Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro nás kluky ze Žižkova, který dostanou na držku poprvé v 11 letech od nepřátelské party a ve 12 letech dostanou poprvé na držku od fízlů filmové časy asi nikdy nebudou tak drsný jako ty realný. Nicméně díky skvělému hereckému výkonu Christiana Baleho jsem se při filmu neusmíval a naopak několikrát jsem si vzpomněl na jednoho mého kámoše od paragánů. Což znamená, že film by u těch, kterých se týká nepropadl a to je jeho nejlepší vizitka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš mělké. Po čase vás ten neustále nasraný a "utržený ze řetězu" výraz Balea začně iritovat úplně stejně, jako to má on v tom filmu - tedy startuje a ani pořádně neví proč. Sice je Harsh Times dostatečně dravý, ale dějově nemá co nabídnout. Drtivá většina věcí je tam na efekt a nedostane se to divákovi pod kůži. Tedy za předpokladu, že má něco nakoukáno a neposadí se na prdel z vysoké koncentrace fucků a syrového feelingu periférie velkoměsta. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Největší klad celého filmu opět Christian Bale. Jeho herecký výkon zvedl Harsh Times o několik stupňů. Herec jako on se málo kdy vidí. Vyniká naprosto vším, poněvadž by šlo o průměrnou kriminálku, ale tady jde o perfektní film. Příběh sice typický, ale ten závěr bez chybičky. Děj se ze začátku sice táhl, ale postupně se zlepšoval. Kéž by takových snímků bylo daleko více... 8/10 = 80% ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nezdieľam nadšené ohlasy. Príbeh o ničom. Takmer doslova. A namiesto toho? Neustála, nikdy neprestávajúca, nonstop spŕška hrubých nadávok a nezmyselného, až desivo samoúčelného násilia. Odporný Bale, odporné všetko. S pribúdajúcimi minútami ma to neskutočne vytáčalo a myslel som si, že sa konca hádam ani nedožijem. Nikdy viac. Keď to následne chválil jeden zástupca šéfredaktora už skrachovaného časáku, skoro mi zabehol vyprážaný syr. Žena dosvedčí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, které mě opravdu dostalo. Zásadní roli v tom má Christian Bale, který záběr po záběru konstruuje komplikovanou a psychicky labilní postavu bývalého rangera Jima Davise. Dokáže být sympaťák, za kterého by jste dali ruku do ohně a zároveň nekompromisní svině, která by zabila i vlastní babičku a neztrácí přitom na důvěryhodnosti. Ayer režii zvládá víc než dobře a nebýt pomalejšího začátku tak bych byl bez výhrad. Obrovským překvapením byl pro mě i Freddy Rodríguez, který s Balem celkem obstojně držel krok, za což smekám. Co se týče scénáře tak jeho nejsilnější zbraní je atmosféra a sarkastický pohled na svět. Jednoduše řečeno dokáže pohltit. Perfektní příběh z podsvětí L.A. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Christian Bale při přípravě na roli strávil tři týdny se členy různých gangů, s policisty, bývalými vojáky a vládními agenty. Dokonce si chtěl udělat rangerský kurz, který trvá osm týdnů a je pouhá třicetiprocentní pravděpodobnost úspěchu. Nakonec to kvůli začátku natáčení nestíhal, tak absolvoval jen rychlý týdenní kurz. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama