Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Terva k tomuto seriálu (9)

Černí andělé (2001) 

Postavy i příběhy tohoto cyklu jsou smyšlené, jejich podoba se skutečností je zcela náhodná.1 - ČERVENÁ KARTA - **** - CITÁT - Budu vám vyprávět příběh z následkem smrti.......... 2 - POKOJ BEZ OKEN - ***** - CITÁT - Jsi báječná ženská, nejlepší, kterou jsem poznal........ 3 - TROSEČNÍK - *** - CITÁT - Táta chtěl, abych to dělal a tak to dělám......... 4 - EXPERIMENT - *** - CITÁT - Vy tu mého dědu držíte........... 5 - REQUIEM - **** - CITÁT - Obvykle jdu kam chci, jsem svobodný člověk........ 6 - AZYL - **** - CITÁT - Je to hodný člověk, má takové laskavé oči......... 7 - HELP FOR YOU - ***** - CITÁT - Mám AIDS. Stejně je to už všechno jedno......... 8 - MAY DAY - ***** - CITÁT - Pojmenoval jsem tu rakev May Day........ Cyklus neobyčejných příběhů Ivana Hejny. ()

Červená karta (2001) (E01) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - ČERVENÁ KARTA - PŘÍBĚH ČÍSLO 1 - CITÁT - Budu vám vyprávět příběh. Příběh člověka, který něco pochopil......... Ředitel Bárta toho má celkem dost, mladou kočku doma, manželku, se kterou se rozvedl a syna, který potřebuje peníze. Bárta je impulsivní, nervozní a skoro až agresivní. Vše pro svou práci ředitele rádia Gama. CITÁT - Tak šťastnou cestu.......... Česká televize dala příběhu rating "Nevhodné pro mládež +15", pro sexuální scény,sprostá slova a krev. Osobně bych přidal varování o náboženském podtextu. Bártova změna životního stylu je právě spojena z náboženstvím, ale je na divácích rozpoznat, do jaké hloubky to na něj mělo vliv. Příběh má velmi povedený hudební doprovod a i kameraman si sem tam vystřihne krásný záběr. CITÁT - Tahle společnost je v agónii......... Okolo 25 minuty, čte ředitel Bárta (Ladislav Frej) knihu Tajemný jazyk. Je to příručka s podtitulem "Názorný klíč k symbolům a jejich významům". Knihu napsal David Fontana. CITÁT - Všechny peníze patří Ďáblu............. ()

Pokoj bez oken (2001) (E02) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - POKOJ BEZ OKEN - DÍL ČÍSLO 2. Kamera: Martin Šec. Jeho kvalitní práce dodává příběhu ten správný hororový nádech. CITÁT - Šťastně rozvedenej.........Kastelán je tajuplnej a Osvald je pes. Hudba je naprosto deprimující. Každý hrad má své tajemství a Eva jedno takové pozná. CITÁT - Do smrti milovala........ Zajímavě černobíle natočené drama. Život nebo smrt. CITÁT - Něco jsem zahlédl........ Příběh má parádní konec. ()

Trosečník (2001) (E03) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - TROSEČNÍK - DÍL ČÍSLO 3. CITÁT - Za chvíli půjdete na vyšetření, pane doktore, a až se vrátíte, tak uvidíme.......... Naprosto nepovedené kamerové záběry a nemelodická, neladící hudba. Pro mě nejhůře natočený příběh celé série. Má své kouzlo, ale jako celek je to nepovedené. ()

Experiment (2001) (E04) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - EXPERIMENT - DÍL ČÍSLO 4. CITÁT - Sranda jak v márnici.......... Ivana Chýlková je kočka, bez debat, ale v tomto příběhu celkem přehrává. Naopak Jiřímu Lábusovi tato role nádherně sedla. CITÁT - To je moje království. Nakonec jsem přijdou všichni............ Chcete odhalit tajemství smrti, nebo raději život? Terezka (Annelie) navštíví ve 30 minutě pouťovou atrakci zvanou Centrifuga. Je to první Holandská atrakce, která se k nám začala dovážet. Jinak příběh je celkem průměrný a myslím si, že Juraj Herz by to s kvalitnějším scénářem zvládnul lépe. ()

Requiem (2001) (E05) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - REQUIEM - DÍL ČÍSLO 5. CITÁT - Nahoře mám zimu jak v Ruskym filmu............ Příběh řadím mezi jeden z nejlepších v této sérii. Jiří Schmitzer zde hraje malíře obrazů, momentálně trochu na mizině. Při vykrádačce na poště se však jeho situace změní. Zda k dobrému nebo ne, je jen na divákovi. Scénu z lanovkou bych nechtěl zažít. CITÁT - Pozdravujte Mrazíka........ ()

Azyl (2001) (E06) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - AZYL - PŘÍBĚH ČÍSLO 6 - To vysoké hodnocení je za Barboru Hrzánovou, Vladimíra Dlouhého a za to, že na Českou televizní tvorbu je to velmi dobrý příběh. CITÁT - Jóóó, nápadníci se ke mě jen hrnou.......... Drama o muži, který uteče z vězení a schovává se v azylovém domě pro bezdomovce. Zde se zamiluje do jedné pečovatelky. CITÁT - Jak mám chvilku volno, tak se rochním v bahně. Každej jsem holt, jinej.......... Zvláštní příběh s povedeným hereckým obsazením, u kterého až do konce netušíte, jak to dopadne. ()

Help For You (2001) (E07) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - HELP FOR YOU - PŘÍBĚH ČÍSLO 7. CITÁT - Jediná hezká holka na tomhle mejdanu. Hel for you je nadace zaměřená na lidi, kteří jsou nakaženi AIDS. Velmi povedený příběh se zajímavým koncem. ()

May Day (2001) (E08) 

ČERNÍ ANDĚLÉ - MAY DAY - PŘÍBĚH ČÍSLO 8. CITÁT - Znáš toho chlápka v bílém obleku?........... Až teprve v posledním příběhu poznáme majitele pohřebního ústavu Stín, jehož dva zaměstnanci zvaní Černí andělé (Karel Polišenský a Hanuš Bor) jsou vidět v každém příběhu této série. CITÁT - Tady se říká sbohem, na shledanou přináší smůlu.......... Jo naši chlapci si při práci pískaj. Příběh dostal rating +15, pro sexuální scény. Ona je doktorka a on je majitel pohřebního ústavu. To není dobrá kombinace. Morbidnost příběhu vystihuje velmi povedený konec. CITÁT - Alespoň uvidíš, co je noční služba ve špitále........... ()

Reklama

Reklama