Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americké sitcomy sleduju jen velmi sporadicky a v podstatě se dá říct, že jen dva tituly z posledních let mě čas od času přimějí, abych si sedl k televizní obrazovce. Vedle Earla je to Teorie velkého třesku. Sitcom ukazuje život "bílé lůzy" a utahuje si z jejich duchovního obzoru a životního stylu. Je to s nadsázkou řečeno jakási hraná variace na kultovní animované Simpsonovy. Nemám buranský humor a buranské hrdiny amerických komedií nijak v lásce, ale tohle je vtipné a kupodivu i kultivované. Navíc originální a přestože základní schéma nápravy starých hříchů jednoho budižkničemy a zlodějíčka se nijak nemění, je to stále svěží s mnoha nápady, takže seriál neupadá do stereotypu. Protože nesleduju každou epizodu za sebou, nemá šanci se mi obehrát. Celkový dojem: 90 %. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborný komediální seriál s hned třemi megavtipnými charaktery (Joy, Darnell, Randy) a charismatickým Jasonem Lee v hlavní roli. Zásadní je prostředí, kde se to výhradně odehrává, tedy klasický americký maloměsto/předměstí a tím pádem jeden vidlácký average Joe za druhým. První, druhá a čtvrtá sezóna je super, jen ta třetí nic moc. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Earl mně nikdy nějak nelákal. Když to dávali v TV řikal jsem si že to bude kravina ale nalákal mě na to kámoš jednim dílem a pak to jelo samo od sebe. Rozjel jsem to od prvního dílu a jel jsem nonstop a nemohl jsem od toho spustit oči. Příběh Earla Hickeyho a jeho přátel který se snaží napravit chyby co napáchal vás oslní a bavit vás budou celých dvacet minut. Paradní seriál který jsem omrkl už víc jak třikrát. Rád to omrku zase někdy. Seriál má i skvělý soundtrack, hromada známých songů a songů který jsem si oblíbil ztoho seriálu. Earl je týpek. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

V devet hodin a pet minut na kuulu totalne kuul a prom me i kult serial. Jednoducha vec, ale roztomila a neskutecne trefna. V serialu je hodne takovych malych napadu, jeden z nejlesich je treba obsazovani slavnych hercu do celkem dost obskurnich, ale jim vlastne charakterove velmi blizkych roli. Jak bylo kdysi receno - americane delaji nejlepsi humor, kdyz si delaji legraci sami ze sebe, ostatne stejne jako cesi, francouzi, britove a vsichni ostatni mexicani. ( A ta vec s tou karmou - jak pise nizeji jeden z uzivatelu - je pro krestansky skoly fakt jak usita .) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Roztomilé buranství hlavního hrdiny, potažmo celého seriálu, by se lehko mohlo zvrtnout ve festival vtipů o pádech, prdění a postižených (jiným způsobem než hlavní hrdina). Jenže on je to ve skutečnosti docela vkusný, díky roztříštěné struktuře (neustálé flashbacky) velmi svižný seriál, který bych se v jeho nejsvětlejších chvilkách nebál označit za podvratnou satiru amerického způsobu života a myšlení. (Hodnocení první série.) 80% Zajímavé komentáře: Gemini, ScarPoul ()

Galerie (401)

Zajímavosti (51)

  • Catalinino (Nadine Velazquez) vyprávění je parodií na jihoamerické telenovely. Milence Cataliny v jejím příběhu si zde pak zahrál Miguel Varoni, jenž hrál v mnoha telenovelách a několik jich i sám režíroval a produkoval. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama