Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto filme stálo za to bola Sigurney Weaver, ktorá si rolu zlej macochy vychutnávala plnými dúškami a niektoré jej čarodejné pokusy o likvidáciu Snehulienky (pardon, v tomto prípade žiadnej Snehulienky, len Liliany Hoffmanovej) boli veľmi pôsobivé. Inak ale nezáživný film s úspornou výpravou a slabou atmosférou. Tvorcovia sa očividne snažili o goticky pochmúrne spracovanie klasickej látky, ale zámer im ani zďaleka nevyšiel podľa predstáv a horrorových prvkov tu nebolo ani čo ba sa za necht vošlo. Scenár nemastný-neslaný, režisérske vychytávky skôr divné ako zaujímavé a strih šialený. Asi sa film musel dodatočne veľmi skracovať, pretože nadväznosť viacerých scén je veľmi pochybná a z mnohých očividných "pušiek na stene" sa až do konca nevystrelí. Čistý podpriemer. 4/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byl super skvělý, hrůzostrašný příběh. Ripleyová nezklamala, jejímu kouzlu hororové královny jsem propadla i já. Mirek Táborský hrál jejího němého bratra a byl zároveň vyslán (místo starého známého myslivce), aby sladké Lili podřízl sněhobílý krček a její srdce pak přinesl své sestře. Do této role byl vybrán ženiálně, jelikož jeho kukuč je na takové role prostě stvořen. Já ho potkat potmě v parku a on na mě udělat takový obličej jako tady na Lili ... tak jsem v pérdeli pane hrábě a hledám, kde nechal pánbů díru. Děj se o základy slavné pohádky pouze opírá, jinak si vede svou vlastní příběhovou nit a já se u toho skvěle bavila. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Na filmu mě zaujalo především to, že trvá docela dlouho, ale přesto se mu nepodaří pořádně vytěžit žádný z motivů, které představuje. Postavy mizí a objevují se, jak si střihač zrovna zamane, a nikoli podle vnitřní logiky příběhu, Lilly je ztracená v temném lese v jednom záběru a v druhém už najednou všichni vědí, kde je, aniž by ji našli, zrzavý doktor je v jednu chvíli očarovaný, ale vlastně vůbec není očarovaný, a tak všelijak podobně. Mojí nejoblíbenější sněhurkovskou adaptací tak i nadále zůstává španělská němá Sněhurka - jiný příběh. Přesto má tahle verze momenty, které bych nazvala roztomilými až působivými. Zrcadlo je nesmírně krásné a Sigourney je božsky strašidelná. Její rozpracování zlé královny bylo velmi zajímavé, škoda, že se poněkud rozpadlo ve chvíli, kdy se těžiště pozornosti přeneslo na Lilly. Psychedelická hororová atmosféra někdy působí, jak má, a když zbytek přestává dávat smysl, tak je trochu zmatečná. Smíšené pocity. Ale to zrcadlo! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná verze Sněhurky, kde "zlá macecha" není prvoplánově tupě zlá od začátku, ale až vlivem událostí, kdy se ne nepochopitelně zblázní. Její žárlivecký záchvat, který vyvolal porod, ukazuje, že úplně vyrovnaná nebyla (tomu nasvědčuje i její očumování se v zrcadle), ale Sněhurce nešla po krku od první chvíle, ale až pod vlivem intenzivní ataky své duševní nemoci. Ostatně, totální psychický propad v okamžiku smrti vytouženého dítěte se dá naprosto pochopit. Co se pochopit nedá je, že manžel i veškeré služebnictvo nechalo vyčerpanou krvácející rodičku v komnatě samotnou, mrtvé miminko šli spálit jak odpadky, bez jakékoliv piety a úcty, a celou epizodku odmávli jako událost svým významem zhruba na úrovni ztvrdlého krajíce chleba. Chlapíci v lese, z nichž trpaslík byl jeden, projevovali ve svém počínání taky řácký kus logiky - někoho terorizuju, střídavě se o něj pečlivě starám a vůbec dávám najevo, že vím, co chci. A to hned v sedmerém vydání. Maskéři odvedli skvělou práci a ten, kdo vymyslel ten design zrcadla byl konečně jednou bytový architekt se zajímavými nápady. Stejně jako kdysi v pubertě, i dnes jsem tam narazila na místa, u nichž jsem se bála, ale tu opravdu úžasnou filmovou hranou Sněhurku stále hledám. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

To byl vážně hrůzný příběh...Stará Replay-ová jako zlá macecha by se měla vrátit k vraždění šmejdů z vesmíru a nevinné dívky, co vypadají lépe, nechat být. Slovo horor zde je bráno ne jako, že se budete bát, ale že tento film je fakt děsná blbina, kterou by nezachránilo ani kdyby trpaslíčci vzali motyčky a zlé maceše je narvali do...chřtánu...Než na to koukat znova, tak radši kousnu do toho jablka a čekám až mě pomocká princezna. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)

Reklama

Reklama