Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenkrát před dvanácti rokama byly jasný dvě věci: Eva Longoria bude pěkná kočka a Christian Bale skvělej herec. Dneska už je mi jasný i to, že většina kluků policajtskejch má k zákonu a pořádku stejnej vztah jako tady Jim. Vlastně kromě tý Evičky je to celý jako reklama na všechno, co Pepinec považuje za hnůj, ale i přesto jsem v tom našel zvláštní zalíbení. Ve hnoji, jo, jsem holt z vesnice. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné akční dráma se špetkou humoru a skvělou dvojicí Bale - Rodríguez. Ta Eva Longoria už je tam jen tak naoko, ale vypadá to, že by opravdu její kariéra mohla stoupat dál a dál. Nečekejte nijak extrémně chytlavý příběh, pouze takový záběr na život v losangeleském podsvětí, které jak vidno opravdu není jednoduchý, kdo by to byl čekal že bude, ale když už i bývalý mariňák má problémy, tak to je co říct. Zase musím tvůrcům uznat, že jsem se těch 111 minut nedokázal nudit. Akční jízda probíhala v plném proudu a i když ve filmu té akce příliš není, dokáže donutit diváka sledovat hlavně svojí příběhovou linií a skvěle natočenými akčními scénami, které dozní hlavně na konci. --- Na, vem si tu zbraň - Ne, já ji nechci - Proč? - Střílel bych - Dobrej důvod ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Alkohol, tráva, frajerka a kamoši z mokrej štvrte snáď stlmia spomienky na desivú minulosť bývalého mladého vojaka po návrate do civilu. Vrámci terapie sa túži zamestnať u polície. Lenže tá si ho vyberie zase len na prácu krvavého Ramba v službách zákona, kliesniaceho cesty medzi drogovými bossmi kdesi v Južnej Amerike. Snaha vymaniť sa z desivých spomienok sa bije s perspektívou návratu do pekla, na ktoré chcel zabudnúť. Namiesto toho sa pred ním otvárajú brány psychopatického násilia, rútiaceho sa do pomerne jednoznačného záveru. Ten je naznačovaný už zhruba polhodinu pred koncom, takže o žiadne prekvapenie nejde. To, že ľudia dlhodobejšie slúžiaci v aktívnej vojne si so sebou do civilu odnášajú vyšinutosť je známe v kinematografii už dávno. Častokrát umelecky kvalitne spracované (napr. Lovec jeleňov, Apokalypsa, Olovená vesta). Sympatické na tomto filme je prostredie predmestských periférií a ukázania trávenia voľného času v nich. Vo všeobecnosti by bývalí aktívni vojaci mali po ukončení služby skôr absolvovať na povinnú niekoľkomesačnú terapiu ako vstupovať do policajných útvarov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Christian Bale naštěstí i při vypjatých scénách neztrácí nic na své přesvědčivosti!! Jinak se ale Harsh Times neuvěřitelně suverénně tváří jako poctivý thriller, ve skutečnosti jde pouze o děravý a nijak zvlášť poutavý pohled na život psychicky labilního ex-rangera, kterého pojí silný vztah k dívce a ještě silnější letité přátelství. Několik míst si však zaslouží pozornost, "oslavovaná" atmosféra mě ale nikterak neuspokojila. David Ayer měl už jistější režijní zastavení. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Americké psycho 2: Drsný časy Patricka Batemana. Aneb Patrick Bateman zase řádí:) Fenomenální Christian Bale a rovněž skvělý jeho nejlepší kámoš Freddy Rodríguez. Oba dva se vydávají na zběsilou jízdu, o níž ani v nejmenším nemohou tušit, jak šíleně skončí. Jimu Daviesovi dala válka pořádně zabrat a tak se nelze divit, že se změnil v často agresivního a neklidného člověka, jemuž se stále vracejí kruté vzpomínky, které mají tendenci se objevovavt zrovna ve chvíli, kdy před ním stojí týpek, jehož by radši neměl odprásknout. Christian Bale dokáže již od Amerického psycha ve svých "psycho" stavech nahodit jeden z těch nejlepších "maniac" výrazů současné herecké generace:) Pohled do jeho prázdných, šílených očí, za nimiž vidíte, jak se to v něm všechno pere a trhá ho to, je nezapomenutelný a znekliďnující. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Postavy filmu z veľkej časti založené na reálnych ľuďoch, ktorých režisér David Ayer poznal počas toho, ako žil v South Central. (Real Tom Hardy)
  • Podle Davida Ayera napsal scénář už v roce 1996, krátce po té, co napsal film Training Day. Scénář k tomuto snímku byl částečně založen i na jeho osobních zážitcích. (don corleone)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama