Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (594)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Človeku sa až nechce veriť tomu, ako môže nejaký film počas svojej minutáže stratiť. V prvej pol hodinke by to bolo aj na stovku, odhliadnúc od pár blbostí (napr. občas čudné správanie Alonza). Lenže to nie je nič oproti druhej polovici. To politikárčenie režiséra je na smiech, tak do očí bijúce "posolstvá" a "pravdy" o polícii som dlho nevidel (prichádza mi na um prirovnanie s Voľným pádom, ktorý sa rovnako trápne a účelovo prezentuje). Vrcholom je scéna s "talianskými bratmi" - takú účelovosť a hard core náhodu som už dlho nevidel. Niečo tak trápne a strašne zjednodušené! Ježiši Kriste! Záverečný "súboj" a posledné rádobyšokujúce slová, pri všetkej úbohosti, už neprekonajú onú scénu. A začiatok bol tak skvelý - hláškujúci Denzel, cool kamera, sympatický Ethan, pohodoví díleri ... ale to potom? Prvá polovica za 100%, druhá za 20%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film s Denzelem Washingtonem a mladým Ethanem Hawkem. Přivádí nás do prostředí losangeleského podsvětí plného zločinu. Danzel chce mladého Ethana přijmout do své detektivní jednotky, která má dost zvláštní způsoby. Hranice mezi policií a zločinem je dost tenká. To se samozřejmě mladému ambicióznímu Ethanovi nelíbí. Netrvá dlouho, než se něco semele a věci se komplikují. Kdo koho podrazí a kdo přežije? "To jsou moje prachy!" ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No asi po pul hodine sem myslel, ze tomu dam 4*, protoze to buzerovani je opravdu paradni, ale kdyz to tak trvalo az dokonce filmu, tak me to zaclo nudit. Hawk i Washington jsou skvely, ale krome nich na tomhle filmu neni nic zajimavyho. Hodnej a zlej polda, zlej zaucuje hodnyho a do toho gangy a prachy. To uz tady bylo hodnekrat a rek bych, ze Fuqua to moc nezvlad. Kamera prumer, hudba spis podprumer, akce skoro zadna, konec debilni a herci vyborni. Nebejt ustredni dvojice, slo by hodnoceni jeste o dost dolu, ale takle si ty 3* zaslouzi, protoze Washington fakt nema chybu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není ani trochu průměrný. Má totiž celou řadu vlastností, které ho od slova "průměr" výrazně posunují do vysokého nadprůměru. Ať už to jsou brilantní výkony ústřední dvojice, (Washington = oprávněný Oscar, u Ethana je škoda, že jej neproměnil), nebo dokonalá práce s bezchybným scénářem. Ani chvíli jsem se nenudil a napjatě jsem očekával, kam až se příběh posune. Poté Snoop Dogg coby vozíčkář mě fakt dostal a tehdy ještě ne tak známá, ale už nahá Eva Mendes :-) U mě je to čistej full house. A to jsem film viděl s ucházejícím dabingem Primy. Jakmile si to seženu v originále s titulkama, to bude teprve nářez! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný film na téma morální integrita / zapomeň ty píčoviny, co tě učí v policejní akademii... A nevím jak moc je tohle fakt praxe z práce protidrogový v L.A., jak moc jen divoká fantazie Davida Ayera, ale krimi je to solidní a nabitá (byť v závěru nepřesvědčivá). Pouliční charaktery, 90’s old school hip hop nálada, nejvíc ale táhne Washington a jeho pikantní postava. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (40)

  • Poprvé se stalo, aby některý z losangeleských gangů souhlasil s natáčením přímo v jejich domovské lokalitě Imperial Courts. (don corleone)
  • Ve scénách z ghetta bylo mnoho gangsterů ztvárněno opravdovými "napravenými" zločinci. (Zeck)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama