Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové kejkle, režisérské nápady, osobitá forma. Nikdy by neměli zastřít kupení nepravděpodobností a brutální konstrukt, v tomto je můj postoj pevný jak zadek Very Farmiga. Zase na druhou stranu, to pozadí nebude pevné věčně, cáká z toho animálnost a navíc tam padlo něco, za čím si stojím už dávno. John Wayne je bukvice.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Running Scared / Main Title ,2. Love On A Washing Machine ,3. The Duke ,4. True Grit / “Get Down!” ,5. Chasing The Bullet ,6. Crack House Cacophony ,7. Sitdown ,8. The Boys Hide The Gun / Nicky Comes Clean ,9. I Belong To Him ,10. Equal Measures ,11. Dez & Edele’s ,12. Fire Fight ,13. A Mother’s Instinct ,14. You’re An American ,15. I Knew This Kid … / The Killing Ground ,16. Nobody Knows Nobody / Priceless / Drive To Brighton Beach ,17. Iced! ,18. Aftermath / Across The Pulaski Skyway ,19. MacDaddy / T, I’m Coming Home ,20. I Was Always The Real Joey ,21. A Family United ,22. End Credits ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Yeah, yeah, yeah. Film, který tu letos chyběl, a proto se měl dostat do regulérní distribuce! Nekompromisní, nasrané, krvavé. Co víc si v dnešní politicky korektní době přát. Kramer zvládá konstruovat nádherně vyhrocené situace, vyhledávat v nich ryzí emoce, které nepotřebují hollywoodské kašírování, a všechno to maniakální běsnění na hranici života, smrti a krvavých cákanců přímo do obličeje prosypávat ještě nestoudným množstvím režijních nápadů. Tolik funkčních vizuálních ines snad nepamatuju. Což platí i o postavě Paula Walkera, který představuje přesně ten typ odhodlaného, naštvaného a amorálního hrdiny, který post-McCkaneovská doba nezná. Jediné výraznější mezery vidím v krkolomnosti příběhu (oslí můstky) i v tom, jak jsou natočeny bitky (trochu nepřehledně, s hokejistou i nevěrohodně). Konec se mi zamlouval, i když chápu stesky ostatních. Přeci jen to trochu ztratilo na kulervoucnosti. :-) Kramere, Kramere, máš to dobře rozjeté... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení roku 2006. Není to dokonalé, obzvlášť ve scénáři je pár momentek, kdy je z psaného písma patrné protahování, občasná demence postav a spousta rádoby náhodných situací. Jenže všechny chyby dokáže Kramer zamaskovat svými režijními dovednostmi. To, co předvádí se svým nuzným rozpočtem je k neuvěření. Když jsem blahořečil Crank za přístup tvůrců k pojetí a nářezovosti záběrů, tak reřisér Running scared je ještě o kus dál. Geniální střihové montáže (nálet kamery do brýlí? Yeah, man, thats cool), brilantně zvládnutá akce a především nápady, jež dělají mnoho. Kariéru tohohle týpka budu sledovat ostřížím zrakem. P.S. nejlepší reklama na Mastercard, kterou je možné objevit na trhu. :) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný thriller. Má výborný príbeh o gangsterovi, ktorý sa má zbaviť zbrane použitej na zabitie skorumpovaného policajta, ale schová ju len u seba doma, no keď ju nájde susedov syn a použije na svojho nevlastného otca, pričom aj s pištoľou ujde, gangster si uvedomí, že urobil najväčšiu chybu svojho života a chlapca s pišťoľou musí nájsť skôr, než polícia alebo jeho spoločníci. Spracovaný je vynikajúco, už na začiatku si stanoví rýchle tempo, ktoré si udrží až do konca, keďže dej je veľmi zaujímavý a nápaditý, s množstvom skvelých situácií a momentov, nechýba napätie a dej celý čas zásobuje mnoho chvíľkových, ale o to zaujímavejších vedľajších postáv. A navyše celý film pôsobí správne tvrdo a nekompromisne. Akčné scény tu sú len dve a sú aj celkom vydarené. Sú to prakticky len prestrelky, ale sú vizuálne nápadité, celkom originálne, krvavé a drsné. Ale aj tak na celom filme najviac zaujme skvelá časť s úchylným párom, ktorú by som teda v takomto filme vôbec nečakal. Herecké obsadenie je výborné, Paul Walker vo svojej najlepšej úlohe, perfektný Karel Roden so skvelo napísanou a aj zahranou postavou a plno výborných postáv. Réžia je vynikajúca a rovnako je na tom aj technická stránka. Tento typ filmov o rôznych gangsteroch so svojimi problémami moc nevyhľadávam, aj tie najslávnejšie mi väčšinou prídu len priemerné, ale tento sa skutočne vydaril, rozhodne je to špička svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 85%, film sa páči mne na 78%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • V hokejové scéně hlavní postava Joey Gazelle (Paul Walker) hodí svojí zbraň z rukou, v další scéně ji opět drží. (Ignus.cz)
  • Film se točil i v Praze, jež se musela tvářit Americky. Autobusové nádraží Florenc se například proměnilo v americké přelepením nápisů na cedulích. (Siriuss)
  • Scény v hokejové hale se natáčely na stadionu HC Sparta Praha. (Witta)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno