Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo tak před 15 lety řekl, že se vydržím dívat na filmy se Seagalem, poslala bych ho k těm, co mi říkali, že po čtyřicítce se mi bude líbit dechovka. Tu dodnes nevydržím, leda na tancovačce, ale Seagala teda klidně. Sice to beru spíš jako komedii, ale koukat se na to dá, a usnout se u toho dá taky, často taky zásluhou tristní nabídky na ostatních TV programech. Fakt je, že Seagal je teď všude, často na dvou programech v jeden den. Všechny jeho filmy mi splývají, ale to nevadí. Tady byl eště vcelku mladé šohaj a mrštnost se mu dala uvěřit. Taky se mi líbí, že občas i střílel a nelikvidoval protivníky ozbrojené samopaly jen svou ruční mlátičkou a kopanci. Ovšem v novějších filmech, kde už chodí zabalen v čemsi jako krabice maskovaná koženou bundou, skrývající evidentní nadváhu, má obarvené vlasy, tupé a možná i paruku, už působí fakt komicky. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Seagal v nejlepší formě předvádí kousky, na které je v nostalgické náladě radost pohledět. Stále je to však béčko jako bič, které se ani nesnaží z téhle škatulky prokopat pryč. Zdlouhavý rozjezd, občas nějaká komicky naivní scéna, která poněkud shazuje Stevenův zarputilý strnulý pohled, kterým se snaží dodat roli vážnost. Když však dojde na akci, je to zábava i když nemá ten vrcholový drajv, který by z ní udělal nezapomenutelnou záležitost. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přesilovka proti muži v černém a stoickým výrazem končí efektním zneškodněním posledního záporáka, který sebou bolestivě praští o podlahu. Seagal (i producenti jeho filmů) pochopili, že není třeba experimentovat tam, kde stačí „pouze“ pokračovat v nastoupené cestě. A to je samozřejmě dobře. Násilný a dějově vůbec ne primitivní kousek o cestě za pomstou, na který lze dnes vzpomínat s velmi příjemnou nostalgií. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vezmu tě do banky, do krevní banky!" Druhá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Steve nám už od Nica trochu dospěl, nabral zkušenosti (i kila) a vrhnul se s elánem do další tvorby. Zápletka je slušná - Steve leží sedm let v kómatu, za tu dobu mu narostou fousy, že vypadá jako Čingischán a kolem něj pobíhá sestrička, která se modlí za to, aby se probudil, protože má podle ní velké péro. Ze sestřičky se nám ale vyklube asi nejhezčí a nejvíc sexy "Seagagirl" (což znamená, že si Steve nenechal ujít hodně namlsanou erotoscénu) a protože je Steve po sedmi letech povalování v posteli docela z formy, čeká nás i v té době tak populární filmový trénink. Při tom si sice Steven pořádně nesundá tričko a všechno nosí hodně volné, protože svalů narozdíl od Slye nebo Arnieho moc nepobral, na druhou stranu nám ale ukáže asijskou meditaci a dokonce i akupunkturu. Akce sice mohlo být víc, ale sem tam hezky křupne ruka nebo noha a odnese to i sám velký Bobby Sixkiller!!! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný film. Už tenkrát musel být. Samozřejmě jsem to viděl v době, kdy jsem nebyl schopen to úplně poznat. To bylo v době, kdy jsme se teprve rozčarovávali z rudého oblouznění a začínali chápat, že perestrojka kvalitnější chleba neupeče. Dnes člověk vidí, jak béčkové to je, jako kdyby film vyráběli rovnou na VHS, co záběr to nějaká chyba, nelogičnost, odfláknutá práce, šlendrián zkrátka vykukuje z každého záběru. Bože, a ten Seagalův běh s plácáním ručiček. Chtěl snad vzletět jako seagull? Film s nejhorší erotickou scénou, nejhorším hereckým výronem v mužské hlavní roli, idiotským scénářem, triky jak z nosu, choreografie bitek (je jich velmi málo - první přijdou prakticky až v poslední třetině filmu) stojí úplně za hovno. Tady jen vidíte, že Seagal opravdu nic neumí, takovej martial arts bych totiž dovedl taky. Je to šméčko se vším všudy. Na tom filmu není poctivýho nic. Vůbec nic. Přes to všechno to byla nesmírná zábava. Seagal rulez, pyčo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Scénáristé Steven Pressfield a Ronald Shusett, kteří se na snímku podíleli, nebyli uvedeni v titulcích filmu. (Monco)
  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)
  • Když se zkorumpovaní policisté vydají zabít Storma (Steven Seagal) do jeho domu, je jeden z nich vybaven brokovnicí Benelli M1 Super 90 s laserem Imatronic LS45. Scéna je situována do roku 1983, zmíněná brokovnice byla však vyrobena až v roce 1986 a onen laserový zaměřovač o rok později. (Guilemot)

Reklama

Reklama