foto

Donald J. Trump

  • nar. 14.6.1946 (74 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Donald John Trump je americký podnikatel, republikánský politik a od 20. ledna 2017 také 45. prezident Spojených států amerických. Do Bílého domu nastoupil ve věku 70 let jako nejstarší a zároveň nejbohatší zvolený prezident, a stal se tak prvním mužem v tomto úřadu bez předchozích zkušeností s politickou či armádní funkcí.

Co se jeho kinematografické kariéry týče, byl dvakrát nominován na Cenu Emmy a účinkoval v cameo rolích v několika filmech (Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, Duchové to dokáží a dalších) a seriálech (Chůva k pohledáníTak jde čas, Fresh Prince). Rovněž si zahrál několik menších rolí jako například Waldova otce ve filmu Malí uličníci nebo boháče ve filmu Klub 54.

Mnohokrát byl hostem různých talk show, objevil se i v jiných zábavných pořadech, např. ve World Wrestling Entertainment, kde se v ringu pral s vlastníkem organizace, Vincem McMahonem.

Karel "kukkik" Plašil

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bratrstvo pěti - a.z.
2019 Bombshell - a.z.
2018 BlacKkKlansman - a.z.
2017 Election Night - a.z.
2016 Snowden - a.z.
2011 Horrorween
2010 Wall Street: Peníze nikdy nespí
2004 Marmalade
2002 Láska s výstrahou
2001 Zoolander
1998 Celebrity
Klub 54
1996 Eddie
Spiklenci
1995 New York 3D
1994 Malí uličníci
1993 Dobrodružství létající okurky
1992 Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
Šéfka (TV film)
1989 Duchové to dokáží

TV seriály

2019 Když nás vidí (TV seriál) - a.z.
Part Two (E02) - a.z.
2018 Who Is America? (TV seriál) - a.z.
Epizoda 1 (E01) - a.z.
Nezdolná Kimmy Schmidt (TV seriál) - a.z.
Party Monster: Scratching the Surface (S04E03) - a.z.
2017 Mr. Robot (TV seriál) - a.z.
eps3.2_legacy.so (S03E03) - a.z.
eps3.0_power-saver-mode.h (S03E01) - a.z.
2003 Da Ali G Show (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a psychotronička (S01E02)
2001 21. okrsek (TV seriál)
1999 Sex ve městě (TV seriál)
Muž, mýtus, viagra (S02E08)
1998 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Příběh Paula Lassitera (S02E14)
1997 Night Man (TV seriál)
1996 Správná Susan (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
The Rosie Show (S04E04)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Fresh Prince (TV seriál)
Dům na prodej (S04E25)
1987 I'll Take Manhattan (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2020 2020 - a.z.
Koronavirus – máme jasno (TV seriál) - a.z.
Tahle pandemie (E01) - a.z.
Miss Americana - a.z.
Pandemic: The People, The Conspiracy, The Journey - a.z.
The Longest War - a.z.
Unfit: The Psychology Of Donald Trump
Špinavý prachy (TV seriál) - a.z.
Milionář z vlastní chatrče (S02E03) - a.z.
2019 Decline - a.z.
Erzfreunde Trump und Putin (TV film) - a.z.
Rigged: The Voter Suppression Playbook - a.z.
Rodina: záhady moci (TV seriál) - a.z.
Vlčí král (E05) - a.z.
Nový světový řád (E03) - a.z.
Vyvolení (E02) - a.z.
další epizody (4)
Světové ekonomické fórum
Tyran, zbabělec, oběť: Příběh Roye Cohna - a.z.
Velký hack - a.z.
2018 American Deep State - a.z.
Billy Graham: An Extraordinary Journey (TV film) - a.z.
Fahrenheit 11/9 - a.z.
Follow This (TV seriál) - a.z.
Frontline: Trump's Showdown (TV film) - a.z.
John Ford (TV film) - a.z.
Náš nový prezident - a.z.
Papež František: Muž, který drží slovo
Pohled zevnitř: Severní Korea: Nebezpečné hry (TV film) - a.z.
Pohled zevnitř: Severní Korea: Tři Kimové (TV seriál) - a.z.
Rocket Man (E04) - a.z.
Preľudnenie vs. trvalá udržateľnosť - a.z.
Ruští špionážní atentátníci: Útok v Salisbury (TV film)
The Fourth Estate (TV seriál)
The Rachel Divide - a.z.
Trump @War - a.z.
Trump: The Art of the Insult - a.z.
Utopia Means Nowhere - a.z.
What We Left Behind: Looking Back at Star Trek: Deep Space Nine - a.z.
Špinavý prachy (TV seriál) - herec, a.z.
The Confidence Man (S01E06)
Hard NOx (S01E01) - a.z.
2017 Get Me Roger Stone
In God We Trump - a.z.
Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu - a.z.
The Most Powerful Man in the World (TV film) - a.z.
Trump's Road to the White House (TV film) - a.z.
Trump: An American Dream (TV seriál) - a.z.
Politics (E04) - a.z.
Citizen Trump (E03) - a.z.
The Gambler (E02) - a.z.
další epizody (4)
Trumpin vihaiset alamaiset (TV film) - a.z.
Trumpoty
Uncivil War: Battle for America
2016 13th - a.z.
Amanda Knox - a.z.
Je s námi konec? - a.z.
President Trump (TV film) - a.z.
The Circus: Inside the Greatest Political Show on Earth (TV seriál)
The Mad World of Donald Trump (TV film)
Tváří v tvář… (TV seriál) - a.z.
You've Been Trumped Too
2015 Harry Benson: Shoot First
2014 Behind the Dress
Kings of Kallstadt
Nebezpečná hra
2012 Muži, kteří vybudovali Ameriku (TV seriál)
When One Ends, Another Begins (E04)
Changing the Game (E03)
Bloody Battles (E02)
další epizody (4)
Richard E. Grant's Hotel Secrets (TV seriál)
2011 Herschel
Lid vs. Donald Trump
2010 Amerika: Příběh o Spojených státech (TV seriál)
Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 In the Name of Democracy: The Story of Lt. Ehren Watada
2008 Paris, Not France
2007 Le Cirque: A Table in Heaven
2005 Broken Promises: The United Nations at 60
2003 Legendary Nights (TV seriál)
1999 New York: A Documentary Film (TV seriál)
The Power and the People (1898–1918) (E04)
1998 New York City... Come Visit the World
1991 Trump: What's the Deal? - a.z.
1989 Bobby Brown His Prerogative
1987 Biography (TV seriál)

