Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Absolvent právnické fakulty Roger Baron přijíždí do New Yorku, aby pracoval pro svůj právnický idol, Edwarda Dodda, jehož vynalézavá taktika z něj v šedesátých a sedmdesátých letech učinila jednoho z nejrespektovanějších právních zástupců. Dnes už je však Dodd pouhým stínem bývalého génia, zahořklý narkoman, živící se obhajováním drobných drogových dealerů. Rogerovi se přesto podaří znovu probudit tygra, když ho přiměje, aby vzal zdánlivě ztracený případ Korejce Shu Kai Kima, jenž byl před osmi lety odsouzen za vraždu a nyní je obviněn ze zabití spoluvězně. S Rogerovou pomocí Dodd odhalí řadu pochybení, které tenkrát nevinného muže poslaly za mříže a navzdory mnoha protivenstvím, nepříznivým okolnostem a mocným nepřátelům se rozhodne znovu původní případ otevřít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

masekjc 

všechny recenze uživatele

James " Lorenzo Lamas " Woods a Robert " ňuňánek " Downey jr.v pravnickém dramatu, které řeší na prvni pohled jasný a uzavřený případ.Kluci se do toho pustěj na plný pecky a když to vypadá, že se to ani po takovém úsilí nepohne, tak....no to už si budete muset zjistit samy.Skvělé herecké výkony a přesná režie, tak to ma být :-) ()

boni 

všechny recenze uživatele

U nás zapomenutý film, ale to nic nemění na faktu, že to je naprosto prvotřídní kriminálka ze soudního prostředí, která zaujme nejen vymazleným scénářem, ale i hereckým obsazením, kde tradičně vládne James Woods, tentokráte s nepadnoucím culíkem, a mladým Downem JunioRem v patách. Osmdesátky byly prostě co se týče filmů nedostižné a musím říct, že mi vždy udělá velkou radost, když objevím nějaký takhle mně prozatím neznámý klenot. Silné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně svižné, propletené, sem tam matoucí :D :D Krásná tvářička Downeyho a charizmatického a akčího Woodse :) Žák a učitel v zajímavých rolích, kdy jsem si říkala - safra - kolik lidi tam ještě zemře, kdo tedy byl ten vrah a dostanou ho ven ? :) Doporučuji už i jen k tomu, abyste si dokázali představit, zdali byste popsali muže asijského typu na ulici, který měl někoho zastřelit :D Já vím, že bych to nezvládla :D ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tony Stark junior se urputně snaží zažehnout vyhaslý plamen v bývalém právnickém esu a prostřednictvím starého případu s rasovým podtextem znovu připomenout společnosti sociální ideologii a zkratkovitě naznačit: "všichni jsou si rovni". Po dávné skepsi jsem si v tomto tématu našel zalíbení a třebaže zůstavají ve většině právnických dramat zajetá klišé, nabízí i tak kvalitní podívanou, jako v tomto případě. Ruben úderně a dynamicky vyobrazuje zdánlivě prohraný případ, v němž dominuje skvělý J. Woods, který svuj cynismus snad ani nehraje. Iron Man s mlíkem u brady se snaží ze všech sil zdatně sekundovat svému mentorovi a rozhodně pozadu nezůstává. Fiedelův specifický hudební podkres je fantastický a vše dohromady skvěle vystihuje charakteristický styl 80. potažmo 90. let a to, jakým způsobem se tehdy točily snímky i ty méně známé, přesto jedinečné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že soudní prostředí ve filmech nemůžu snýst, mě tenhle film docela schopně zabavil. James Woods se u mě podepsal jako takový soudní Mozart a Robert Downey Jr. mi opět dokázal, že byl vždycky velice dobrý herec. Škoda, že ho potom ten kokain na dlouhou dobu sejmul. Ironie, že i v tomhle filmu je o drogách řeč víc než dost. Každopádně klobouk dolů za samotný příběh, který na první pohled není bůhví jak epický, ale dokáže vtáhnout a ke konci dokáže i brutálně napnout. Když už nic jiného, tak musím říct, že tohle je poctivá filmařina se vším všudy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Joseph Ruben získal ocenění Grand Prix na Cognac Festival du Film Policier. (Terva)

Reklama

Reklama