Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

671. hodnocený film: Hodně jsem si od tohoto filmu sliboval, protože jsem se nechal hodně ovlivnit hodnocením Martina, a ten byl přímo nadšen. I mě se fakt hodně tenhle film zalíbil. Dobré bojové scény, neznámí herci a dobrý příběh. Zpočátku jsem byl zděšen dabingem v podání pana Županiče, coby cca 30 letého japonce, ale nakonec spokojenost. 4* jsou nakonec vynikajícím výsledkem a vůbec nelituji onoho stráveného času. 4* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Označovat všechny dobrodružné filmy osmdesátých let za klony Indiana Jonese se mi příčí, a u tohohle to platí dvojnásob. Legenda o zlaté perle má s proslavenou sérií společného prakticky jen floutka v hlavní roli a motiv pátrání po tajemném artefaktu. Jenže tento není zavátý časem, ale čerstvě ukraden, a to dokonce samotným hrdinou. Odtud dál je děj drobátko zamotaný a chvílemi fantasmagorický. Není divu, protože film je tak trochu brak. Zábavný a svižně natočený, dlužno dodat. Daing tenhle dojem ještě zesiluje. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takovýhle kousek jako je Legenda o zlaté perle se těžko hodnotí z pohledu dnešního diváka. Z vhs viděný film s dabingem působí často směšně, napodobuje Indiana Jonese, ale akční scény jsou poměrně slušné. Dabing tomu dává trochu jiný rozměr, především dabing mladého vůdce mnichů je srandovní. Poprvé jsme film viděl kdysi dávno a dlouho si nemohl vzpomenout na název, ale pamatoval jsme si závěr, který je svým způsobem velmi zajímavý a nezapomenutelný pro dítě jakým jsem byl. Takže z nostalgie a za dobré tempo a sympatické herce 4* a už asi nikdy více... ()

animario 

všechny recenze uživatele

Čínskej dobrodružnej mix, u jehož vysokýho hodnocení převládá u většiny hodnotitelů nostalgie (který rozumím, sám to tak mám se spoustou filmů). Ale jak už tady někdo napsal, v jádru je to tuze špatnej film. Má hodně slibnej akčně-dobrodružnej začátek, ale potom už je to klasickej čínskej scénáristickej pelmel s Achillovou patou většiny asijských trháků tý doby, debilníma dialogama. To všechno v líbivým kabátku díky střídání různých lokací a sci-fi prvkům. Hlavní hrdina je toporná karikatura Jackieho Chana, kterej vůbec neovládá kung-fu a jehož herecký schopnosti se omezujou na tři grimasy, který střídá celej film (s Chanovou choreografií to mohl být docela jinej level a do role by se hodil mnohem víc). Přes značný nedostatky i na mě dýchla nostalgie, ale víc než silnější 2* si tohle nezaslouží. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ako maly chlapec som tento film videl naposledy a dnes ked som ho pozrel znova po dlhej dobe, uz to neni ono. Teraz mi z toho vyliezol taky priemerny film, ale urcite nie zly film. Ako dobrodruzny zaner filmu urcite sedi, ale ze by bol na samotnom vrchole, to sa urcite povedat neda. Chyba tomu toho viacej, aby ma to chytilo za pacesy a nepustilo von zo zovretia. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno