Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi odporúčala kamarátka. Vraj je to niečo medzi Dawson's Creek a O.C. Áno, ale len čo sa žánru týka. Už po pár epizódach mi bolo jasné, že vo všetkom ostatnom ich OTH ďaleko predstíha. Nielen skvelou hudbou (okrem troch soundtrackov je skvelá aj skoro každá pesnička v dieloch), netradičným ale výborným remeselne zvládnutým spracovaním, povedzme si, dosť tradičných tém, a príjemnou atmosférou s prekvapivo hojným výskytom dosť dobrých fórkov. Okrem toho, že OTH je vo všetkých smeroch nadpriemer, má dve obrovské výhody oproti všetkým ostatným žánrovým súrodencom: hrá sa tu môj obľúbený šport basketbal a je obsadený skvelými a nesmierne sympatickými hercami (v prvej sérii som sa nevedela rozhodnúť, či je zlatší Lucas alebo Nathan, po štrvtej sérii som beznádejne platonicky zamilovaná do Nathana:-) ___ V súčasnosti beží už 8. séria, a preto by som rada upravila môj komentár - predchodzie vety patrili prvým 4 sériám. V piatej sérii sa tvorcovia dopustili veľmi riskantného, ale za to zaujímavého kroku a posunuli dej aj všetky postavy o 4 roky. V piatej a asi aj šiestej sérii im to ešte ako tak vychádzalo (i keď už to bol trochu iný seriál), ale siedma séria ma už fakt neberie. 1. diel 8. série vyzeral sľubne, ale po treťom musím uznať, že je to otrasný sobfest. S odchodom Lucasa a Peyton zomrel seriál. 1.-4. séria: 5*; 5.,6. séria: 4*; 7.,8. séria: 3* - a aj to len vďaka mojej citovej naviazanosti na zvyšných hrdinov. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vítejte na dalším prosluněném městečku, další střední škole, kde jsou další populární i nepopulární teenageři, kteří mají další problémy s láskou. Jediné, čím OTH trochu vybočuje z řady je sportovní téma, přestože většinou slouží jen jako výmluva k nějakému sporu. Co mi na seriálu strašně vadí (kromě průměrnosti, která z něj přímo srší) jsou srdceryvné výlevy. Kdyby v každém díle, ale ony jsou tam každých pět minut. Dojemný rozhovor matky se synem, dojemný rozhovor matky se strýcem a tak pořád dokola. Neustálé přehrabování v minulosti, při kterém si musíte klepat na čelo, že na ní někdo tak moc lpí. Podivné a nelogické chování a vývoj postav, to je jen třešničkou na dortu. Chad Murray je i se svýma neustále zamhouřenýma očima (k mému překvapení) snesitelný, ale kdo mi absolutně leze na nervy je neustále ublížená Peyton, která nedělá nic jiného, než že v každém díle bulí. Záchytným bodem, díky kterému jsem se na to ještě nevykašlala, je Brooke. Sexy potvůrka s obrovským charisma, která to tam jako jediná dokáže okořenit a pořádně zamíchat kartami. Baví mě narozdíl od ostatních tak moc, že jsem ochotná sledovat OTH dál. Doufejme, že horší už to nebude. Edit: Škoda, že Lucas naprosto nesmyslně skončil s Peyton místo Brooke proto, že ve skutečnosti se herci zrovna rozcházeli. Ti dva k sobě patřili. A jak bylo v jednom článku: You're either on team Brooke or team Peyton. And nobody wants to be on team Peyton because their captain is a big whore. ()

Reklama

beyli 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli se na OTH podívám, nakonec jsem se rozhodla dobře, protože přijít o takový úžasný seriál bych opravdu nechtěla. One Tree Hill je seriál, který vás chytne a už nepustí, je úžasní sledovat životy lidí, kteří mají své starosti i radosti, vidět, jak se rozvíjejí jejich vztahy, jak dospívají. Zpočátku to byl seriál o středoškolácích, kteří se skoro vůbec neznali, ale postupem času se z nich stali nerozluční přátelé na život a na smrt. Prožívali spolu lásku, ztrátu, úspěchy i zklamání. Seriál je výjimečný i díky postavám, epická láska Haley a Nathana, která nás provázela celým seriálem byla naprosto dokonalá. Všechno co spolu tito dva prožili a vždy zůstali spolu,nikdy je nic nerozdělilo, to je něco co se jen tak nevidí, myslím si, že každý by chtěl jednou poznat lásku, kterou měli Haley a Nathan. V OTH, jak to tak většinou bývá nechyběl ani milostný trojůhelník. Peyton/Lucas/Brooke. Dvě nejlepší kamarádky a kluk, kterého obě milují. Podle mě se k Lucasovi hodila víc Brooke. Ale zas Lucasovi a Peyton bylo předurčeno být spolu, byl to prostě osud. Byla škoda, že seriál opustili, ale zas jejich příběh zakončil naprosto úžasně 6. sérii. Jejich místo v seriálu hned zaplnili Quinn a Clay, kteří si také prožili svoje.... Nakonec i Brooke, která neměla nikdy moc štěstí v lásce našla svého prince. Julian byl pro ni jako stvořený, i když se to z počátku nezdálo. Samozřejmě měli své problémy, ale u něj bylo vidět, jak ji miluje. Brooke si po těch všech neúspěšných vztazích (Lucas, Felix, Owen) někoho takového zasloužila. OTH bych doporučila všem, protože takový jedinečný příběh se jen těžko hledá, určitě nebudete litovat. Prostě Always & forever ! ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery.Chtěla jsem víc Tristana z Gilmorek ,a tak jsem našla tohle. Příběh puberťáků ze střední školy, pojat vážněji než v jiných seriálech. Prvních 6 sérií je skvělých. Hlavně 5. mě překvapila tím, že dokázala v jiném prostředí navázat podobnou kvalitou. Bohužel odchod ústřední dvojice další díly hodně poznamenal a po pár dílech 8. řady, jsem dívání vzdala ,a i když už je to pár let, co mám v plánu to dokoukat, ještě se tak nestalo. Ale to přijde. Čím mě OTH zaujal? I veskrze kladné a morální postavy dokázaly být zajímavé. Začala jsem poslouchat skupinu Honorary title, a celou řadu dalších výborných skladeb od méně známých skupin( a titulní písnička je fakt bezva). Mám ráda basketbal, takže.., taky bych chtěla, aby se spory v reálném životě vyřešily tak, že někdo skončí v nemocnici, za chvilku se sice úplně vyléčí, ale všichni okolo si uvědomili, že se hádají o blbostech a usmířili se. Taky aby všichni byli totální psychopati(chůva i Katie jsou psycho i v Pretty little liars, kde hrajou-asi mají problém i ve skutečnosti) a já se jich mohla zbavovat a připadat si, že dělám svět míň nebezpečnějším. A chci se vtělit do Lucase a zamilovávat se lusknutím prstů a vypadat jako on a umět hrát ten basket a ..mohli by prosím všichni zloduši být jako Dan? Prosím, prosím! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nezkutečně dokonalý seriál v šíleném světě kde se každý zamiluje na první pohled, kde každý s každým musí skončit, kde se neustále děje něco dobrého ale i naopak hodně zlého. Seriál jsem sjel strašně rychle tolik úžasných minut, ale ono to ani jinak nešlo každý díl jsem hltal a chtěl jsem dál a dál a už je nenávratně konec a já se musím smířit že mám tuhle bombu života za sebou ale to nemění nic na tom že přijde den kdy si život v One Tree Hill z opakuji. Spousta dílu byla plná srandy že jsem se popadal za břicho spousta dílu jsem dostal nezkutečně napětí, akce a šíleného dramatu a slz v očích, samozřejmě i nadávky a zlost na seriál přišla. Spousta krásných hereček se objeví ve filmu a taky spousty šíleně dobrých herců, sice mě mrzí že o hodně jsem přišel ale seriál je asi daný a muselo to tak být ale to tak je většinou toho koho si oblíbíte odejde. Samozřejmě se našli postavy co jsem měl rád a pak přestal a obráceně ale nemusel jsem fakt Tlustého ušopleska Marvina byl prostě divný a jeho starou kokain dámu Millicent bohužel ale zbytek jako Peyton, Lucass, Brooke budiž, Nathan, Haley a další banda byla skvělá a uvízla mi v srdci, jejich život plný nečekaných a čekaných momentu byla jedna velká jízda na skvělém místě a to nejlepší co mohl seriál nabídnout je soundtrack, protože moc písniček jsem si oblíbil, prostě basketbalová šílená podívaná o které bych tady mohl napsat knihu, Top seriál zaslouženě i na svoje miniaturní maličkosti je nesmrtelný v dokonalosti. Kresby Peyton jsou prostě nejlepší a ona je prostě bomba. Uzavřel bych to že jsem dostal co jsem hledal a mnohem víc snad někdy najdu podobný seriál. ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Nathan (James Lafferty) a Haley (Bethany Joy Lenz) se ve vzpomínkách vrací k jejich svatbě na pláži, která se dle vzpomínek odehrává ve dne. Ke svatbě však došlo v noci. (KucC)
  • V původním pilotu Lucasovu nejlepší kamarádku hraje herečka Samantha Shelton pod seriálovým jménem Reagan. Potom ji tvůrci přejmenovali na Haley a roli svěřili herečce Bethany Joy Lenz-Galeotti. (Redík)
  • Jakeovu malou dcerku Jenny hrála v seriálu 4 různá miminka. Tři děvčátka a jeden chlapeček - dvě z děvčátek byla desetiapůlměsíční dvojčátka Erin a Emily. (Redík)

Reklama

Reklama