínský bojovník vypadající jako smeták? Zkrátka hrůza! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu uvidíte na padesát triků. (HappySmile)
  • Když jdou děti spát, i když za oknem je světlo, použijí sluchátko k přesunu do Číny. V Číně je o 7 hodin více, než u nás. I kdyby bylo u nás třeba už 9 večer, v Číně by byly i tak teprve 4 hodiny ráno, nikoli den. (rakovnik)
  • Zvukovou stránku filmu tvoří variace známé písničky „My jsme žáci z 3.B“ a dokonce jsou k ní přidané i další čínské sloky. (ERTik)

Reklama

Reklama