Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmírnému městu Argo City, jehož obyvatelé až dosud žili ve věčné blaženosti, hrozí nečekaná zkáza! A jejím prapůvodcem není, paradoxně, nikdo jiný, než sám jeho zakladatel, moudrý Zaltar. Neboť on to byl, kdo si od strážců vypůjčil vzácný Omegahadron, on dopustil, aby se dostal do nepovolaných rukou nezkušené dívky Kary a on teď musí nést odpovědnost za jeho ztrátu. Kara je však odhodlána napravit svou chybu a přinést drahocenný kámen zpět. Netuší, že toho se mezitím zmocnila čarodějka Selena, která s jeho pomocí hodlá ovládnout svět. Netuší, že boj o Omegahadron bude možná nad její síly... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Komiksový film z čias, kedy tvorcom prišlo oukej zobrať notoricky známu postavu a dať jej ako záporáčku nejakú čarodejnicu, ktorá nemá žiaden predobraz v komikse. Nehovoriac o smiešnych hereckých výkonoch, tupom scenáre, ktorý sa viac ako na komiks podobá na generické 80s fantasy a mizerných efektoch. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

A jé. Nevím proč, ale mám slabost pro komiksovou Supergirl. Stěží s ní najdete opravdu dobrý komiks a nějaký extra zajímavý charakter to taky není, ale... Nevím. Asi to dělá ta představa minisukýnky ve vzduchu nade mnou, nebo představa blonďaté nevinné mimozemšťanky, která ještě nezná všechny pozemské věci... Ehm. A světě div se - hlavní hrdinka taková opravdu je. Je opravdu krásná, nevinná a kostýmek Supergirl jí moc sluší. Jenže to je asi tak z pozitivů filmu vše. Příběh je neskutečně debilní, hlavní záporačka, která si hraje na čarodějku s vynalézavosti osmileté předplatitelky W.I.T.C.H (má plnou hubu ovládnutí světa, ale když uvidí statného junáka, tak všechny plány jdou stranou), patří k těm nejhorším padouchům všech dob a celé je to prostě neskutečně trapné a špatné. Je to opravdu katastrofa po všech stránkách a přítomnost (i když krátká) Petera O'Tollea a Mii Farrow zamrzí. Takhle opravdu ne. (2/10) ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé dvě hvězdy, stejně jako u Supermana IV. Zde jsou za pěknou tvářičku Helen Slater a ztvárnění čarodějnice Faye Dunaway. Ta mimochodem musela být stejně jako Peter O´Toole nejspíše zlákána hodně tučným šekem, jelikož jinak si jejich účast na téhle hloupoučké pohádce nedovedu vysvětlit. Kdo by chtěl argumentovat, že je to dětinské kvůli komiksové předloze, pak uráží komiksovou tvorbu. Ne, tohle je prostě selhání tvůrců a producentské rodiny Salkindů, kteří chtěli ještě honem, honem ze supermanova, v té době již zmírajícího, fenoménu vyždímat nějaké prostředky. Za vcelku fungující bych označil s přimhouřenýma očima poslední čtvrtinu filmu. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Superdívka je super, protože je dokonale roztomiloučká, naivní a do jisté míry hloupoučká (Kdy odjíždí vlak? – Co je vlak? :o) což vede k druhému hledisku, který staví film na odiv a tj. bezkonkurenční hlášky (Já jsem... nezaklepala :o) Trošku alkoholu a pích.. kluci budou bláznit :o) Vypadnul signál? Jakej signál, tohle je zrcadlo :o) Sestřenice Klarka Kenta JE prostě Supergirl! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jo já vím, je to blbinka (někdo by řekl až quilty pleasure), ale je to má srdcovka a rozhodně si ji pustím mnohem raději, než tu tv šaškárnu s brunetou, co se chová všelijak, jen ne jako Supergirl 21.st. I když by ´´fandové´´ toho tv shitu, tj.lidé, kteří s ní nikdy nic nečetli, si dovolili nesouhlasit. Krásně naivní scénář (záměr?), podpořen nadprůměrnou Goldsmithovou hudbou s bezchybnou Helen Slaterovou ve své 1.velké roli. Je tu též naprosto prdlá a originální postava učitele matematiky, který ve svém volném čase (když si konečně odpočine od těch malých bestií z Midvaleské dívčí), praktikuje černou magii. To mě tenkrát dostalo!:) Hezounek Ethan je na nic a slouží jen jako ubohá oběť čarodějnice Seleny, která má zase naopak docela zajímavou pomocnici v podání Brendy Vaccaro. Občas mě napadne, jaký pár by asi vytvořila s Luthorovým Otisem. Už z toho důvodu, že je rozhodně chytřejší než on.:) Závěrečný souboj je místy utrpení, neb docela příjemná a vtipná atmosféra, po celou dobu, téměř konzistentně vytvářená, bere za své a divák se dočká otřesných spešl efektů, příšerných hlasových projevů...chvílemi Seleny, pak zase pro změnu Supergirl atd. a kdy nevím, zda se uchechtat k smrti, nebo si vydloubnout obě oči. Zkrátka, je to film jen a pouze pro hardcore fandy/znalce této DC postavy. Pro ostatní je to opravdu téměř nekoukatelná hovadina. A proto se vůbec nedivím, zdejším hodnocením. Já to vidím na krásné 3 * ale dal jsem schválně 4, abych zvýraznil ten (pro mě), rozdíl mezi tv s. a filmem. Tož tak. P.s. a fandům rozhodně doporučuji director´s cut. Nedovedu si tento, už tak zmatený film ve 100min.stopáži, ani představit. Byť jsem ho takto kdysi dávno na nově v so dopol., viděl. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (19)

  • V pokoji Supergirl na koleji můžete vidět plakát filmu Superman (1978). (Benjamin-L)
  • Film sa mal pôvodne dočkať pokračovaní, ale kvôli slabým tržbám z týchto plánov zišlo. (odmocnina)
  • Když se Linda (Helen Slater) jde ubytovat na pokoj k Lucy (Maureen Teefy), tak krabice Kellogg's Frosted Flakes na stolečku v pozadí stojí vzpřímeně, ale v dalších záběrech již leží na boku. (Petsuchos)

Související novinky

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Reklama

Reklama