Hudební videoklipy

2017 Moby & The Void Pacific Choir - Erupt & Matter (hudební videoklip) - a.z.
2016 Kanye West - Famous (hudební videoklip)
Moby - These Systems Are Failing (hudební videoklip) - a.z.

Divadelní záznam

2016 Michael Moore in TrumpLand (divadelní záznam) - a.z.

Host

TV pořady

2019 UFC 244: Masvidal vs Diaz (TV pořad)
2018 Patriot Act with Hasan Minhaj (TV pořad)
2017 Route 66 (TV pořad)
2016 1. společná debata Clintonová – Trump (TV pořad)
2. společná debata Clintonová – Trump (TV pořad)
3. společná debata Clintonová – Trump (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 WWE Hall of Fame 2013 (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2011 Grilování Donalda Trumpa (TV pořad)
The 9th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2010 The Marriage Ref (TV pořad)
2009 Comedy Central Roast of Joan Rivers (TV pořad)
The Tonight Show with Conan O'Brien (TV pořad)
WWE Bash (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 WWE Backlash (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WrestleMania XXIII (TV pořad)
2006 Inside Story (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The Apprentice (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
WrestleMania XX (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Miss Universe Pageant (TV pořad)
Newlyweds: Nick & Jessica (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Miss Universe Pageant (TV pořad)
2001 Comedy Central Presents: The N.Y. Friars Club Roast of Hugh Hefner (TV pořad)
Miss Universe 2001 (TV pořad)
1998 Candid Camera (TV pořad)
The Howard Stern Radio Show (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
Howard Stern (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
WWF Raw Is War (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 WrestleMania VII (TV pořad)
1989 MMC (TV pořad)
The More You Know (TV pořad)
WrestleMania V (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
WrestleMania IV (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce