Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že verze z roku 2000 je remake, začalo mě hodně zajímat jak vypadá originál. Prvních dvacet minut jsem měl ještě celkem guláš v postavách (oni ti herci ze 70. tých vypadaj skoro stejně), ale pak se to začalo rozjíždět krádežema až nakonec začla honička s Eleanor. A dojem? M A Z E C ! Naprosto brilantní kaskadérská práce, vedle toho počtu zdemolovaných aut je i Kobra 11 hadr. Opravdu skvěle strávená hodina a půl. P.S.: stejně je ale Shelby GT500 hezčí Eleanor než zdejší Mustang ´73 :) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabe Nicolas Cage, tenhle klenot ani po 35 letech neztratil nic ze svého lesku. Sice první polovina působí lehce nudně, občas komicky, a víceméně spíš jako návštěva nějakého drahého autosalonu, ale když se spustí zdánlivě nevinná honička, je fakt nářez v co všechno se to vyvine. Klasika, kterou je nutno vidět, ať už máte rádi jakákoliv auta. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi podařilo sehnat kompletní film, takže s klidem už můžu napsat, že tahle originální verze je opravdu mnohem lepší, než ta sračka s Nicolasem Cagem. První polovina filmu je sice trochu slabší. Hrubě se seznámíme s jednotlivými postavami a dozvíme se, o co ve filmu jde. Nečekejte ovšem žádný výrazný herecký výkony nebo snad zajímavý dialogy. Herci v tomhle filmu opravdu nejsou to nejdůležitější. Navíc to ani nejsou herci, ale kaskadéři. Druhá polovina nám pak nabídne závěrečnou honičku (i když těžko se to dá nazvat závěrěčná honička, když trvá skoro 3/4 hodiny), která se nedá vůbec srovnávat s ničim, co jsem viděl v jinejch filmech a během který se zničí opravdu hodně aut. Kam se hrabou počítačový efekty. Tady se prostě mačkaj skutečný plechy a auta řídí skutečný lidi. Tohle se snad dá srovnávat jen se záběry opravdových honiček např. na Reality TV. Vadil mi snad akorát trochu zmatenej střih. Na závěr bych chtěl ještě dodat, že z tohoto filmu je sestříhanej videoklip Santos - Camels. __________ po několika zhlédnutích filmu: Postupně sem došel k názoru, že úvodních 60 minut klidně můžete vynechat a dívejte se jen na tu závěrečnou honičku... ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích...na film jsem se těšil, ale následně jsem trošku musel své nadšení utlumit. První část byla nic moc...moc jmen a chaos, kdy nebylo jasné o čem se pořádně mluví. Druhá půlka již byla lepší i když...koukat cca půl hodiny na to, jak jedno auto donekonečna ujíždí policistům mne po čase začalo nudit. Takže největší pozitivum vidím v té hromadě nádherných aut, které se ve filmu objeví... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Asi jsem do filmu vsadil víc úspor, než je zdrávo. Víte, vždycky když vsadíte vysokou částku např. do loterie, či na dostihy, nevyhrajete nic. Bůh, nebo spíše život vám to nedopřeje a přesně tohle je můj případ, akorát, že v jiném slova smyslu. // Na tu dobu však chci pochválit tu "nekonečnou" honičku, Mustang byl k sežrání, kamera je úplně v pohodě, všecko stabilní a to je jenom dobře a hlášky jsou taky super, dokonce postavy se chovají opravdově a realisticky, jak poldové, tak zbytek. // Zbytek jsem ignoroval. A co zbytek, vlastně aj celou honičku. Navíc, ta první polovina je otřesná, má to úplně odfláknutý děj a herecké obsazení prostě nemá charizma a je nesympatické, navíc tady není žádná atmosféra a honička na mně působila naprosto obyčejně a byla až moc zdlouhavá, jako tenhle film a tolik zbytečných scén, co tu bylo. Např. sleduji honičku a asi 500x mi do toho naskočí nějaká buchta z novin, chudé dialogy mezi civilisty, achjo a do toho úplný zmatek v postavách. // Bohužel, zklamání na celé čáře. Obdivuji hlavního hrdinu, nemá sice charizma, ale nenechal se zaskakovat kaskadérem a to je co říct, ale co z toho když film je natahován, jako nit?! Nebavilo mně to, škoda, dvojku asi vynechám. 2/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Kaskadér H.B. Halicki napsal scénář, chopil se režie, film produkoval a zahrál si hlavní roli. (Tony.cs)
  • V roku 1989 chcel pôvodný režisér H. B. Halicki natočiť aj pokračovanie s názvom "Gone In 60 Seconds 2". Film dostal megalomanský rozpočet a automobilové búračky mali byť ešte veľkolepejšie a film sa dokonca aj začal nakrúcať, dokončiť sa ho nepodarilo. Počas príprav jednej z najnáročnejších scén filmu totiž na pľaci došlo k tragédii. V spomínanej scéne sa mala dramaticky zrútiť vodárenská veža. Avšak lano, ktoré vežu držalo, sa náhle pretrhlo, veža narazila do telefónneho stĺpu, ktorý padol na režiséra a zabil ho. Produkcia filmu bola po tejto nešťastnej udalosti stopnutá a zrušená. Niektoré zo scén ale boli neskôr zostrihané do krátkeho filmu a vydané na DVD. (Raccoon.city)
  • „Eleanor“ je krycí kód pro jedno z aut na seznamu. V tomto snímku je „Eleanor“ Mustang Mach 1, v pozdějším remaku z roku 2000 je „Eleanor“ upravený Mustang Shelby GT 500. (Tony.cs)

Reklama

Reklama