Reklama

Reklama

VOD (1)

Oscarem oceněný Al Pacino a Matthew McConaughey hrají v tomto napínavém thrilleru o rušném světě sportovních sázek, ve kterém někdy stačí hodit mincí a můžete vydělat celé jmění. Brandon Lang (Matthew McConaughey) je nadějná hvězda vysokoškolského fotbalu, ale kruté zranění překazí jeho sportovní kariéru. Aby se dostal zpátky na špičku, využije své znalosti z fotbalového světa…..v lukrativním byznysu sportovních sázek. Jeho talentu si všimne Walter Abrams (Al Pacino), mocný šéf obrovské národní korporace, která dává tipy na sázky a Brandon se stává jeho chráněncem. Zvyká si na svět plný krásných žen, sportovních vozů a stohů peněz, ale jeho zdánlivě idylický život se mění v boj podvodníka proti podvodníkovi, poté co netrefí výhru a v sázce jsou miliony dolarů… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

emma53 

všechny recenze uživatele

Američani se oproti nám rodí s americkým fotbalem někde v genech a nebo přivázaným na pupeční šnůře. Takže mně nějaký touchdown nepřivedl k zběsilosti jako je, ale tady šlo o hromadu dolarů v kapsách sázkařů, potažmo tipařů nebo naopak. Líbilo se mně celkové vypointování duelu mezi Brandonem a Walterem, které brilantně zahráli Matthew a Al. Bezchybný konec už jen nakopl Maximální limit na spokojenou čtyřku. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

80%. Základním kamenem Maximálního limitu je přes moje překvapení humor. Úplně klidně si ho umím představit bez dramatické zápletky, se kterou jsem problém neměl, ale byla naprosto předvídatelná a až příliš vzorová - velký talent, kterého si všimnou, vypracuje se v legendu, následuje hluboký pád a nakonec všechno skončí dobře. Nic nového, navíc dosti specifické téma - komu sportovní sázení nic neříká, pravděpodobně ho Maximální limit nezaujme. Jste-li však vášnivým sázkařem, bude se vám líbit, protože je převážně zábavný, po herecké stránce velice kvalitní (hodně se vyzdvihuje výkon Al Pacina, který byl opravdu parádní, ale ani McConaughey nezaostával) a rozhodně ani na vteřinu nenudí, ať je kýčovitý jakkoliv. Johny Anthony a Walter Abrams jsou vážně geniální dvojka. Maximální limit se v mnohém podobá novějšímu Vlkovi z Wall Street - je to konverzačka, která stojí na humorných scénách, kopíruje určité zažité narativní dogma, není nijak originální nebo převratný, ale má tu schopnost, že vás prostě dostane svou uvolněností a povrchností. Jestli bych se bez něčeho obešel, pak to byla dobře hrající, ale pro příběh naprosto zbytečná Rene Russo a vůbec celý tenhle milostný trojúhelník. A když už to muselo být, pak by to tu lépe sedělo interpretované spíše satiricky, jako je tomu třeba ve zmiňovaném Vlkovi z Wall Street. Jinak jsem byl ale spokojen, tento film si prostě buď oblíbíte, nebo jej zařadíte mezi ostatní průměrné snímky, které vám v paměti dlouho nezůstanou. Já si ho oblíbil, i přesto, že zdaleka není dokonalý. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

O sázení bych mohl mluvit dlouhé hodiny a tak jsem ocenil nápad, udělat film o tomto atraktivním tématu, bohužel pro mě ne až v tak atraktivním balení. Herecký polobůh Al Pacino (opět) válcuje své herecké kolegy ať už jde o přetvářku, lhaní, manipulování s lidmi nebo projev lítosti, a je tak jedním výrazným pozitivem. Příběh ale moc nápadů nepobral, vyložená nuda to ale taky není a tak jsem z toho trochu na rozpacích. Neškodná věc na jedno použití, ale nic víc. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý film vypadal stejně jako prvních pár minut, tak by to byl těžký průměr a celkem o ničem, ale v okamžiku, kdy Brandon Lang (Matthew McConaughey) zvedne telefon, z něhož se ozve hlas Al Pacina, film se dostává do jiné dimenze... Rozehrává se docela zajímavé drama o jednom z vřídků moderní společnosti, tj. nezřízeném hazardování a gamblingu... První půlka filmu je svižná, místy vtipná a má svůj spád. Všechno klape jak má, úspěšnost tipování roste, zisky jakbysmet... Pro mě je ovšem mnohem zajímavější druhá půlka, kdy se to všechno rozsype jako newyorská Dvojčata a oba hlavní představitelé (a hlavně jejich klienti) klesají až k samému dnu. Podle mě to nejlepší, co na filmu je, začíná telefonátem Brandona Langa s jeho klientem Amirem: "Tento týden jsem prohrál 380 000. Chtěl jsem se ženit. Měl jsem život! Došla ti slova, co? Žádný prachy ze mě nedostaneš, tak držíš hubu..." Nejde o fikci, tohle se děje... Sport se nafouknul na prázdné kšeftaření a radost z gólu (nebo touchdownu) je už vlastně jen radostí z rostoucího konta... Ze sázení se stala droga. Film podle skutečné události.... Dodatek: Al Pacino je vynikající!! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatická žánrovka těžící z dalšího fantastického Pacinova výkonu. McConaughey jako mladý talent ukazuje své kvality. Sázení jsem nikdy neholdoval a moje tipy vycházeli jen, když jsem se s nikým nesázel, ale tyhle tipy jsou horký jako texaský sluníčko. První stoupající linie je krapet lepší než ta klesající, stále ale výborná podívaná. To se vsaďte! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V čase premiéry filmu bolo číslo do Walterovej televíznej šou (1 800 BET ON IT) skutočne používaným kontaktom poradenskej kancelárie športových tipov. (U_S_O)
  • Dan Gilroy, manžel Rene Russo, napsal roli Toni přímo pro svou manželku. Sestra Russo se dokonce jmenuje Toni. (novoten)
  • Film je natočen podle skutečného příběhu Brandona Linka, který používal pseudonym Mike Anthony. Ve filmu jsou jména změněna na Brandon Lang a John Anthony. Skutečný Brandon Link se dokonce ve filmu objeví, jeho role je označena jako "Muž, který zdraví Brandona". (novoten)

Reklama

Reklama