Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (409)

Psema 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, to byl nářez. Carnahan si nebere servítky a žene svojí zápletku o mafiánech kupředu tak rychle, jak Francouzi TGV. Výborně zahrané, absolutně stylové a v mnoha momentech kulervoucí... Po několika měsících trávení musím uznat, že mi v žaludku pořád zbývá ta příjemná chuť z Carnahanovi práce, ale scénáristickou nevyrovnanost už přehlížet nemůžu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se někdo snaží být maximálně nad věcí, nápaditý a originální, tak to nemusí vždycky vyjít. Až jednou nějaký schopnější scénárista napíše Carnahanovi dobrý, akcí nabitý scénář s životnými postavami, bude velká šance, že vznikne parádní akčňák (zdravíme A-Team). Dokud si ale pan režisér bude psát samoúčelně propletené příběhy s nechutně velkým množstvím postav, bude divák dostávat "jen" božskou akci bez smysluplnějšího příběhu. Ve scénáři je totiž několik velkých logických děr, které, i přesto, že jsem u akčního krimi většinou tolerantní, velmi hlasitě křičí. Tou hlavní je jednoznačně skutečnost, že ačkoli má Buddy kolem sebe zdánlivě spolehlivou ochranku, až příliš často zůstává sám a zranitelný. Vadila mi i ona naschvál přehnaná výdrž prostřílených hrdinů, kteří i se zásobníkem v těle pořád dýchají. I přes bezpočet charakterů je ve filmu jediný, se kterým se dá lépe ztotožnit - drsný a odhodlaný agent v podání fantastického a charizmatem nabitého Ryana Reynoldse. Zbytek jsou bezcitní byrokrati, drsné černošky nebo třeba úchylní neonacisti. Reynolds má na svědomí nejlepší neakční moment filmu - stylový a drsňácký závěr, díky kterému zůstává po Esu daleko lepší chuť než by si zasloužil. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan je magor. Můžete s tím polemizovat, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím můžete dělat. Nejdřív si natočí slušnou kriminálku, pak jednu výbornou reklamu a rovnou se vrhne na akční krimi-šílenost s obsazením o kterém se většině režisérů ani nezdá. Bohužel se ale asi nemohl rozhodnout jestli chce natočit hodně zběsilou komedii a nebo naopak vážné krimi s twistoidní pointou a tak jednoduše natočil obojí, takže jsou ve filmu chvilkové záchvaty naprostého šílenství prokládané scénami za které by se nemusel stydět ani Brian de Palma nebo Scorsese. No, myslím že nikoho moc nepřekvapí když řeknu že tenhle kočkopes vůbec nefunguje a po asi hodině pokusů film nějak uchopit a přijít na to co se mi jím autor snaží sdělit jsem to prostě vzdal a začal se bohapustě nudit. A v tom jsem pak vesele pokračoval až do příšerně natahovaného závěru. Slabých 7/10. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S mírným odstupem času, pilně věnovaného přemýšlení, a po druhém shlédnutí, jsem přeci jenom nakonec tomuto Carnahanovu dítku přišel na chuť. Sice zůstává pravdou, že trailery slibovaly něco úplně jiného, ale výsledek je nakonec přeci jenom zábavná stylovka, která v současnosti rozhodně čouhá nad průměr (a vinu protentokrát nalepme na vychytralý marketing). Hlavně díky perfektnímu režijnímu tahu, a vynikajícímu castingu (Ryan Reynold boduje!), se tento dosti nesourodý celek drží docela pohromadě. Jak bohužel stále vidno, Carnahan jako scénárista nic moc (Buddyho existenciální drama), ale oproti tomu jako řemeslník více než zdatný (střídaní jednoho cool kamerového celku za druhým, samotné střelecké dostihy). S Guyem Ritchiem rozhodně neporovnávat, oba hrají na úplně odlišných hřištích, tohle je mnohem šílenější a místy notně zvrácená podívaná, která rozhodně nenudí, ale při pohledu na ni stále platí, že až režisér natočí ryze akční podívanou, daleko za hranicemi Hollywoodu se mu budou klanět. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí tu bylo namlsáno trailerem a nakonec relativně zklamáno. Já jsem trailer neviděl a ne že by mi to nevadilo, u filmu jsem se totiž stejnak nudil. Kdyby si to nehrálo na tak drsnou kriminálku, možná, že by akční hrátky s kamerou během filmu stály za tu pozornost. Takhle je z toho tak akorát stroj na mrtvoly a že se jich zde objeví dost. Herecké výkony jsou vcelku slušné, ze všeho nejvíc hlavně Ray Liotta. Scénář je takový nenápadně hektický a i když ke konci celý film nabírá na obrátkách, nezachrání mi první dojem, že jsem se ze začátku vcelku nudil. Ale ten konec za tu pozornost rozhodně stojí, respektive je to to nejlepší co se na tom filmu mohlo objevit. --- Tady v tom výtahu sedí dva chlapy, rozstřílený na hadry. Já teda nevim, kdo to je, ale je to docela masíčko. - A co tam dělají? - Umírají ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)
  • Dynamický akčňák za 17 milionů vydělal distributorovi Universal na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti (26. – 28. 1. 2007) 14,6 mil. dolarů. Po měsíci promítání měl na kontě 35,2 milionu. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama