foto

Marek Pospíchal

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Svět pod hlavou (TV seriál) (2017)

    - Fiktivní severočeské město, v němž se seriál odehrává, je slepenec celé řady českých průmyslových měst. Socilistická nemocnice včetně interierů (s výjimkou patologie) se nachází v Příbrami. Centrální náměstí se sídlem VB, ulice s trolejbusovými stopami, některé ulice v průmyslové části města a dům Jana Marvana (Kryštof Hádek) leží v Ústí nad Labem. Sídliště s hřištěm, kde Filip Marvan (Václav Neužil) vyrůstal a kde žijí Kartouzovi (Igor Chmela, Jitka Schneiderová a Marie Doležalová) je sídliště v pražské Libuši. Ubytovna, kde Filip Marvan bydlí, je v Kladně. Na kladenském sídlišti Sítná se rovněž nachází hotel Krystal s přilehlým hudebním klubem a hospoda U Kachliček, kde Filip Marvan a Martin Plachý (Ivan Trojan) spřádají plány. Dům Skály (Marek Pospíchal) je v Trmicích u Ústí nad Labem. Palivový kombinát Vítězného února se nachází v litvínovském Záluží, ovšem vnitřek areálu a vjezd do chemičky s přilehlou restaurací Buzuluk se nachází v Ústí nad Labem. Kulturní dům, kde se odehrává Festival politické písně a recepce se sovětskou delegací, je v Liberci. Sídlo HDB, kde pracuje náměstek Šejba (Marek Daniel), je ve skutečnosti budova Svoboda Press v pražských Malešicích. Hospoda U Kahanu, kde pracovala zavražděná Lída Majerová (Alžběta Stanková), se nachází v Kladně. Hotel Koliba, kde se Filip Marvan a Klement Kratěna (Jan Budař) setkají s Kartouzovými, je v Litoměřicích. Dům, kde bydlí Kratěna, se nachází v pražských Dejvicích, ve stejné čtvrti se nachází i vila Šejbových, nedaleko od ní ve Veleslavíně je zase hotel Krystal, jenž posloužil jako Okresní výbor SSM. Dům Květoslava Brouska (Tomáš Jeřábek) je v Ústí nad Labem, centrála StB se nachází v pražském Karlíně. (Šéfik)

  • Lesapán (studentský film) (2015)

    - Role myslivce Karla (Marek Pospíchal) byla nabídnuta také Janu Hájkovi, Romanu Zachovi, Martinu Fingerovi a Vladimíru Javorskému. (Savel)

Herecká filmografie

Filmy

2017 Všechno bude fajn
2016 Anthropoid
Polednice
2015 Lesapán (studentský film)
2011 Alois Nebel
2009 Les mrtvých (TV film)

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Vyhrát za každou cenu (E05)
A přece se točí (E04)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Baron Kafr (E02)
Pytláci (E01)
Dáma a Král (TV seriál)
Ve víně je vražda (E03)
Modrý kód (TV seriál)
Vše pro lásku (S02E27)
Sebeobětování? (S02E12)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Mrtvý muž (E09)
Anděl odplaty (E02)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Mike de luxe speciál (S03E33)
Leoš velkostatkářem (S03E27)
První republika (TV seriál)
Díl šestý (S02E06)
Díl pátý (S02E05)
Díl druhý (S02E02)
další epizody (4)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Sestřička (S02E04)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Profesor (S01E02)
Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Blondýnka na hřbitově (S01E14)
2014 Clona (TV seriál)
Smrt policajta (E01)
2013 České století (TV seriál)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
2010 Zázraky života (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Změna je pivo (S02E01)
2009 Expozitura (TV seriál)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Havrani (S03E06)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace