Reklama

Reklama

Osamělý mstitel Paul Kersey (Charles Bronson), vybavený jen svojí zbraní Magnum, se vydává do ulic New Yorku, aby vykonal spravedlnost na lidech, na které policie nestačí. (Bontonfilm)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

U Bronsona je tahle série pro mě top. Mám ho ráda jako mstitele v krimi filmech. 

nervoznideda

nervoznideda (hodnocení, recenze)

superman

mé druhé já je taky OK, ale bronson byl první a vincent-gardenia byl skvělý i v 2 dílu

mám je všechny jsou prima Honza:-)

woody

woody (hodnocení, recenze)

já by som na ně poslal Seagala a ti vrahouni by radsi sami skocili z okna!!!!!!§§

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Matty- samozrejme každý má na to iný názor, ale podľa mna by nikto nemal dovoliť, aby vrahovia jeho rodiny len tak behali po ulici. Ked´ napríklad vidím v správach ako niekto hovorí, že bežne stretá vraha svojej ženy v obchode, lebo súd ho pre chybu pustil, tak len musím krútiť hlavou. Ja by som niečo také určite nedovolil. A ako policajt by som tiež takýmto ľudom nadŕžal a nesnažil by som sa ich chytiť.

choze

choze (hodnocení, recenze)

matty: pro vymatlaného sociopata by klidně mohla být nebezpečná i Barbie a 12 tančících princezen.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Měl jsem za to že myšlenka Death Wish byla rozmělněna následnými sequely (zejména gerontskou trojkou), ale jak vidím je stále o čem diskutovat...
Já si nemyslím, že filmy jako takové by měly moc choré lidi dohnat k vraždě.... Stejně tak pc hry. Na vině je zejména společnost, jež když bude takové filmy zakazovat a brojit proti nim, ti psychicky slabší pak tento film pojmou jako skutečnost a následně se ji budou, když ne snažit napodobit, tak alespon prevest do realu... To bychom pak museli zakazovat i pornografii, protože podle stejné rovnice jako na násilné filmy mají velký podíl na znásilnění...

ABCD Marta

ABCD Marta (hodnocení, recenze)

Matty: na jedné straně máš pravdu, protože představa, že by tak jednali všichni, je strašná. On totiž ne každý vidí danou věc stejně jako člověk jiný. Na druhou stranu však musím říci, že "konat" spravedlnost ve stylu pana Bronsona mi není úplně proti srsti, když si představím, jak jsou politika, soudnictví a jiné instituce prolezlé korupcí a lidmi, kteří nedokáží plnit svou práci tak, jak mají, a místo toho se zajímají, kolik kapříků mají na stole.... Jenže takovýto "výkon" spravedlnosti by, pokud by to šlo, musel konat člověk naprosto osvícen dobrem, jako z nějakého hrdinského filmu, ale takový, přiznejme si, neexistuje....bohužel ! :(

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

choze: Ještě pořád mi přijde přirozené tenhle "problém" mít. A nejde ani tolik o tu pošahanou myšlenku (která třeba v obměněné podobě bez problémů funguje v Dexterovi), jako o způsob, o naprostou plochost jejího podání. Skutečně si stojím za názorem, že tenhle film je nebezpečný, zvlášť, uvidí-li jej nějaký vymatlaný sociopat. Vzít zbraň a jít zjednat pořádek do ulic, padni komu padni, vždyť ono to zní tak jednoduše... ale představ, že by se takhle zachovali všichni, kterým se nedostalo spravedlnosti (resp. toho, co oni sami považují za spravedlnost) legální cestou.

choze

choze (hodnocení, recenze)

matty: prober se, já bych neměl nejmenší problém třeba rozehnat pochod neonacistů sřelbou do nich a kdo by měl? K remaku se Stallonem - sice mě ta současná vlna mizerných a naprosto zbytečných remaků strašně sere, ale Stallone místo Bronsona, ten nápad se mi dost líbí...

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Maftík: Protože ospravedlňovat zabíjení lidí (i když sviní, ale lidí) je na vážně míněný film trošku moc. Kdyby jej na konci zabásli nebo něco podobného, OK, beru to. Ale takový konec, to je prostě hnus.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Viděl jsem už hodně kontroverzních filmů, ale tenhle - i když tak nejspíš nebyl zamýšlen - mě šokoval nejvíc. To přece nikdo nemohl myslet vážně!

Související novinky

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Bruce Willis a Přání smrti?

Bruce Willis a Přání smrti?

27.03.2013

Remake akční klasiky Přání smrti z roku 1974 měl původně pod palcem Sylvester Stallone, pak na něm víc jak rok pracoval Joe Carnahan. Ten ale minulý měsíc odstoupil kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám".… (více)

Reklama

Reklama