Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, který mi kdysi změnil život. Když pětiletý capart, odkojený večerníčky a Vinnetouem, vidí ve společnosti všeznalého dědečka dobrodružnou podívanou plnou rvaček, aut, mimozemšťanů, mnichů nebo velbloudů, je hotovo a vzpomínka na epické finále je hluboce zakořeněna. Dvacetileté pátrání po znovuobjevení jednoho z důvodů lásky k filmu se nakonec vyplatilo a i když dnes Wisely s Davidem působí v mnoha ohledech silně úsměvně, zásluhy má Perla pořád zásadní. Nostalgií se v hodnocení unést nenechám, ale vzpomínka je zlatá, víc než kdy předtím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První film, na kterém jsem byl v letním kině, od té doby jsem to neviděl, ale vzpomínky na něj stále zůstávaly. Tak jsem na něj včara koukl a ono je to pořád stejně dobré. Má to totiž všechno, co v tehdejší době pořádný dobrodružný film měl mít - je tu romantika, exotičnost, cestování do různých koutů světa, fantastika, sci-fi, akci, humor, kung-fu, auta, poslání - a z dnešních filmů se to často vytrácí. Prostě paráda, i přesto, že to v dnešní době už nemá ty koule, co v době svého vzniku. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu určitě nejvíc zapracuje nostalgie u diváků, kteří si ho pamatují ještě z VHSek. Já ho viděl až dnes a i tak jsem se u něj bavil. Souboje jsou pěkné, příběh není špatný. Je to něco na způsob Božské relikvie a koncem to může připomínat čtvrtého Indiho. Je zde i dost vtipných scén a i nějaká hláška se najde. Za mě70% :) ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt šílené. Že hongkongská produkce z 80. let je plná bláznivých štřihů, superzrychlených honiček a originálních soubojů, jsem si už zvykl. Tohle ale byl extrém. Navíc to mělo spoustu děr ve scénáři a humor tam byl někdy až moc naroubovaný. Přesto je to právě humor a vkusné souboje, co tenhle film drží nad vodou. - Nadzvukový crazy mix hitů 80.let - 45% ()

Joll 

všechny recenze uživatele

V letech kdy jsem na to chodil i vícekrát do kina bych neváhal ani minutu dát 5 hvězd.Od té doby už pěkných pár let uběhlo a mě se poštěstilo si tento filmík znovu zkouknout.Musím uznat že už mě to zdaleka tak nevzalo a zas tak světoborný film to není, nicméně se slzou nostalgie musím vzhledem k roku vzniku filmu určité body k dobru přidat a uznat, že tento film toho skloubil opravdu hodně:) Nováčky zvlášť nezaujme, ale pro pamětníky je tohle prostě povinost. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama